Tidligere på ugen skrev vi om Andreas Knappes første Bowl kamp, men han er ikke den eneste dansker der har gjort sig positivt bemærket på den amerikanske fodbold scene i løbet af december. Simon Mathiesen, tidl. i Gold Diggers, og resten Northwest Missouri State Bearcats vandt d. 19. december Div. II mesterskabet for 2. gang på blot 3 år, med hele 34-7.

Simon der har fungeret som kicker, sparkede fire ekstra point og to field goals i finalen, og har gennem sæsonen været en vigtig brik til Bearcats succes, men han mener, at det har været kemien på holdet, der har båret dem til den store succes. ”Mine tanker over denne sæson har været, at det har været et fantastisk år og helt klart den sjoveste indtil videre af de tre sæsoner jeg har spillet herovre. Vores kemi på holdet har været helt fænomenal gennem hele sæsonen, og ingen havde spået os til at gå hen og vinde det nationale mesterskab igen for 2. gang på 3 år” fortæller den unge dansker, der dog også understreger at han selv har haft et godt år: ”Jeg blev kåret som den bedste special teams spiller i vores conference, samt topscorer i hele Division 2 med 151 points”. Kampen blev vist for lidt over 16.000 tilskuere, og han beskriver det som en stor oplevelse. ”Vores oplevelse i år med det nationale mesterskab, var også meget specielt, idet at vi spillede finalen i Kansas City, hvilket kun er en times kørsel fra vores skole. Så ud af de ca. 17.000 tilskuere til kampen var 16.000 af dem vores, så det føltes at vi spillede på hjemmebane til finalen. Så det var selvfølgelig en stor oplevelse”. Også Simons forældre havde taget turen til Kansas City for at deltage i løjerne.

Flere danske medier og football-hjemmesider har skrevet om NFL mulighederne for den talentfulde kicker, men selv koncentrerer Simon sig mest af alt om den kommende sæson. ”NFL er noget som mange spørger mig om, og det er også helt klart mit store mål i min karriere. Jeg tilmelder mig NFL draften i foråret 2017, så jeg har et ekstra år i college til at vise mig frem foran NFL scouts. Hvis jeg fortsætter min udvikling, som jeg har gjort i år, håber jeg, at der vil komme et par tilbud måske, men det er umuligt at sige nu hvordan mine muligheder vil være. For at være helt ærlig, er NFL ikke noget jeg tænker over, nu har jeg min fokus på at spille min sidste sæson i college, og så ser jeg hvad der sker efter det”, afslutter han.

Uanset hvad, går Simon og Bearcats endnu en spændende sæson i møde. Med en 40-2 record over de sidste tre år, vil der uden tvivl være pres på for levere igen, og der er ikke tvivl om at Simon gerne vil kunne levere igen for hans hold – uanset om fremtiden byder på NFL eller et 8-16 job.