Foto: Per Kronvold

Triangle Razorback trak sig lørdag aften sejrrigt ud af kampen mod tjekkiske Prague Lions. Hjemme i Vejle vandt holdet 20-7 i en rodet affære, hvor begge hold blev ramt af skader hos deres profiler.

Det var før opgøret svært at regne ud, hvor favoritværdigheden egentlig lå, når de to hold ikke kendte mere til hinanden, end de gjorde, men tidligt stod det klart, at Razorbacks var mere end klar til at tage teten og føre an. De startede i et højt tempo, og bragte sig mod slutningen af første quarter foran 7-0, da quarterback Duke DeLancellotti fandt en fri Ryan Berry i end zone. Kampen ændrede også karakter, da Lions’ startende quarterback tidligt i første quarter måtte udgå med en skade

Der skulle heller ikke gå lang tid, før Razorbacks øgede deres føring. Denne gang var det Jacob Rothausen som greb bolden fra DeLancellotti, og danskerne kunne gå til pause foran 14-0 efter en flot indsats.

Prague Lions var dog ikke klar til at give op uden kamp. Kort inde i anden halvleg lykkedes det dem at komme tilbage i kampen, da deres runningback Lukas Rüzek strøg forbi Razorbacks-forsvaret, og scorede tjekkernes første touchdown. Lions scorede på det efterfølgende ekstrapoint, og løverne så ud til at blomstre op igen indtil endnu en skade ramte Lions på QB-pladsen. Det var også her omkring, at Razorbacks’ runningback Mathias Kragh udgik. Rygterne går på, at han pådrog sig en skulderskade

Det varede dog ikke længe, før Razorbacks mere eller mindre afgjorde kampen, da backup-runningback Nicolai Molter, der havde taget over for Mathias Kragh, kunne løbe bolden ind og bringe sit hold på 20-7. Denne stilling holdt til slut, og Razorbacks’ chancer for avancement i turneringen ser rigtig gode ud.

Det var en glad Thomas Linnemann, som vi var i kontakt med efter kampen. Han så dog også plads til forbedring hos sit hold: ”Jeg er rigtig glad for W’et, men vi kan stadig godt mærke, at det er tidligt på sæsonen, så vi laver for mange dumme fejl. Det skal vi forsøge at få rettet inden Polen om to uger. Jeg er fint tilfreds med holdets præstation og indstilling. Forsvaret spillede en god kamp, og det gjorde det også nemmere, at deres QB gik ud i første quarter. Selvom han havde spillet, er jeg overbevist om, at vi havde vundet. Vi havde bare mulighed for at prøve lidt nye ting på offense, når nu de ikke kunne flytte bolden på vores forsvar.”

Razorbacks spiller deres næste kamp i IFAF Champions League d. 30. april, når de tager til Polen, hvor de skal møde Wroclaw Panthers. Vinder de mod Panthers, kvalificerer de sig til Final 4 i Champions League.

Scoringer

1st quarter:
7-0 – #3 DeLancellotti to #1 Berry – 6 yard pass (PAT good)
2nd quarter:
14-0 – #3 DeLancellotti to #15 Rothausen – 9 yard pass (PAT good)
3rd quarter:
14-7 – #25 Rüzek – 11 yard run (PAT good)
20-7 – #25 Molter – 6 yard run (PAT no good)
4th quarter:
– No score –