Foto: Mikkel Bo Rasmusssen – 1st Down Photo

På hjemmebanen kan Amager Demons sikre sig en billet til årets slutspil, men den billet kommer de til at kæmpe hårdt for mod et Horsens Stallions-hold, der også har brug for en sejr for at holde liv i håbet om slutspillet.

Den regulære sæson i National Ligaen er ved at gå på hæld, og det betyder, at årets slutspil er ved at tage form. Horsens Stallions skal en tur til Amager, hvor Demons lige nu fører kampen mellem de fire hold i bunden af rækken, der skal dele to slutspilspladser og to placeringer, der kan betyde nedrykning, mellem sig.

En sejr til hjemmeholdet vil være nok til at sikre, at det hedder slutspillet for dæmonerne, mens gæsterne skal bruge en sejr på Amager og hjemme mod AaB 89ers ugen efter, for at hoppe op på den rigtige side af stregen.

Der er altså meget på spil i denne kamp i den nedre halvdel af landets bedste footballrække.

Begge mandskaber fik en hård start på efterårssæsonen med klare nederlag, der dog kunne forventes. Hvor Demons var en tur forbi sidste års mestre og måtte tage hjem med et nederlag på 59-0, så var oprykkerne fra Horsens en tur i Vejle for at spille mod det eneste ubesejrede hold i rækken. Også her blev det til en klar hjemmesejr på 51-6.

Det er altså svært at vurdere styrkeforholdet på de to mandskaber efter sommerpausen, og derfor bliver det også bare ekstra spændende at følge kampen på Amager.

Dette bliver de to holds anden indbyrdes kamp i sæsonen, og den første af slagsen endte med en smal 6-9 sejr på udebane til københavnerne. Godt nok har Demons to sejre mere end Horsens i sæsonen, men de er begge kommet over et af rækkens andre hold i den nedre halvdel, nemlig AaB 89’ers, og de har også begge været relativt små sejre.

Udeholdet fra Horsens kan derfor sætte sin lid til individuelle præstationer, som blandt andre Nico Lester har givet prøver på i denne sæson. Tysk-amerikaneren har været et scoop for Stallions, og han har vist sine kvaliteter i mange af spillets facetter og på mange positioner. Stallions har også en potentiel joker i WR/RB Timothee Bach, der netop er blevet hentet til klubben med en fortid i Vienna Vikings.

Amager Demons kan derimod sætte sin lid til forsvaret, som faktisk har præsteret ganske godt i denne sæson. Mod Stallions og 89’ers har forsvaret kun tilladt 2, 3 og 6 point, og Demons holdt også de på papiret noget stærkere modstandere fra Søllerød og Aarhus på hhv. 28 og 27 point.

Der er altså lagt op til en sprængfarlig duel mellem Stallions angreb og Demons forsvar i denne kamp vigtige kamp om de sidste slutspilspladser i en spændende afslutning på Nationalligasæsonens grundspil.

Kampen bliver spillet hos Demons søndag d. 6. september kl. 14.00.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/909059372450668/

 

Tidligere opgør

09.05: Stallions vs. Demons 6-9