Foto: Per Kronvold (arkiv)

Sidste år ved cirka samme tid skabte Herlev Rebels en af sæsonens helt store overraskelser, da de på hjemmebane slog Aarhus Tigers. På søndag skal de forsøge at gentage succesen og tage et vigtigt skridt i kampen om overlevelse i National Ligaen. Hjemmeholdet fra Aarhus vil omvendt gøre alt for at holde sig med i kampen om en 4. plads i grundspillet. Vi tager i dag et kig på, hvad vi kan forvente af kampen.

Aarhus Tigers og Herlev Rebels har haft to sæsoner, der på mange måder minder om hinanden, men på et helt særligt punkt har været vidt forskellige, nemlig forventningen. Begge hold havde inden sommerpausen måttet nøjes med to sejre i syv kampe, og begge har haft en turbulent sæson. Rebels har måttet overkomme en sen start på offseason, men er kommet tilbage, først med en sejr over 89ers på udebane og senere end storsejr over Horsens Stallions på hjemmebane. De måtte dog indkassere et nederlag i efterårets første kamp mod Triangle Razorbacks. Tigers har derimod haft en rodet start efter store forventninger til holdet inden sæsonstart, men så stærke ud, da de i weekenden slog Stallions på udebane.

Tigers’ cheftræner Thomas Pedersen tror dog på gode muligheder i søndagens kamp. ”Vi skal vinde, og vise at det er kedeligt at løbe ind i Tigers på hjemmebane” fortæller han til Nationalligaen.dk og gør det klart, at det handler om holdets indstilling, hvis det skal lykkes: ”Vi har ikke ret meget specielt. Hustle og attitude er vores fokus, og så skal vi bare sparke røv fra første snap”. Rebels lyder til at have fundet samme opskrift i kogebogen. ”Mine forventninger er at vi kommer ud som bulder og brag” fortæller Ronnie Kjær og uddyber: ”Vi har desværre tendens i denne sæson, til at lave for mange dumme fejl, som hurtigt har kostet TDs i starten af kampene. hvilket gør det ekstremt svært at vinde kampe”. ”Vores situation har ikke ændret sig over sommeren og vi vil benhårdt gå efter at komme i slutspillet og det ved vi at vi minimum skal bruge 1 sejr til, måske sejre i begge de sidste kampe. Nu må vi se men vi vil kæmpe det bedste vi har lært” forklarer han om forventningerne til kampen. Han peger ikke på nogen særlig profil, der skal gøre en forskel på søndag, men peger derimod på, at hele holdet har brug for en dag, hvor det hele fungerer.

Selvom Tigers på forhånd må siges at være favoritter, så er det to hold, der traditionelt har spillet nogle tætte og spændende kampe, og ingen kan forvente at komme sovende til en sejr på søndag. Tigers’ forsvar skal forsøge at holde fast i de gode takter fra sidste weekend, mens Rebels skal forsøge at stoppe et angreb, der er spækket med talent.

Facebook-eventet til kampen kan findes her

Kampen sparkes i gang d. 28. august klokken 14.00 på Engelundsvej 11, 8260 Viby J

Seneste indbyrdes opgør

14 – 13 Herlev Rebels vs. Aarhus Tigers (22.08.15)
36 – 0 Aarhus Tigers vs. Herlev Rebels (12.04.15)
13 – 8 Aarhus Tigers vs. Herlev Rebels (21.06.14)