Kan hjemmeholdet holde sig ubesejrede, eller ryger de en tur i tigrenes gab?

Fotograf: Michael Quist

I weekenden tørner to hold sammen, som begge hører til i toppen af ligaen. Hjemmeholdet fra Søllerød har i år vist deres utrolige styrke, og har hidtil nedlagt alle på deres vej.

På samme måde har gæsterne fra Aarhus vist, at de hører til blandt de bedste i landet.
De to hold har allerede mødt hinanden én gang i år. Den blev spillet i Aarhus, men det var alligevel gæsterne, som tog sejren med tilbage til Sjælland.

Overbevisende form

Søllerød har i år vist enorm høj klasse. De er gået ubesejrede igennem deres fem første kampe. Dette er på trods af, at deres program ikke har været i den nemme afdeling.
Specielt i de seneste to kampe har holdet været overbevisende. Her har deres offensiv lavet henholdsvis 34 og 41 point, og deres defensiv har holdt begge modstandere fra at score. ”Det gør mig meget glad, at vi har et hold som præsterer på begge sider af bolden” siger træneren, Troels Vestergaard til Nationalligaen.dk.

Når man læser disse statistikker, kan man nemt tænke, at modstanderne har været i den modsatte ende af tabellen. Men det er ikke tilfældet. Den første af de to kampe var mod de regerende mestre fra Triangle Razorbacks. Denne kamp vandt Søllerød Gold Diggers med 34-0.

Tigerne har bidt sig fast

På den anden side af bolden finder vi Aarhus Tigers, som mange havde høje forventninger til inden sæsonen. Holdet har også vist, at de har den kvalitet der kræves for at være blandt de bedste i ligaen.

Hvis man kigger på sæsonens statistikker vil man se, at Aarhus Tigers har lavet næst-flest point, hvilket er en indikator for, at Aarhus Tigers har bidt sig fast i toppen af dansk amerikansk fodbold, og er kommet for at blive.

Alt at vinde

Søllerød Gold Diggers må, med sin ubesejrede record samt at have hjemmebanefordel, betragtes som favoritter. Der er derfor et ekstra pres på og forventninger til disse spillere. ”Vi tager en kamp ad gangen, men det er klart, at hvis vi kan gå ubesejrede til sommerpause, så vil det give et boost til resten af sæsonen,” fremhæver træneren.

En sejr vil for Søllerød Gold Diggers betyde en yderlige forøgelse af forspringet til deres konkurrenter og at de kan tage endnu et skridt mod playoff.

Omvendt kan Aarhus Tigers slippe tøjlerne, og med marginalerne på deres side, være i stand til at overraske hjemmeholdet.
I en anden af rundens kampe løber Copenhagen Towers ind i Triangle Razorbacks. Udfaldet af denne kamp er væsentligt for Tigers’ plads i tabellen. Men hvis Aarhus kan overraske i Nærum, vil de kunne bringe sig enten forbi Copenhagen Towers, eller op på siden af både Towers og Razorbacks.

Der er med andre ord lagt op til en spændende kamp, hvor hjemmeholdet må antages som favoritter, men med de to førende hold i forhold til scoringer, kan der garanteres en underholdende og scoringsrig kamp.

Kampen sparkes i gang lørdag d. 17/6 kl 14:00 på Rundforbi Stadion, Egebækvej 118, Nærum

Du kan se begivenheden her. Kampen livestreames også på www.zibrasport.dk/daff/live/

Sidste opgør:

14/5 2017          Aarhus Tigers                              VS                      Søllerød Gold Diggers                           17-40

17/9 2016          Søllerød Gold Diggers                 VS                      Aarhus Tigers                              27-26

25/6 2016          Søllerød Gold Diggers                 VS                      Aarhus Tigers                              34-21