Foto: Per Kronvold

To tidligere Mermaid Bowl rivaler mødes på lørdag i Søllerød i den første af to kampe i weekendens ”double-header”, når ligaens nr. 1, Triangle Razorbacks, besøger ligaens nr. 2 Søllerød Gold Diggers. Det bliver en kamp hvor meget står på spil for hjemmeholdet, mens gæsterne intet har sit på det tørre. Alligevel må Razorbacks på forhånd siges at være favoritter.

Situationen i toppen af National Ligaen er lige nu den at alle 6 playoff hold er fundet, men hvad endnu ikke er helt sikkert er seeds 2 til 4. Diggers har mulighed for selv at afgøre det med en sejr over Razorbacks, og dermed beholde deres 2. seed og med den en hjemmebanefordel hele slutspillet igennem. Et nederlag vil betyder at Søllerød-klubben skal håbe på at Tigers senere på dagen slår Towers.

Gejst i Søllerød Lejren

Søllerød har haft en meget svingende sæson, særligt i efteråret. Fra tætte kampe mod Herlev Rebels og senest mod 89ers, samt et nederlag til tillige svingende Aarhus Tigers, til sejren for 3 uger siden mod de forsvarende mestre fra Copenhagen Towers. Razorbacks derimod har været et hold med en stigende formkurve sæsonen igennem, og ser skræmmende stærke ud på begge sider af bolden. Det ser dog ikke ud til at bekymre Søllerød-veteranen, CB Mikkel Lindsø. ”Der er en helt anden gejst at spore i optakten mod Razor. Det var et wake-up-call der viste, at man ikke kommer sovende til tingene, og det havde holdet brug for. Alle er klar til træning, tændingen er der og målet er klart – der er ingen tvivl om, at Razor er holdet der skal slås, og kampen om slutspils puzzlespillet skal tages på lørdag” forklarer Lindsø, der virker upåvirket af risikoen for at skulle spille wildcard kampe eller at miste hjemmebanefordelen i slutspillet: ”Hjemmebane fordel er fint – flere kampe er fint – vi spiller football, og vi elsker det”. Ikke desto mindre tror han på, at de kan være holdet og i særdeleshed forsvaret, der kan slå jyderne. ”Vi har et forsvar som Razor skal frygte – og til vores fordel, så kan jeg forestille mig, at Razor har svært ved at komme ned fra den lyserøde sky de svæver på, og bliver overrasket over modstanden de møder” udtaler han afsluttende.

Unik situation for Razorbacks

Præcis hvor meget eller lidt taktik der kan ende med at gå i kampen er uvist. Særligt med henblik på at det virker meget sandsynligt, at de to hold kan komme til at møde hinanden igen i slutspillet, og Razorbacks Thomas Linnemann erkender da også straks at de står i en ganske unik og gunstig position for første gang i flere år. ”En perfekt sæson er ikke noget værd hvis man ikke vinder MB. Så ja som sagt så er vi sikret 1 seed og det vil nok betyde at startere ikke spiller så meget” fortæller Linnemann til Nationalligaen.dk. Han forventer dog at Gold Diggers kommer med hvad de har. ”Vi forbereder os altid på Gold Diggers. Det er altid hårde kampe og det bliver det nok også på lørdag” siger han afsluttende.

Vi skal et par år tilbage for at finde Gold Diggers sidste sejr over Razorbacks, og som de to holds sæson har udartet sig virker det sort-røde som favoritter, men meget vil komme til at afhænge af hvor tidligt Razorback vælger at spare deres startere.

Bemærk at kickoff på Rundforbi Stadion på lørdag allerede er kl. 13, for at give mulighed for tilskuere at se ligaens anden top kamp i Gentofte med kickoff kl. 16.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1482890032032163/

Tidligere opgør

14.09.14            Søllerød Gold Diggers vs. Triangle Razorbacks                           20 – 42

17.05.14            Triangle Razorbacks vs. Søllerød Gold Diggers                           14 – 10

29.06.13            Triangle Razorbacks vs Søllerød Gold Diggers                           28 – 32

06.10.12            Triangle Razorbacks vs. Søllerød Gold Diggers (MB!)              34 – 29