Søllerød Gold Diggers styrker truppen med en slovakisk profil på running back-positionen.

Lukáš Kreškóci er 21 år gammel og kan spille både running back og defensive back. Det er dog primært som running back, at han skal bidrage i Søllerød, hvor han skal konkurrere om spilletid med den eksisterende gruppe af runningbacks, der blandt andet udgøres af Frederik Knudsen og klubbens importerede amerikaner, Robert Burton III.

“Det åbner op for nogle sjove muligheder på angrebet, at vi nu kan stille en god gruppe af runningbacks. Jeg er sikker på, at head coach, Troels Vestergaard, og offensiv coordinator, Kim Ewé, kan udnytte de forskellige kompetencer, drengene har,” siger Søllerøds sportsdirektør, Casper Reinhardt til klubbens hjemmeside.

Slovakker er lidt af et særsyn i National Ligaen, men Casper Reinhardt fortæller, at Lukáš Kreškóci selv kontaktede klubben omkring mulighederne for at spille i Danmark

”Som altid byder vi selvfølgelig spillere velkommen. Og efter en god dialog, så valgte han at spille for os, og han er faldet rigtig godt til på holdet allerede,” siger Casper til nationalligaen.dk.

Offensiv MVP og landsholdsspiller
Lukáš Kreškóci kommer fra den slovakiske klub Nitra Knights, der sidste år vandt bronze i den bedste slovakiske række, SFL, og hvor Kreškóci efterfølgende blev valgt som ligaens offensive MVP. Casper Reinhardt var dog i første omgang alligevel skeptisk i forhold til slovakkens sportslige niveau.

”Rent sportsligt har Lukáš set rigtig godt ud på banen, han er ekstremt dygtig. Personligt var jeg skeptisk da jeg så hans film, da niveauet dernede er svært at aflæse. Men han hører absolut til blandt de bedste running backs i ligaen, vil jeg mene,” siger han.

Den 178 cm høje og 82 kilo tunge slovak har spillet football siden 2011, og skriver på sin Europlayer-profil, at han har erfaring fra både det slovakiske ungdoms- og A-landshold.

Casper Reinhardt fortæller i øvrigt til nationalligaen.dk, at han regner med, at Søllerøds trup nu er på plads.

Kreškóci og de øvrige gold diggere begynder sæsonen d. 9. april, hvor de hjemme på Rundforbi Stadion tager imod lokalrivalerne fra Copenhagen Towers. Der er kick-off klokken 14.00.

Læs også: ’Kaner skal løbe guld hjem for Søllerød