Lørdag byder på to kampe i National Ligaen, når Aalborg 89ers tager i mod Aarhus Tigers og Triangle Razorbacks tager i mod Copenhagen Towers.

Selvom det er tidligt i sæsonen, kan kampen i Aalborg give os en idé om, hvad vi kan forvente af Aarhus Tigers i løbet af sæsonen. Både Tigers og 89ers har spillet mod Towers, hvor de har fået en smag på, hvad der forventes, hvis man vil med helt frem i ligaen. Tigers tabte med 59-14 og 89ers med 50-7. Tigers har yderligere tabt til Gold Diggers og 89ers har slået Razorbacks. Det er svært at sammenligne kampe direkte mod hinanden og derfor bliver det også spændende at se styrkeforholdene mellem de to hold på lørdag.
Hvis 89ers’ offensiv skal have succes, kommer det til at gå gennem QB, DeAndre Clayton, TE, Kasper Kaufmann og ikke mindst RB, Andreas Rahbæk.
På den anden sidelinje, skal Tigers genfinde tilliden til hinanden. Selvom niveauforskellen på 1. division og NL er stor, har Tigers desværre formået at gøre tingene svære for dem selv i de to første kampe. Forhåbentlig har de kunne bruge sidste uges friweekend på, at få finjusteret nogle af deres egne fejl, så de kan have fokus på det de kan. Der er ingen tvivl om, at Tigers har en spændende trup, og som bekendt er det eneste hold i ligaen, der spiller med en dansk QB i Christoffer Bay Carstens. Hvis de skal gøre sig forhåbninger om, at kunne drille 89ers på lørdag, skal den offensive linje sørge for, at Carstens får den nødvendige tid til at komme af med bolden. På den defensive side, er der ingen tvivl om, at LB Marco Busk genne sæsonen kommer til at spille en nøglerolle, og det bliver ingen undtagelse i kampen mod 89ers.

Jeg har før taget fejl, men jeg tør godt at lægge favoritværdigheden hos det rutinerede hjemmehold, Aalborg 89ers.

I lørdagens anden kamp, drager Copenhagen Towers til Vejle, hvor Razorbacks inviterer på football. De to hold har gennem de seneste 10 år haft nogle af de mest fantastiske kampe, der er spillet i dansk football.
Towers kommer til kampen med to store sejre over 89ers og Tigers. Razorbacks har et nederlag mod 89ers og en sejr over Gold Diggers med i bagagen.
Copenhagen Towers har virket suveræne i sæsonens to første kampe og det bliver interessant at se, om de kan holde fast i det niveau, når de tager drager til Vejle. I sidste uge, påstod jeg, at Razorbacks ville taget til Gold Diggers. Der tog jeg fejl, da Razorbacks vandt en dramatisk kamp, som blev afgjort i over time. Med risiko for at tage fejl igen og for at fornærme Razorbacks, anser jeg Towers som værende favoritter til at vinde en forholdsvis sikker sejr.
Jeg tror særligt, at Towers’ defensive linje kan blive kampafgørende og så virker Randall Schroeder og Jacob Green til at have fundet en helt utrolig connection, som kommer til at give Razorbacks’ defensive enhed noget at holde øje med.
Razorbacks’ Rasmus Bukhave scorede på to kick returns i sidste uge. Der er ingen tvivl om, at hans fart kan gøre en forskel, men at skulle sætte sin lid til kick returns i en kamp mod Towers, vil nok ikke være tilstrækkeligt. Derfor vil det også kræve en stor kamp af bl.a. RB Kasper Eriksen, som også har spillet to gode kampe indtil nu, ikke mindste i kampen i sidste uge med Gold Diggers, da han scorede i over time.

Hvis du opholder dig i Jylland i weekenden, er der god grund til at køre ud og se football. Solen skinner, grillen er garanteret tændt og spændingen er enorm.

Aarhus Tigers @ Aalborg 89ers:
Kickoff kl. 14.00
Klokkevej 49
9230 Svenstrup J

Copenhagen Towers @ Triangle Razorbacks:
Kickoff kl. 14.00
Helligkildevej 2
7100 Vejle