På en lørdag, hvor det lugtede af sommer, kunne Amager tage sæsonens første sejr.

To tændte hold

Fra kampens første fløjt var det tydeligt at begge hold kom på banen for at spille bold. Først var det 89ers, som bragte bolden fremad banen, blandt andet på grund af gode løb fra RB, #9 Magnus Krogh Jensen. Desværre for udeholdet sluttede dette drive med et blokeret spark, og de måtte derfor gå fra banen uden point.

Så var det Amagers tur til at angribe. Denne opgave blev effektivt udført, hvor både QB, Mads Edvardsen, og RB, Lars hyrsting, viste deres potentiale. Begge spillere hjalp holdet mod modstanderens målzone på en næsten fejlfri serie, og til sidst kunne Lars Hyrsting bringe sit hold på sejrskurs. ”Jeg er meget tilfreds med holdets indsats. Vi arbejder for hinanden, og vi fik skåret de dumme små fejl fra,” udtaler en glad Dennis Svensson, Head Coach i Amager Demons, til Nationalligaen.dk.

Om det var det effektive angrebsspil som satte gang i Amagers defensiv kan kun guderne vide. I hvert fald kunne forsvarsspilleren, Steffan Frølund Hansen, fremtvinge et sack, og smide 89ers ud af banen uden en 1. Down.

Det satte dog gang i 89ers, hvis defensiv kunne holde Amager fra yderligere scoringer. Så var 89ers’ offensiv igen sprudlende og fik mange nye 1. downs. Specielt fungerede løbespillet godt, hvor kombinationen af Magnus Krogh Jensen og Sami Kabura bragte bolden dybt ind på modstanderens halvdel. Men igen måtte 89ers, på grund af et misset kick, forlade banen uden point.

Alting kan ske

I 2. halvleg var det Amager, der startede med bolden, hvor de bragte den til en gunstig scoringssituation. Her fandt et vanvittigt spil sted:

På en 4. down gjorde Amager Demons klar til et field goal. Her skulle Lars Hyrsting sparke hjemmeholdet yderligere foran. Men et mislykket snap forhindrede denne mission. I stedet røg bolden op i hænderne på netop Lars Hyrsting, som måtte improvisere. Her løb han mod højre side, hvor han på mirakuløs vis kunne finde sin holdkammerat, Frederik Kirchof som havde sneget sig ind bag to forsvarsspillere. Amager kunne i stedet for de planlagte tre point, sætte seks point og bringe holdet foran 12-0.

Det interessante ved spillet var, at det var Amagers center, som greb bolden. Denne handling er ulovlig ifølge reglerne, men dommerne opdagede ikke fejlen, og Amager fik derfor 6 point.

Nu skulle 89ers forsøge at svare igen, men måtte igen gå pointløst fra banen. ”Vi var ikke gode nok i Red Zone,” udtaler Jakob Zinck Thellufsen, Head Coach i AaB 89ers. ”Vi skal være bedre til at hjælpe hinanden. Forsvaret skal give bedre udgangspunkt til vores angreb, som samtidig skal være skarpere til at afslutte angrebene,” fremhæver træneren, som er overrasket over kampens forløb.

På banen kom et Amagerhold med stor selvtillid. Specielt Lars Hyrsting viste gang på gang sin styrke. Først bragte han selv, med et langt løb, bolden til modstanderens banehalvdel. Senere kunne han igen løbe bolden i endzone og give sit hold en stabil føring.

I slutningen af kampen skulle 89ers satse, men med enkelte fejl gjorde de det svært for dem selv. Først opstod der en misforståelse mellem QB, Thomas Zinck Thellufsen, og RB, Sami Kabura, og pludselig lå bolden på jorden, hvor en fremstormende forsvarsspiller kastede sig over den. Heldigvis var forsvaret i stand til at stoppe Amagers offensiv og give deres eget angreb endnu en chance.
Her var takterne gode, og de fik bolden helt frem til modstanderens mål. Man satsede først på et kast mod højre, hvor en Amager-forsvarsspiller kom på tværs og slog bolden i jorden. Herefter satsede man på den modsatte side, hvor endnu en forsvarsspiller kom på tværs og lavede kampens første og eneste interception.

AaB 89ers måtte derfor rejse hjem uden at få et eneste point på tavlen. Samtidig kunne Amager Demons fejre sæsonens første sejr, som samtidig bringer ligebyrdighed i bunden af ligaen.

Scoring

Q. 1 6-0: #6 L. Hyrsting, run (PAT unsuccessful)
Q. 2 Ingen scoring
Q. 3 12-0: #6 L. Hyrsting til #39, catch (PAT unsuccessful)
Q. 4 18-0 #6 L. Hyrsting, run (PAT flagged) – (2point conversion unsuccessful)

[metaslider id=7482]