Foto: Tina Carstensen

Sommerpausen i den bedste danske række i amerikansk fodbold, National Ligaen, er slut. Det kan godt være, at det danske sommervejr ikke er til at stole på, men én ting er sikkert; National Ligaen skuffer ikke. På søndag gælder det opgøret mellem Amager Demons og Søllerød Gold Diggers. Som om det ikke var godt nok, så er det endda muligt at se kampen live på NL TV.

Søndagens værter fra Amager Demons startede sæsonen en smule sløvt, og i sæsonens første kamp, mod netop Gold Diggers, fik de en lussing på 34-0. Head coach John Stevenson fik dog banket sit hold i gang som sæsonen skred frem, og i deres sidste kamp inden sommerpausen vandt de med hele 51-8 mod Horsens Stallions. Sejren betød, at de kunne holde sommerferie på en flot fjerdeplads, og de ligger lunt i svinget til en playoff-plads.

Modstanderne fra Søllerød Gold Diggers var der som vanligt store forventninger til, og ser man bort fra to tætte nederlag til topholdene fra Razorbacks og Towers, klarede de sig ganske flot.

Som tidligere nævnt inkluderede første halvdel af sæsonen også en sejr over Demons. Det blev en meget overkommelig omgang for Gold Diggers, men head coach Troels Vestergaard forventer ikke, at det bliver nær så let denne gang: ”Jeg forventer at kampen bliver hård, som første kamp i anden del af sæsonen som regel er. Demons har spillet sig op siden vi sidst mødte dem, så jeg forventer en tæt kamp.”

Da Gold Diggers i sidste sæson kom tilbage fra sommerpause, havde de deres problemer med AaB 89ers, og Vestergaard ser da også nogle udfordringer ved at komme tilbage efter pausen. ”Vi har som regel kun to ugers træning inden første kamp efter sommerpausen og i den første uge måtte vi undvære vores landsholdsspillere, så det har været et spørgsmål om at få folk i gear igen”, udtaler han.

Selvom der ikke har været spillet nogle kampe i National Ligaen den seneste tid, betyder det ikke, at der ikke er sket spændende ting og sager alligevel. Blandt andet er klubikon Kim Ewé tilbage som en del af Gold Diggers-lejren. Ewé tog i 2014 til Italien for at lede Castelfranco Cavaliers, men er nu vendt hjem. Gold Diggers skriver på deres hjemmeside, at Ewé skal hjælpe til omkring holdets wide receivers, og samtidig vil fungere som sparringspartner for Troels Vestergaard.

Udover Ewés hjemkomst kunne Gold Diggers også melde ud, at en af deres defensive stjerner, Lars Ringgaard, er blevet sin skade kvit, og vender tilbage på banen til opgøret mod Demons. Vestergaard glæder sig til at få Ringgaard tilbage, og siger: ”Det er vigtigt for os at få Lars tilbage. Hans evner og erfaring har været savnet.”

Det vil komme som en overraskelse for de fleste, hvis ikke Gold Diggers henter en sejr mod Demons, men det vil formentlig blive mere tæt end sæsonens første opgør, og timingen for opgøret er nok ikke den værste for de undertippede dæmoner.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Amager Demons’ head coach, John Stevenson, inden deadline for dette preview.

Kampen spilles søndag d. 14. august klokken 14.00 på Demons’ hjemmebane (Uganda vej 138-142, 2770 Kastrup).

Facebook-event

Seneste indbyrdes opgør

9.4.2016 – Amager Demons @ Søllerød Gold Diggers – 0-34
25.5.2015 – Amager Demons @ Søllerød Gold Diggers – 13-28
22.6.2014 – Søllerød Gold Diggers @ Amager Demons – 35-20
21.9.2013 – Amager Demons @ Søllerød Gold Diggers – 21-34