Foto: Michael Quist
For mange slutter sommerferien på søndag, og hverdagen banker igen på døren. Det betyder også, at National Ligaen bliver sparket i gang igen. Det er nu, at grundspillet skal afgøres, og kampen mellem Copenhagen Towers og Amager Demons kan få stor betydning for de to holds sæson.

Begge søndagens kombattanter havde en fin første halvdel af sæsonen. Én ting havde de dog tilfælles -de fik begge ørerne i maskinen af ligaens førende hold, Triangle Razorbacks. For Demons skete det i forårets sidste kamp, hvor de tabte 40-2. Det har de efter en lang sommerpause formentlig glemt alt om, og nu skal playoff-pladsen sikres.

I spidsen for Demons er head coach John Stevenson. Han kom til klubben inden denne sæson, men det var ikke til at se på holdet, at det var en ny mand, der stod for taktikken. Demons ligger pt. på en flot femteplads, og puster Aarhus Tigers i nakken.

Copenhagen Towers fortsatte denne sæson, som de sluttede den forrige. De spillede en imponerende gang football, og indtil kampen mod Razorbacks, var det svært at forestille sig, hvordan de skulle blive stoppet. Nederlaget til Razorbacks fik de hurtigt rystet af sig, og vandt resten af opgørene. Nu venter der nogle udfordringer, når deres Mermaid Bowl-togt starter igen. Head coach Peter Herbild har en del udfordringer, som skal løses: ”Man mangler altid en masse spillere, når man har kamp tidligt i august, så vores fokus har været på at fyldt hullerne ud og banket rusten af efter 1.5 måneds pause.”

Towers spillede størstedelen af forårssæsonen med en QB-duo bestående af Kasper Skyum og Christian Lisby. Sidstnævnte har dog spillet sin sidste kamp for københavnerne i denne omgang. Lisby er taget til Kansas og skal tørne ud for Dodge City Community College i efteråret. Lisby vil blive savnet, men head coach Peter Herbild kan dog se lidt positivt i det trods alt ”Vi har sagt farvel til en dygtig og vellidt spiller, og vi kommer helt sikkert til at savne Lisby. Der har dog været udfordringer ved at have to QBs der har roteret, og derfor har vi en forventning om at vi bliver skarpere når nu vi kan fokusere på Skyum som vores QB. Herudover har vi selvfølgelig skullet finde en QB mere til rosteren, og det synes vi bestemt at vi er lykkes med.”

Udover Lisby har Towers også sagt farvel til Martin Ballegaard, og må undvære Magnus Bitsch et stykke tid, efter han brækkede tre tæer til træning. Om det at skulle undvære Bitsch siger Herbild ”Det er naturligvis et stort tab for vores defense og SPTs at vi nu har mistet begge startende safeties fra sidste år (Markus Sørensen). Men det giver andre muligheden for at få vist deres talent, og vi er spændt på at se hvordan de klarer udfordringen.”

Det sidste opgør mellem de to hold ligger sjovt nok præcis et år tilbage, og her vandt Towers komfortabelt. Towers må betragtes som ret store favoritter til søndagens opgør, men Demons kan håbe på lidt rust hos Towers-spillerne efter en lang sommerferie. Det vil kræve en solid defensiv indsats, og en stor dag for de to Hyrsting-brødre, hvis det skal blive til en sejr til dæmonerne.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Demons’ head coach inden opgøret.

Kampen spilles søndag d. 9. august klokken 14.00 ved Gentofte Stadion (Ved Stadion 6, 2820 Gentofte)

Seneste indbyrdes opgør

9.8.2014 – Copenhagen Towers @ Amager Demons – 31-6

11.4.2014 – Amager Demons @ Copenhagen Towers – 0-50