Foto: Per Kronvold (arkiv)

Selvom det er to hold hvis stilling ligner hinanden efter grundspillets første syv kampe er det alligevel to hold der må sidde med en ret forskellig smag i munden når efteråret blæses i gang for de to klubber i hhv. Aarhus og Horsens. Aarhus er på forhånd favoritter, men de har før måttet forlade banen slemt skuffede i denne sæson. Alt kan med andre ord ske, når kampen sparkes i gang på søndag på Dagnæs Stadion.

Hjemmeholdet fra Horsens Stallions startede sæsonen med en sejr, men måtte siden se sig slået tre gange, før de igen kunne hente en sejr mod Herlev Rebels, og de ligger lige nu på ligaens næstsidste plads. En ikke uvant situation for Stallions, der også sidste år måtte kæmpe for overlevelse i den bedste danske række. Omvendt uvant er det for Aarhus Tigers, der ligesom søndagens modstandere også blot har 2 sejre ud af 7 mulige. Et hav af skader og ujævnt spil har kostet sejre og ikke mindst kræfter hos Tigerne, og det er de også godt klar over. ”Det har langt fra været en sæson som vi håbede indtil videre. Der var ingen der ventede vi ville sidde med den record vi har nu, eller at vi ville være så pressede med spillertruppen grundet skader. Men det er hvad det er, sket er sket, nu har vi haft en god lang sommerpause og vi skal bare tilbage på banen og finde det bedste bold frem” fortæller Tigers cheftræner Thomas P. Han virker dog optimistisk omkring kampen og omkring sit hold: ”Heldigvis har vi haft nogle rigtig sprøde træninger og jeg glæder mig sgu til at komme i aktion igen”

Forventer en spændende kamp

Hos hjemmeholdets cheftræner Anders Bysted er der altid lidt ekstra motivation når modstanderen hedder Aarhus Tigers. Med en fortid som træner i klubben betyder disse møder bare lidt mere. ”Min fortid i Tigers gør at kampene mod Tigers er altid noget specielt for mig. Jeg forventer det bliver en tæt kamp der for begge holds vedkommende kan være afgørende for mulighederne om slutspil” fortæller Bysted i en mail til Nationalligaen.dk. Med den store udskiftning på Aarhus-holdet de senere år er det ikke sandsynligt, at det er en fortid han kan drage særlig nytte af når kampen først går i gang. Også hos gæsterne tages kampen seriøst. ”Det er en kamp af gangen fra vores side og nu starter vi med Horsens. Som jeg sagde til drengene til træning, så er det lidt en kamp der handler meget om “attitude”. Den kamp skal gerne kickstarte vores hold og give os noget selvtillid på vej mod den sidste del af sæsonen og postseason” fortæller Thomas Pedersen. Han forklarer da også, at han ser nogle spillere på den anden side, som de i den grad skal holde øje med: ”Stallions viste jo på seneste landsholdstur at de har en del spillere på højeste niveau. Troels er en dygtig QB, med et fint våben i Mark Nielsen. Selvom jeg ikke synes deres OL og DL er så tekniske så har de en vis fysik og kan godt give os problemer, men lad os nu se”

Mulig udskiftning hos Tigers?

Som det blev bemærket af flere i Tigers’ sidste kamp mod Gold Diggers manglede profilen Frederik Oldenburg på holdkortet. Rygtet går nu på, at profilen pga. arbejde har måttet stoppe i klubben. Det er ikke et rygte, som Thomas Pedersen har kunnet hverken be- eller afkræfte. Til gengæld kunne han bekræfte, at en gammel kending i sporten er tilbage på sidelinjen for de Aarhusianske tigere. Jonn Mathews har nemlig fundet vej tilbage til Danmark, hvor det forventes at han bliver i en længere periode. ”Det er rigtigt at Jonn har fået arbejde og er tilbage i byen, det er super fedt at have en fyr som ham her til at hjælpe med at coache og komme med sit smittende humør” fortæller Pedersen til Nationalligaen.dk. Det vides endnu ikke i hvilken kapacitet at Mathews stiller op, og om det overhovedet bliver som spiller, og selvom de er glade for at have ham tilbage, understreges det han ikke kan klare det hele alene i Aarhus: ”Det er vigtigt at huske han er ikke er den store redningsmand der skal vende hele vores sæson. Vi er jo ikke og bliver aldrig baseret på at hive en masse imports ind der skal bære hele vores hold. Det kræver hårdt arbejde fra alle på banen at komme derhen vi gerne vil”.

Det bliver en kamp der for begge hold for stor betydning. Uanset udfaldet vil det være en indikator for begge hold, om hvor de står henne, når de sidste kampe skal afsluttes, og som måske kan besvare to store spørgsmål: Hvem skal spille om nedrykning og hvor relevante bliver holdene i slutspillet?

Kampen sparkes i gang på søndag kl. 14.00 på Dagnæs Stadion i Horsens

Seneste møder
08.05.16 Aarhus Tigers vs. Horsens Stallions 40 – 3
17.05.15 Horsens Stallions vs. Aarhus Tigers 12 – 41