Foto: 1st Down Photo

På fredag mødes to hold, der begge indledte sæsonen med bitre nederlag. Amager Demons siger velkommen til Aarhus Tigers i en kamp, hvor Demons håber at kunne overraske et af de mere etablerede hold i National Ligaen.

Begge fredagens kombattanter fik en svær start på deres National Liga-sæson. Demons mødte sidste års nummer to fra Søllerød, mens Tigers mødte de forsvarende mestre, Triangle Razorbacks. Begge hold måtte se sig slået, men har altså nu mulighed for at kickstarte deres sæson igen.

Forventningerne til Aarhus Tigers er noget større, end de er til Amager Demons. Head coach for Tigers, Thomas Pedersen, fortæller til os om processen efter nederlaget til Razorbacks Ja, det var en kedelig start på sæsonen, men vi har evalueret på det og haft fokus på at eliminere de fejl vi lavede.  Jeg havde et godt møde med holdets captains og vi har prøvet et par nye ting over de sidste uger, som umiddelbart har set rigtig fornuftigt ud. Det virker som om der er en fornyet gejst på holdet, og vi er klar igen”, forklarer Pedersen.

”Coach P” har stor tiltro til sit hold, og forventer også, at de hiver sejren hjem mod det, på papiret, noget svagere Demons-hold: Det gælder om at vi skal have vores hold sparket i gang tidligt, så vi finder rytmen og får noget tænding på. Især vores O skal ud og have nogle gode drives, så O og D komplementerer hinanden. Nu må vi se hvordan kampen udspiller sig, men jeg er meget fortrøstningsfuld og stoler på den gameplan vi har lavet.”, siger han. Han siger afslutningsvis, at på trods af Demons’ nederlag til Gold Diggers, må man ikke undervurdere dem eller det faktum, at Tigers har en fire timers bustur i benene, når de ankommer til Sjælland. Han udpeger også de to Hyrsting-brødre som nogle af Demons’ profiler, som hans hold ikke må give for meget plads.

I den anden lejr arbejder head coach John Stevenson med andre kriterier for succes, og hans hold gennemgår en del forandring netop nu, fortæller han: ”Vi forventede en svær kamp mod SGD (Søllerød Gold Diggers, red.), og det fik vi. Men som jeg sagde før den kamp, er vi som hold i en overgangsperiode med en masse unge rookies, der spillede deres første kamp sidst.” Han er desuden stolt af sit holds ihærdighed for at blive bedre: ”Vi bedømmer ikke os selv på resultatet af den første kamp, men på hvordan vi slutter sæsonen. Hvad vi så i kampen var en god attitude, og det har fortsat til træning siden nederlaget. Vi bliver bedre, og alle arbejder hårdt for det, og moralen på holdet er god”

Stevenson erkender, at Tigers er storfavoritter til kampen, men det passer ham egentlig ganske fint. ”Tigers udgør endnu en stor udfordring på fredag. Vi ved, at de er et godt hold, og kommer ind til kampen som store favoritter, hvilket passer os fint. Succeskriteriet for os er at kunne konkurrere med dem og vise forbedring fra sidst, så endnu en gang er der intet pres på mit hold, og de kan bare gå ud at spille og have det sjovt.”, siger Stevenson.

En sejr vil betyde utroligt meget for begge hold og deres videre sæson, så der er ingen tvivl om, at det bliver en intens kamp med to tændte hold. Der er altid nogle overraskende resultater tidligt på sæsonen, men Tigers må forventes at kunne tage hjem til Jylland med sejren.

Husk at du på http://nationalligaen.dk/nl-tv/ kan se kampen, når det fredag klokken 14 går løs! Vi glæder os til at vise jer kampen, og håber, at en masse af jer vil følge med!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1564982060482747/

Seneste indbyrdes opgør

20.9.2015 – Amager Demons @ Aarhus Tigers – 18-57

1.5.2015 – Aarhus Tigers @ Amager Demons – 27-19

20.9.2014 – Amager Demons @ Aarhus Tigers – 6-52

23.8.2014 – Amager Demons @ Aarhus Tigers – 7-54

3.5.2014 – Aarhus Tigers @ Amager Demons – 40-13