Foto: 1st Down Photo (arkiv)

89ers kan takke både forsvaret og angrebet for, at de nu sidder i en god position til at sikre sig endnu et år i den bedste række og en plads i slutspillet.

Gæsterne fra Aalborg satte hele 36 point på tavlen i Herlev i en kamp, der længe stod 89ers på. Det var nemlig gæsterne, der lagde bedst fra land og dominerede de første tre quarters i kampen mod Rebels, og ved indgangen til fjerde quarter havde udeholdet en solid føring på 28 point mod Rebels 0.

Selvom angrebet – og kasteangrebet især – spillede en god kamp, så skal det nordjyske forsvar have stor ros for især de første 36 minutter. Ikke nok med at holde hjemmeholdet fra fadet, så skaffede forsvaret også bolden i form af et par interceptions i den periode.

Der skete for alvor ting og sager i kampens tredje quarter, hvor først AaB så ud til at løbe med det hele længe før tid. 89ers fik skaffet sig seks point i hvert af de to første quarters, men i tredje quarter kastede 89ers quarterback Alexander Kronborg to touchdowns og med to succesfulde 2 point conversions kunne AaB lægge 16 point oven i de 12, de havde i forvejen. Det var som om, det trykkede på en knap i hjemmeholdet, som sluttede tredje quarter af med et flot drive, som endte i et touchdown, da kampen gik ind i sin sidste periode. Drivet blev afsluttet af Mark Peters med et kort løb, og en konvertering for to point, og hjemmeholdet anede håb.

Hjemmeholdet gentog succesen på deres næste drive, og dermed havde Rebels halveret gæsternes forspring på blot to drives og så ud til at være det stærkeste hold i kampens slutfase.

Så tog et par velspillende jyder i form af Alexander Kronborg og Jens Ole Kaae Jensen tyren ved hornene, og receiveren tog et kort kast og sprintede 62 yards til et touchdown. Det var Kronborgs femte kastede touchdown i kampen.

Dermed var der pludselig igen mange point op og kort tid igen for hjemmeholdet, der alligevel endte med at sætte point på tavlen til sidst, da Rasmus Brandt viste gode hænder på et dybt kast fra Rebels quarterback Thomas Wolff Clausen.

Efter kampen fangede Nationalligaen.dk også 89ers-træner Jakob Zinck Thellufsen, der var stolt af den flotte sejr.

”Vi kommer herover med 24 mand og kæmper for hinanden, og så scorer fem touchdowns, det er pisse lækkert. Vi får afsluttet drives og vi får point på tavlen,” sagde Jakob Zinck Thellufsen efter kampen.

AaB-sejren betyder, som vi var inde på i optakten til kampen, at der nu er et stort felt på hele fem hold, der alle ligger med to sejre. Alt er altså stadig åbent en spillerunde inden sommerpausen, og mens den står på netop sommerpause til hjemmeholdet Rebels, har 89ers en kamp i den kommende weekend mod de forsvarende mestre, Triangle Razorbacks, der lettere overraskende tabte til Copenhagen Towers i deres sidste kamp.

Scoringer:

1. Quarter
0-6 A. Kronborg til J. Jensen 28yd pass TD (2pt no good)

2. Quarter
0-12 A. Kronborg til T. Thellufsen 12yd pass TD (2pt no good)

3. Quarter
0-20 A. Kronborg til A. Brandsen 33yd pass TD (2pt good)
0-28 A. Kronborg til J. Jensen 3yd pass TD (2pt good)

4. Quarter
8-28 M. Peters 3yd run TD (2pt good)
14-28 S. Dellgren til F. Mogensen 4yd pass TD (2pt no good)
14- 36 A. Kronborg til J. Jensen 62yd pass TD (2pt good)
20-36 T. Clausen til R. Brandt 35yd pass TD (2pt no good)