Som ventet blev det en højtscorende affære, med en klar vinder. Søllerød Gold Diggers. Hjemmeholdet viste gode takter, men måtte endnu en gang forlade banen med et svidende nederlag.

Fotograf: Michael Quist

God start

Hjemmeholdet fik en god start på kampen. Både offensivt, defensivt og på special teams blev der produceret store spil i 1. halvleg. Pausestillingen var 14-19, hvilket må siges at være et godkendt resultat for hjemmeholdet. I 2. halvleg fandt gæsterne det ekstra gear, og selvom Herlev angrebet flere gange viste sig fra sin gode side, blev det ikke til flere scoringer. Gold Diggers marcherede hen over den tynde Rebels trup og vandt 2. halvleg 0-34.

Personligt mål opfyldt

Inden kampen havde Herlev Rebels Mark Peters fortalt om de personlige mål i kampen, mod de gamle venner. Et af disse mål var at intercepte Søllerøds QB Morten Forsbøl, hvilket Rebels opnående tidligt i kampen, da en velspillende Lukas Witzansky returnerede en interception fra egen endzone hele vejen til scoring.

Angrebsprofiler tilbage, men stadig ikke nok

Herlev Rebels måtte mod Towers undvære flere af de stærke offensive kræfter, hvilket tydeligt påvirkede holdet. Mod Søllerød havde de manglende folk fundet tilbage på banen og rebellernes angreb viste da også gode takter. På QB var Simon Dellgren tilbage, hvilket rykkede altmuligmanden Lukas Witzansky tilbage som RB.

Witzansky er en af de nye folk i Rebels uniform, og det lugter af at det kunne blive en stor sæson for den nye mand. Mark Peters er også begejstret for den nye mand, ”vi er rigtig glade for, at Lukas er kommet til Herlev. Lukas og Delle har gang i en rigtig god duel til træning, og presser hinanden rigtig godt. Derudover har han en fantastisk indstilling og vil bare blive bedre, og hjælpe med at gøre Rebels bedre. Han er en atletisk fodboldspiller, som har en god blanding af fart og størrelse!” siger han til Nationalligaen.dk.

Konkurrencen til træning må siges at have virket. QB Simon Dellgren viste nogle af de egenskaber der gjorde ham til en særdeles frygtet U19 QB for få år tilbage. Det er især hans evne til at skabe noget på egen hånd der forvoldte Søllerød problemer. Med de to store WRs Philip Thun og Rasmus Brandt, samt en backfield bestående af Witzansky og Tor Strandgaard, har rebellerne et potentiale til at blive rigtig farlige. Søllerøds forsvar var dog for stor en mundfuld i denne omgang.

Tung, tungere, tungest

Gold Diggers offensive linje er stor. Rigtig stor. Kombineret med multiværktøjet Stephan Nickelsen, har man skabt en run-blocking-maskine. Og det nyder amerikanske RB, Rubert Burton, godt af. Selvom Rebels så forberedt ud, var der ikke meget de kunne gøre mod Søllerøds løbeangreb. Det eneste der rigtig satte en stopper for Søllerøds evne til at flytte bolden, var upræcise kast, tabte bolde og penalties. QB Morten Forsbøl måtte da også, som tidligere nævnt, se et af sine kast returneret til TD for hjemmeholdet. Gold Diggers har i deres to første kampe ikke haft nogen som helst problemer med at løbe bolden, og det ser også ud til at blive en svær opgave at skulle sætte en kæp i hjulet på den velsmurte maskine. Robert Burton må stadig anses for en af favoritterne til at vinde MVP-titlen efter endnu en flot præstation.

Næste udfordring

For hjemmeholdet bliver maj-måned en overkommelig affære. Der skal blot spilles en enkelt kamp, mod Amager Demons, som har haft en rigtig svær start på sæsonen. Kampen skal dog allerede spilles søndag d. 7. maj, og rebellerne har derfor ikke meget forberedelsestid.

Gæsterne skal først i aktion igen d. 14 maj, hvor guldgraverne drager til Aarhus. Her skal de møde et Tigers-mandskab, der er sultne efter at vise, at de hører til i toppen. Blot to uger efter venter der så endnu en udfordring, når Søllerød får besøg af de forsvarende mestre, Triangle Razorbacks, der dog kommer på besøg med to internationale kampe i benene.

Scoringer
1. quarter
0 – 7: Morten Forsbøl til Frederik Oldenburg, 19yd catch, PAT good
6 – 7: Lukas Witzansky, 98yd Int, 2pt no good
6 – 13: Robert Burton III, 13yd rush, PAT blocked

2. quarter
14 – 13: Simon Dellgren til Rasmus Brandt, 43yd catch, 2pt good
14 – 19: Robert Burton III, 5yd rush, PAT blocked

3. quarter
14 – 25: Robert Burton III, 8yd rush, PAT no good

  1. quarter
    14 – 33: Alexander Mathiesen, 45yd fumble recovery, 2pt good
    14 – 39: Andreas Pedersen, fumble recovery i endzone, PAT no good
    14 – 46: Robert Burton III, 2yd rush, PAT good
    14 – 53: Emil Neumann, 42yd rush, PAT good