Foto: Per Kronvold

Inden sæsonen var der nok ikke mange, der havde forudsagt, at weekendens anden kamp skulle være mellem et Aarhus Tigers-hold på en 7. plads og Horsens Stallions, som ligger nummer 6. Ikke desto mindre er det realiteten, når der på søndag kl. 14 er kickoff til en regulær bundgyser på Bøgeskovgård Idrætsanlæg

Det er svært at komme udenom, at den helt store historie i weekendens kamp er, om hjemmeholdet Aarhus Tigers kan få vendt skibet. Holdet var i årets første powerranking rangeret af på en 3. plads og mange, inkl. klubben selv, havde sat høje forventninger for denne sæson. I stedet har et hav af skader og inkonsistent spil været en ordentlig kæp i hjulet for Aarhus-klubben. På søndag er der endnu en mulighed for få gang i spillet. ”Vi samlede spillerne til et møde og vi er blevet enige om at glemme det vi har lavet og hjælpe med at løfte hinanden op med fokus på det der ligger foran os” fortæller Thomas Pedersen til Nationalligaen.dk. Han håber, at en kamp på hjemmebane med tilskuerne i rykken er lige det, holdet har brug for: ”Nu skal vi hjem til Aarhus og jeg håber vores hjemmebane og publikum kan hjælpe os godt på vej mod en sejr”.

Stallions startede anderledes positivt med en sejr i første kamp, men har haft to svære kampe mod Towers og Gold Diggers, hvor de måtte indkassere to nederlag. ”Der er ingen tvivl om at det har været nogle hårde uger. Men vi har humøret højt og forventer at det bliver en god og tæt kamp mod Tigers” kunne Stallions cheftræner Anders Bysted berette fra Horsens.

Både trænerne og mandskaberne kender hinanden godt. Bysted er tidligere cheftræner i Tigers, hvor bl.a. nuværende Tigers-head coach, Thomas Pedersen, var ansvarlig for den offensive linje. Ligeledes har Stallions’ DC Steen Iversen tidligere slået sin folder som spiller hos søndagens modstander. De to hold mødtes ligeledes, inden sæsonen startede. ”Vi mødte dem i en preseason scrimmage, hvor jeg syntes, vi havde ok styr på dem, men de har jo fået endnu en import, og selvom de lige har tabt stort til Diggers, så kan vi slet, slet ikke tillade os at undervurdere dem” siger Thomas Pedersen om modstanderen: ”De har sgu et par dygtige spillere der virkelig kan spille bold”. Bysted har ligeledes respekt for modstanderen: ”Vi må forberede os på, at Jelle (Jesper Hansen red.) og Oldenburg skal sættes i scene for Tigers, og samtidig skal vi have respekt for Shackleford”.

Hjemmeholdet, Aarhus Tigers, burde på forhånd være favoritter, men får de ikke styr på spillet, er der bestemt ingen grund til at tro Horsens Stallions ikke kan fravriste dem en forventet sejr. Selvom Tigers så fornuftige ud med Karkov på banen mod Demons, var deres spil uden profilen alt for svingende. De viste at de, med Lilhauge ude resten af sæsonen og Oldenburg som backup quarterback, ikke har en brugbar løsning for en evt. skade. Netop skaderne har været et stort tema i Aarhus, og dette er en chance, Stallions bør kunne udnytte på bedste vis på søndag.

Kampen spilles søndag d. 8. maj klokken 14.00 på Bøgeskovgård Idrætsanlæg (Engelundsvej 10, 8260 Viby)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/994263433989080/

Tidligere indbyrdes opgør

17.5.2015 – Horsens Stallions – Aarhus Tigers – 12-41