Foto: Per Kronvold

På en blæsende søndag fik tilskuerne i Horsens spænding i spandevis, efter en god start af gæsterne fra AaB blev vendt til en sejr på blot et enkelt point til hjemmeholdet Horsens Stallions

Om det var debutnerver fra hjemmeholdet eller mangel på samme fra gæsterne, så var det de besøgende AaB 89ers, der lagde klart bedst ud i kampen mod Horsens Stallions. Faktisk var eneste finger at sætte på aalborgensernes første quarter et misset ekstrapoint, som betød, at efter de første 12 minutter var stillingen 0-13 i gæsternes favør. Begge de to touchdowns blev signeret Jens Ole Jensen, der var for enden af quarterback Alexander Kronborgs kast.

Samtidig havde især Stallions’ quarterback Troels Andersen svært ved at få spillet til at hænge sammen, og Stallions havde ikke én completion i hele første quarter. Generelt var der ikke meget at råbe hurra for, hvis man holdt med Stallions, da mange personlige fejl i form af drops, penalties og en generel mangel på effektivitet flere gange satte en kæp i hjulet på hjemmeholdet.

Første quarter er noget hø,” siger Stallions head coach, Anders Bysted til nationalligaen.dk efter kampen – dog med et andet ord end hø. ”Vi har ikke styr på vores opgaver, men det bliver efterhånden bedre, og vi får jo også lukket ned for dem,” fortsætter træneren.

Sigende for kampens første quarter var en situation, som dog skete kort inde i andet quarter. Stallions punter bolden, og 89ers returner kan ikke finde håndtaget på bolden og taber den nu frie bold. En Stallions-spiller er først over bolden, da den ligger på jorden, men han kan heller ikke holde fast på den, og bolden falder lige tilbage i hænderne på 89ers.

Det lod til, at det var et lille vendepunkt, for efter den episode var der stillingskrig mellem de to mandskaber. 89ers nød godt af en talentfuld duo på running back-positionen i Daniel Moradi og Martin Christensen, som flere gange på løb og screens fik vævet sig frem til gode yards, men efterhånden som kampen skred hen, fik Stallions bedre styr forsvaret og holdt 89ers fra fadet.

Stilhed før Stallions-stormen

Anden halvleg åbnede med en god mulighed for Stallions, der kunne starte et drive på 89ers’ 30 yard-linje efter et kort punt, men en kostbar unsportsmanlike conduct-straf og et incomplete kast på fjerde down og 21 gav 89ers bolden igen. AaB-træner Jakob Zinck Thellufsen havde inden kampen snakket om vigtigheden af special teams, og det var godt set, da hans hold ikke kunne tvinge bolden langt ned på Stallions’ banehalvdel på punts i den stærke modvind, 89ers havde i andet og tredje quarter.

Det betød næsten et helt quarter, hvor bolden flyttede sig meget lidt, men i fjerde quarter fik Stallions endelig sat sit angreb op i gear. Et langt og flot drive endte med et kort løb til touchdown af Jakob Duus, og efter et brændt ekstra point var Stallions på tavlen med stillingen 6-13.

Gæsterne kunne ikke holde længe på bolden, og dermed stod Stallions med en mulighed for at udligne med et touchdown, og hjemmeholdet skulle ikke bruge mange forsøg på at finde end zone. Et langt kast fra QB Troels Andersen dumpede ned i hænderne på en helt åben Kevin Jeppesen, der løb bolden det sidste stykke til touchdown.

En udligning var ikke nok for Anders Bysted, der beordrede en 2 point conversion, som blev løbet sikkert ind, og dermed var hjemmeholdet foran 14-13. AaB fumblede det efterfølgende kickoff, og selvom AaB med vinden i ryggen fik skubbet bolden op på Stallions banehalvdel med et langt punt, så lykkedes det Stallions at løbe tiden ud til en hjemmebanesejr i de to holds første kamp i år.

Det var en tydeligt ærgerlig, men fattet AaB-træner, nationalligaen.dk fangede efter kampen, der dog havde budt på gode ting for gæsterne.

Vi starter jo som lyn og torden i første quarter, men Stallions er jo også gode. Defense gør det egentlig godt. Det første touchdown, de scorer, tager jo fem-seks minutter på det drive, og det kan de ikke gøre mange gange i en kamp, og så det var egentlig fornuftigt. Vi skal selvfølgelig score noget mere, men der er masser at tage med, som vi kan justere på hjemme på træningsbanen,” siger AaB-træner Jakob Zinck Thellufsen.

På den sejrende side havde head coach Anders Bysted været fortrøstningsfuld det meste af kampen på trods af at være bagud meget af tiden.

Jeg var egentlig fortrøstningsfuld, da vi gik ind til pausen, for vi begyndte at finde ind til det, der virkede, nemlig løb og playaction ud fra det. Jeg sagde til dem i pausen, at målsætningen i anden halvleg var at score 14, så havde vi en chance for at vinde, og det gjorde vi,” sagde Anders Bysted.

Næste kamp for hjemmeholdet Stallions er den 23. april hjemme mod Copenhagen Towers, mens gæsterne fra 89ers først skal i kamp igen den 30. april hjemme mod Herlev Rebels.

Scoringer

1. Quarter

0 – 6 TD catch #17 Jens Ole Kaae Jensen, kast #19 Alexander Kronborg – xp no good

0 – 13 TD catch #17 Jens Ole Kaae Jensen, kast #19 Alexander Kronborg – xp good

4. Quarter

6 – 13 TD run #34 Jakob Christian Duus – xp no good

14 – 13 TD catch #13 Kevin Mizraei Jeppesen, kast #4 Troels Behrenthz Andersen – 2pt good