Foto: 1st Down Photo

Det er to hold, der begge er kommet godt fra start i deres første kampe, der mødes, når Horsens Stallions hjemme på Dagnæs Stadion tager i mod Copenhagen Towers, men alligevel er det gæsterne, der på forhånd må påtage sig favoritværdigheden, når kampen sparkes i gang på lørdag.

Det var ikke et Towers-hold, som vi ellers er blevet vant til at se dem i den afsluttende halvdel af sidste sæson, men de startede sæsonen stærkt hjemme mod Herlev Rebels. Ligeledes fik sidste års nedrykningskandidater Horsens Stallions en sejr i deres første kamp efter en usikker start, da de fik besøg af AaB 89ers.

Towers så i store dele af deres åbningskamp skræmmende stærke ud mod et Rebels-hold, som de overmatchede over hele linjen, men cheftræner Peter Herbild var alligevel ikke helt tilfreds med indsatsen. ”Vi fik en god start i weekenden men lavede et hav af fejl. Vi skal først og fremmest få ryddet op i det” forklarer Herbild i en kort udtalelse til Nationalligaen.dk. ”Vores fokus i weekenden er at få rettet egne fejl, og blive klogere på hvem vi er og hvad vi kan” lyder det afsluttende.

Hvis tidligere resultater er nogen indikator, får Stallions det svært mod Towers, og de er da heller ikke spået mange chancer på trods af hjemmebanefordelen. Særligt hjemmeholdets angreb får brug for at komme hurtigere ud af båsen, end de gjorde i deres sæsonåbner for at kunne følge trop mod Towers’ forsvar, der viste gode takter mod Rebels. Ligeledes så Towers’ løbeangreb rigtig stærkt ud, og det får Stallions brug for at dæmme op for.

Det er heller ikke en tolkning, som Stallions’ cheftræner Anders Bysted er helt uenig i. ”Det er en kamp hvor jeg ser Towers som favoritter men omvendt vil jeg heller ikke sige at vi ikke kan gå ud og overraske” fortæller Bysted om hans forventninger til kampen, og forklarer, at det også bliver en styrkeprøve for holdet for at finde ud af, hvor meget de har udviklet sig, og hvor de står i forhold til de kommende kampe. ”Den (kampen red.) kommer til at vise os hvor vi står i forhold til de kommende kampe mod Søllerød og Aarhus”.

Uanset kampens resultat bliver det for begge hold en god indikator om holdenes indbyrdes styrke, som også resten af den danske National Liga vil være interesseret i at følge. Kan Stallions presse Towers, eller bliver sjællænderne en for stor mundfuld? Det får vi svar på, når kampen sparkes i gang på Dagnæs Stadion på lørdag kl. 14.00

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/498600130341556/

Seneste indbyrdes opgør

06.06.15        47-0               Copenhagen Towers vs. Horsens Stallions

19.09.13        84-0               Copenhagen Towers vs. Horsens Stallions

01.06.13        6 – 47            Horsens Stallions vs. Copenhagen Towers