Det danske talent Steven Nielsen har fundet ud af, hvor han skal forsøge at blive en endnu bedre footballspiller. Steven havde flere tilbud på hånden, men endte til sidst med at vælge Eastern Michigan University (EMU). Han har dog i første omgang et år tilbage på La Lumiere, inden han tager til EMU. Steven har tidligere været i DRs ”Aftenshowet”, hvor han blandt andet kort fortalte om de mange tilbud, han havde fået fra skoler, der var interesserede i ham. Vi har fået en snak med Steven om hans spændende fremtid:

Hvorfor valgte du EMU? Hvad havde betydning for dit valg, og hvilke andre steder var med i dine overvejelser?

”Jeg valgte EMU på grund af, at lige fra første gang jeg var der, følte jeg, at det var et sted, jeg kunne komme til at trives. En af de ting, der betød meget for mig, var trænerne og deres forhold til deres spillere, og da jeg mødte dem, og så deres måde at tale og omgås deres spillere, var jeg solgt. Head coach Chris Creighton fortalte mig også en historie, som gør mig sikker på, at hans forhold til hans spillere er stærkt. Da han var træner i Sverige, var der flere af hans spillere, der opkaldte deres børn efter ham. Så en af de største ting, der fik mig til at vælge EMU, var helt sikkert trænerne. De var alle passionerede og super dedikerede.”

Hvad er dine forventninger til opholdet? Hvornår regner du f.eks. med at blive starter hos EMU?

”Udfra mine egen forventninger og det, som de har fortalt mig, vil jeg være starter alle 4 år, som også er en af grundene til, at jeg har valgt EMU. Jeg tog til USA for at spille fodbold, ikke for at sidde på sidelinjen. De regner også med, at jeg vil have en stor betydning for holdet og specielt på den offensive linje.”

Hvad har opholdet hos La Lumiere lært dig – både sportsligt og personligt? Og hvordan bliver det, at du nu ikke har andre danskere at “læne dig opad”, som du havde på La Lumiere?

”LALU har lært mig hårdt arbejde og disciplin, når ens dag starter klokken 5:45 om morgenen, og man går ned og styrketræner i halvanden time, for så at spise morgenmad og tage et bad, for så at gå i skole fra 8:15 til 3:22, og så tag til fodboldtræning i to timer, for så at gå tilbage og spise aftensmad, for så at lave lektier i 2 time, for så at gå i seng og gøre det hele om igen dagen efter. Det lærer også en, at hårdt arbejde betaler sig, da jeg endte op men 4 fullride scholarships. Med hensyn til andre danskere at læne sig op af, er det selvfølgelig noget, jeg har tænkt over, at det bliver mærkeligt, at man ikke kan tale dansk til nogen. Der er heller ikke nogen at tale om Danmark med og de ting man savner, men som alt andet er det jo bare noget, man skal vænne sig til.”  

Har du tænkt over, hvad du skal, når du engang er færdig på EMU? Ser vi dig tilbage i Danmark?

”Om jeg kommer tilbage til Danmark, ved jeg ikke noget om. Det kommer an på, hvad fremtiden bringer. Vi har jo alle drømme, og jeg vil da helt sikkert søge drømmen om at spille professionelt fodbold, men uanset hvad der sker, kommer jeg til at have noget med fodbold at gøre i fremtiden.”

Eastern Michigan Eagles hører til i NCAAs division I FBS. Deres head coach, som havde indflydelse på Stevens valg, Chris Creighton, går nu i gang med sin anden sæson i spidsen for holdet. Hans første sæson var svær, og holdet endte med en record på 2-10. Han har et særligt kendskab til Norden, efter han, med stor succes, var quarterback og head coach for Linhamn Griffins i Sverige tilbage i 90’erne.

Eagles har haft det svært de seneste mange år, og man skal helt tilbage til 1995 for at finde en sæson, hvor holdet havde flere sejre end nederlag (6-5).

”Jeg blev faktisk overrasket over at Steven tog beslutningen så hurtigt. Han har fået nogle tilbud, og jeg tror der kommer flere henover efteråret, når sæsonen går i gang. Jeg har været i løbende dialog med Steven og hans familie – det er jo en stor beslutning af tage, og de virker meget afklarede med det hele, og jeg ved at de har haft den mulighed med i overvejelserne, at Steven sandsynligvis vil få flere tilbud, og nok også fra større skoler, så det er en velovervejet beslutning. I forbindelse med at EMU rekruttere både Steven og Frederik Fabricius, bliver jeg kontaktet af EMU, og taler med både en assisterende træner, samt Head Coach Chris Creighton, om både Steven og Frederik. Jeg fortalte om Steven og Frederik på godt og ondt, for at give dem et så komplet og ærligt billede af dem af og på banen som muligt. Og begge bliver tilbudt fuld scholarship efter besøget” fortæller landstræner og Sportschef i DAFF Lars Carlsen.

Det er rigtig flot, det Steven har formået – og at vi har endnu en spiller på et fullride scholarship på et Div. 1 college er stort. Jeg glæder mig til at følge ham i fremtiden” afslutter han.

Vi takker Steven mange gange for at have tid til at snakke med os, og ønsker ham et stort held og lykke med den spændende tid, han går i møde!