I dag, den 15. december, er en stor dansk dag for dansk football. Triangle Razorbacks’ offensive linjemand, Magnus Møller, har netop sat sin underskrift på sit scholarship med University of Illinois, hvor han umiddelbart skal tilbringe de næste 4 år. Dagligdagen vil stå på football-træning og universitetsstudie. Med sine 208 cm og 135 kg., så er Magnus ikke en spiller man lige overser. Det er også hans størrelse og lange arme, der har gjort ham attraktiv for Illinois. Magnus er én af de europæiske spillere, der har formået at spille sig til en plads på den store, amerikanske college-scene uden han har spillet på high school.

Jeg har i dag været i kontakt med Magnus, som fortæller, at selvom han først rejser til USA til sommer, når studenterhuen er kommet på, har han spillet sin sidste football kamp på dansk jord i denne omgang.

Magnus Møller (th) mod Søllerød Gold Diggers.

Magnus har været i USA i to omgange, hvor han har været på besøg på forskellige universiteter. På sin første tur, var han rundt på flere store skoler, bl.a. Georgia (i skrivende stund det tredjebedste hold i USA), Tennessee, Georgia Tech, Vanderbilt, Louisville, Easter Michigang og naturligvis Illinois. På den tur fik han indsnævret mulighederne og på sit andet besøg endte han kun med at besøge Illinois. Turen stoppede dér, da det var her Magnus fik den bedste hjemmefølelse og en følelse af, at det netop var Magnus de ville have, da de fortalte ham om planerne med ham, hvorfor det netop var hans lange arme, der var attraktive. Ikke mindst var det også et attraktivt studiemiljø med høje standarder, der fristede. Netop sit studie, har Magnus da også allerede nu styr på. Han vil primært læst psykologi supplerede af kommunikation.

Magnus tør ikke selv at tro på spilletid i sin første sæson, efteråret 2022, men han har også fået at vide, hvis han er god nok, så spiller han, uanset alder og erfaring. Skulle spilletiden være helt ude for rækkevidde, er han ikke afvisende over for at tage et år som “red-shirted”, som betyder, at han får et “gratis” år på holdet og på den måde kan få en ekstra sæson til, at klargøre sig. Han håber på, at han i løbet af foråret 2023 kan spille sig fast på holdet, men han vil selvfølgelig stå klar og gribe alle chancer, der skulle komme i hans retning.