Foto: Lukasz Skwiot

Triangle Razorbacks tabte lørdag 31-10 til Panthers Wroclaw i Champions League. Dermed er det danske hold ude af turneringen efter en sejr og et nederlag. Kampen blev især afgjort på forskellen i antal store spil og store kampe af Panthers’ amerikanske imports.

Efter en god start med sejr i første runde af Champions League lykkedes det ikke Triangle Razorbacks at spille sig i turneringens Final Four. Holdet tabte nemlig lørdag på udebane til et stærkt spillende Panthers Wroclaw i Polen.

Før kampen havde Razorbacks’ head coach, Thomas Linnemann, fokus på Panthers’ stærke running back Rickey Stevens. Panthers havde dog til kampen valgt at tage quarterback EJ White og defensive back Deante Battle med som de to tilladte imports. Det viste sig at være et godt valg af polakkerne, da de to amerikanere spillede fremragende kampe, og løbespillet så ikke ud til at lide meget i fraværet af den amerikanske running back.

De to imports stod for mange store spil i kampen på hver sin side af bolden, og store spil var forskellen i en kamp, hvor Razorbacks havde svært ved at få hul på det polske forsvar, og hvor Panthers konstant truede danskernes forsvar ned ad banen. Det blev også en kamp præget af mange turnovers og flag, og desværre for Razorbacks var det ofte til Wroclaws fordel.

Fra kampens start viste det sig, at Panthers ikke var bange for at gå efter det hele. Tidligt i kampen lykkedes det dem at finde et hul i Razorbacks’ forsvar og complete et langt kast til WR Patryk Matkowski, som bragte dem tæt på end zone. Det skulle vise sig at især Matkowski ville blive en seriøst trussel i dybten hele dagen.

Det lykkedes dog Razorbacks at holde det polske offense ude af end zone, da forsvaret forcerede en fumble, som en hvid udebanetrøje fik skrabet til sig. Razorbacks’ drive endte dog med et punt nær midten af banen efter et godt løb af Duke Delancellotti, som eneste rigtig gode spil.

Der efter fik Panthers især godt gang i deres QB-options, og amerikanske EJ White fik flere store løb på den konto. Det åbnede for handoffs på samme option til den store RB Konrad Staczewski, som fik plads, da danskerne fik øjnene op for Whites hurtighed.

Med den fremgangsmåde, tilsat dybe forsøg i luften mod WR Matkowski, fik Panthers mod slutningen af 1. quarter igen arbejdet sig tæt på end zone. I løbet af 1. quarter fik Razorbacks desværre kaldt en interception tilbage grundet en offside. Dem, offsides altså, skulle der komme flere af.

Panthers kom på tavlen

2. quarter startede meget lig første. Razorbacks forsvar holdt Panthers til nul point efter endnu en forceret fumble tæt på egen end zone, som danskerne fik fat på. Razorbacks’ angreb havde det også stadig svært. Spillet var præget af pres på Duke Delancellotti fra et blitzende Panthers forsvar, og korte kast til især TE Jakob Rothausen. Hele dagen stod Wroclaws forsvar også godt mod løbet og tillod ikke det store.

Selv løb Panthers godt og tungt med RB Starczewski, og med endnu et dybt kast til WR Matkowski til Razorbacks’ 5-yard linje, truede de igen halvvejs inde i perioden. Tredje gang gik den så ikke længere for Razorbacks og QB EJ White kunne kaste dagens første touchdown til Starczewski i flat’en, hvor den noget mindre Martin Jepsen ikke kunne stille meget op mod den tunge RB på goal line.

Resten af 2. quarter gik frem og tilbage, og Razorbacks forsvar stod godt. Panthers blev ved at true med det dybe kast, som flere gange var tæt på at give store spil, men de fik ikke scoret mere før pausen. Selv havde danskerne også svært ved at flytte bolden. Delancellotti var under konstant pres fra blitzen fra især Deante Battle, og løbet blev gang på gang stoppet hurtigt.

Wroclaw lukkede kampen

Tidligt i 3. quarter scorede Panthers deres andet touchdown. Denne gang på et løb af RB Mateusz Szefler, og efter et vellykket extra point stod det således 14-0 til hjemmeholdet. Desværre havde Razorbacks angreb stadig svært ved at finde rytmen, og Delancellotti kastede en interception til polakkernes Adam Lary, da han prøvede at finde WR Joakim Mark Hofman over midten. Kort efter scorede Panthers igen. Denne gang på en play action med en efterfølgende bombe til WR Grzegorz Mazur, og kampen virkede lukket.

Razorbacks virkede møre, og alt så ud til at gå ned ad bakke. Deante Battle, som både spillede DB, RB og returner i kampen, interceptede Delancellotti, og efter endnu en tilbagekaldt interception af Razorbacks efter offside og en convertion på 3. og 13 af Panthers, fandt QB EJ White WR Tomasz Dziedzic til stillingen 28-0 efter EP. Scoringen kom på en roll out, som hele dagen gav Wroclaws QB masser af tid til at finde sine receivere dybt.

Razorbacks fik der efter endelig lidt gang i angrebet, og med et godt screen pass til RB Benjamin Behnke fik de spillet sig ned på Panthers’ 3-yard linje inden 3. quarter sluttede.

Razorbacks kom for sent i gang

Selv om kampen virkede afgjort, så kom Razorbacks da på tavlen, da de 13 sekunder inde i 4. quarter scorede holdets første point på et touchdown-løb af Benjamin Behnke til stillingen 28-7.

Men efter flere gode option-løb af EJ White og endnu flere offsides på danskernes forsvar, krævede det for tredje gang i kampen en forceret fumble og efterfølgende recovery af Razorbacks nær egen end zone at stoppe Wroclaw.

Fornøjelsen blev dog kort for Razorbacks, da Peter Linnemann kort efter, under pres, kastede en dyb bold, som igen blev intercepted af Deante Battle. Danskerne holdt dog denne gang Wroclaw til et field goal efter et flot goal line stand, på trods af en offside undervejs mod det danske forsvar.

Til sidst kunne Panthers skifte EJ White ud, og Razorbacks kunne pynte lidt på resultatet med et flot field goal af Torben Jørgensen til den endelige stilling, 31-10, til Panthers Wroclaw.

Ros til Razorbacks efter kampen

Efter kampen var Nationalligaen.dk i kontakt med head coach for Panthers Wroclaw, Nick Johansen, og han var en tilfreds mand, som havde ros tilovers for den danske modstander.

Det var et meget hårdt kæmpet slag mellem to fysiske fodboldhold. Hjemmebanefordelen var en faktor. (Razorbacks) er virkelig et godt fodboldhold med dygtige spillere. Vi var bare i stand til at score lidt flere point i dag,” sagde amerikaneren.

En af kampens helt store spillere var Deante Battle, som gav Razorbacks problemer hele dagen. Den tidligere Northwestern-spiller var glad for sejren og den forberedelse, som holdet havde haft før kampen.

”Overordnet synes jeg, at det var en god sejr for vores hold og vores liga, og det var godt at bevise, at vi kan konkurrere på europæisk niveau. Over de sidste to uger har vores coaches lavet en god gameplan i mine øjne. Vi havde ikke meget film at arbejde med, men (Razorbacks) gjorde for det meste det, vi regnede med, de ville gør.”

Selv om amerikaneren altså mente, at Panthers havde godt styr på Razorbacks, så havde han også respekt for det danske hold.

”Razorbacks er et godt, disciplineret hold, og vi vidste, at hvis vi skulle slå dem, skulle vi minimere vores fejl. De har en god QB, som får bolden af sted hurtigt, så det begrænsede mange af de ting, vi normalt gerne vil på forsvaret,” sagde han.

Også Razorbacks’ defensiv fik rosende ord med på vejen.

”De er gode på defense og vi vidste før kampen, at det ville blive en hård kamp. Selv om vi flyttede bolden tidligt i kampen, tog det os noget tid før vi endelig kom på tavlen, men efterhånden fik vi scoret en del point.”

Det har før deadline ikke været muligt at få en kommentar fra head coach Thomas Linnemann.

En niveauforskel at spore

Kampen i Polen var meget ensidig, og det tyder på, at dansk football ligger en tand under den polske liga i niveau. Der er dog ikke langt op, og havde Razorbacks spillet op til deres bedste, havde de nok i det mindste kunne presse Wroclaw. Det var særligt også to meget stærke imports, som gjorde en forskel for polakkerne i kampen.

Det er dog tydeligt, at Razorbacks hører hjemme i Champions League. Holdet vandt trods alt en god kamp over Prague Lions, og kampen i Polen var ikke et regulært blow out. Nu har Razorbacks målt sig i Europa og kan tage erfaringen med hjem, hvor de nu må fokusere på at forsvare det danske mesterskab.