Foto: Per Kronvold

Det blev en forventet sejr på 28-21 til gæsterne fra Triangle Razorback,s da de besøgte Aarhus Tigers, men det blev ikke så spændingsløst som mange ellers på forhånd havde spået mellem de to hold. Hjemmeholdet pressede nemlig National Ligaens første plads til det yderste, og var lige ved at skabe overraskelsen i søndagens opgør.

Kampens første quarter startede lidt, som man måske kunne have forventet. Tigers havde svært ved at flytte bolden kontinuerligt på Razorbacks forsvar og fumblede bolden allerede på kampens 2. offensive spil. Razorbacks kom da også foran i første omgang men måtte nøjes med 7 point ved Mathias Kragh i kampens første 12 minutter, og så generelt ud til at have det lidt sværere med Tigers forsvar end det måske var forventet.

Et stille, men aldrig kedeligt første quarter forvandlede sig til at eksplosivt andet. Først brød Tigers’ Lasse Lykke fri for 40yds og bragte balance i regnskabet. Duke Delancelotti viste dog hvorfor Razorbacks har sat deres lid til ham da han på det næste offensive spil brød fri for 60 yards og bragte sit hold foran igen. Det var lige ved at blive helt vildt da Tigers’ Jesper Kold på spillet efter gjorde sig fri af Razorbacks safety. Kastet lå dog lige udenfor Kolds rækkevidde og i stedet kunne Razorbacks overtage bolden på en interception to spil senere. Kort efter gjorde Delancelotti det onde ved hjemmeholdet da han fandt Peter Linnemann i endzone og bragte Razorbacks yderligere foran. Lidt senere var det dog Tigers tur til at vise stort spil, da Justyn Shackleford returnede et punt 66yd til pause stillingen 14 – 21.

Trætheden meldte sig
Hvor første halvleg, og særligt andet quarter, havde været et offensivt festfyrværkeri blev tredje og fjerde quarter mere defensivt anlagte. Det var dog ikke sådan det startede, da Delancelotti på Razorbacks første offensive spil beholdte bolden og løb 55 yards til gæsternes sidste scoring i kampen. Hjemmeholdet Tigers har sæsonen igennem været hårdt ramt af skader, men det var de ikke ene om i søndagens kamp, da Razorbacks holdkort også så lidt tyndere ud end sædvanligt. Det betød bl.a. at Ryan Berry måtte forlade kampen, og at trætheden på de to mandskaber begyndte at melde sig. Normalt ville det betyde bedre arbejdsbetingelser for holdenes angreb, men de gik i stedet totalt i stå rent point-mæssigt.

Kampen skulle hen i den sidste halvdel af 4. quarter før et stort spil på Tigers special teams bragte dem tilbage i kampen. Et skidt snap fra Razorbacks betød, at Timmi Rysgaard kunne nå punteren inden han kom af med bolden og Tigers kunne tage over langt inde i Razorbacks territorie. Kort efter fandt Jakob Karkov en fri Jesper Kold på 4. down til 28 – 21.  På næste serie var Razorbacks tætte på, nu med Peter Linnemann som QB, men en flot serie endte i et blokeret FG. Endnu engang var det Rysgaard der var i spil, og Laurits Frølund returnerede bolden til Tigers 40 yd linje. Meget tættere kom de dog ikke på at score, og da Mathias Kragh i bedste på næste serie løb bolden inden for Tigers 10yd linje og med under to minutter tilbage kunne Razorbacks tage et knæ og ånde lettede op.

Fokus på den 3. fase

Jamen, det var noget rod” startede Razorbacks HC Thomas Linnemann, med at sige efter kampen. Han var tydeligvis lettet, men var heller ikke helt tilfreds kampens forløb. ”Vi slår os på special teams i dag. Vi har jo egentlig udmærket styr på dem på forsvaret i dag, men de får bolden på en kort bane flere gange fordi vi dummer os”. ”Folk er trætte og jeg helt tilfreds med holdet. Spillerne stepper op og kæmper røven ud af bukserne, men vi mangler bare nogle folk i dag” lød det afsluttende fra Linnemann.

På den anden side af banen stod en lidt ærgerlig men også stolt Tigers cheftræner, Thomas Pedersen. ”Vi taber i dag, og det er ærgerligt. Jeg tror, at der var en klog mand der engang sagde noget om at vi tabte ikke, vi løb bare tør for tid. Jeg føler mig ikke som en taber lige nu, jeg føler vi spillede en rigtig pæn kamp” udtalte HC Thomas Pedersen fra Aarhus Tigers til Nationalligaen.dk. ”Der var flere der inden kampen havde sagt til mig at de troede ikke vi ville score et eneste point på dem, og at vi ikke have en chance. Jeg er kraftedme stolt af mine drenge” kunne han videre berette og nederlaget til trods virkede han alligevel rimelig fattet og tilfreds med sådan som kampen udspillede sig. Han var da heller ikke langsom til at pege på særlig én del af spillet der var vigtig for holdet. ”De spil hvor Timmi Rysgaard var inde” forklarer han med et smil. ”Vores special teams og vores defense var afgørende for at holde os inde i kampen i dag. Særligt special teams er i hvert fald et fokus punkt for os. Islam (Abzorov red.) og Nicklas Bolmgren bruger enormt meget tid på at scoute det og vi bruger meget tid på det til træning. Special Teams er ikke bare den sidste del af spillet, det er en tredjedel af spillet” fortæller han afsluttende

Razorbacks har endnu to kampe tilbage, bl.a. mod Copenhagen Towers, inden de kan gå på ferie. Tigers har en sidste kamp mod Søllerød Gold Diggers inden de kan holde en velfortjent og ikke mindst kærkommen sommerferie.

1. quarter

0 – 7                Mathias Kragh, 7yd (PAT good)

2. quarter

7 – 7                Lasse Lykke, 40yd (PAT good)
7 – 14              Duke Delancelotti, 60yd (PAT good)
7 – 21              Duke Delancelotti til Peter Linnemann, 8yd (PAT good)
14 – 21            Justyn Shackleford, 66yd Punt Return (PAT good)

3. quarter

14 – 28            Duke Delancelotti, 55yd (PAT good)

4. quarter
21 – 28            Jakob Karkov til Jesper Kold, 5yd (PAT good)