Så får AaB lov til at føle sige hjemme igen efter deres to ’consecutive’ kampe på udebane, når de skal spille mod Copenhagen Towers for første gang i år. Tilgengæld, er det også den sidste hjemmekamp for 89ers før sommer pausen i juli.

Aab 89ers- Home, Sweet Home!

Nu var to kampe på udebane ikke et problem for 89ers, som kæmpede sig til to vigtige sejre efter deres back-to-back hårdt-kæmpede nederlag mod Søllerød Gold-Diggers. Sejrene over Odense Badgers (20-60) og Frederikssund Oaks (14-52), fik balanceret deres rekord (3-3), hvilket gør at de sidder i midten af stillingerne på 4. pladsen.

Det burde ikke komme som en overraskelse at sige at Defence bliver nød til at være det største fokus for at AaB kan besejre Towers på lørdag. AaB har haft et effektivt og farligt angreb igennem sæsonen indtil videre, men Towers har også helt klart været formidable på den offensive side af bolden. AaB bliver nød til at kæmpe endnu hårdere på lørdag, for at kunne stoppe dem. Forsvaret har været det største spørgsmålstegn for 89ers igennem sæsonen, og kan til tider være ret uforudsigeligt. Oveni har AaB opgivet næst flest points i år (210 points), og ligger kun bag Odense Badgers (0-6), som ellers har fået sig en hård velkomst til NL. Bolden vil komme fra alle retninger når Towers har den, og derfor bliver det spændende at se om AaB kan give et godt modspil til dette.

På den ande side, er der dog flere hold, som har oplevet hvor dygtige AaB’s offence er i både løbet og i deres dynamistisk passing-game, som tydligvis har været et af de bedste grupper i NL i år. Derfor er det simpelthen så vigtigt at ens forsvar kan komplimentere ens angreb. Havde forsvaret klikket bedre eller hjulpet mere til i deres tabte kampe, kunne AaB godt have fundet sig i en bedre position i stillingerne. Tilgengæld er det værd at peje ud at AaBs Offence faktisk har præsteret sig bedre, og scoret flere points, på udebane end på hjembane (Hjemmebane: 48 points scoret, Udebane: 210 points scoret), og det bliver spændene at se om dette også kommer til at gøre sig gældende for lørdags kamp.

Copenhagen Towers- Heavy Is The Crown

Towers er endnu det eneste ubesejrede hold (4-0) i NL. Nu tager sidste års mestre afsted til Aalborg for at mødes mod 89ers. I Copenhagen Towers sidste kamp slog de Aarhus Tigers 49-20.

Det har været en fantastisk sæson indtil videre for Københavnerne, som har præsteret godt, og fået sig flere gode resultater i år på grund af deres dygtige spil.

Det er interessant at tænke på hvilken betydning det kan få for NL hvis 89ers hiver en sejr hjem over topholdet, Towers. Der er stadig meget at kæmpe for hos AaB og selvom Towers sidder pænt på 1. pladsen lige nu, så er der ingen garanti for at de bliver i den position. Den næste kamp er ligeså vigtig for, at de ikke bliver overhalet i den sidste sprint, nu hvor både 2. plads Søllerød Gold Diggers (5-1) og 3. plads Razorbacks (3-1) ånder dem tæt i nakken.

Kampen starter kl.14:00, ved AaB’s anlæg.

Tidligere resultater

29.09.18 NL Copenhagen Towers AaB 8. 49 : 18
15.09.18 NL AaB 8. Copenhagen Towers 8 : 57
23.06.18 NL Copenhagen Towers AaB 8. 50 : 9
10.06.17 NL Copenhagen Towers AaB 8. 50 : 6
29.04.17 NL AaB 8. Copenhagen Towers 0 : 40