Foto: Michael Quist

Efter stor succes i NEFL, hvor Copenhagen Towers slog både de svenske, de engelske og de norske mestre, kunne de kaldes sig Northern European Champions, og brager derfor ind i CEFL mestrene fra Swarco Raiders i Super Final i Gentofte.

Dans på lilla roser

En fænomenal sæson ruller derud af for Copenhagen Towers, der på nuværende tidspunkt har gjort rent bord i både Northern European Football League og i National Ligaen. En sæson, hvor forventningerne fra både holdet, og Head Coach Peter Herbild har peget mod europæisk succes og fremskridt på det internationale plan. Dette må i den grad sige at være lykkedes for de forsvarende danske mestre, som virker nærmest ustoppelige både internationalt såvel som nationalt.

Efter tre suveræne kampe i NEFL og en imponerende start i National Ligaen har Copenhagen Towers placeret sig på en syvendeplads over Top 20 bedste hold i Europa. Dermed er Copenhagen Towers trådt helt ind på den store scene, og iblandt nogle af Europas mest unikke amerikanske fodboldhold.

Største kamp på dansk jord

Copenhagen Towers’ store succes har også ført Danmark frem på football-landkortet. Efter stærkt arbejde af klubben lykkedes det at få Super Final kampen mod Swarco Raiders til Gentofte og bliver dermed den største kamp spillet på dansk jord. Formand for Copenhagen Towers Jakob Munksgaard er også utrolig stolt af holdet og muligheden. ”Det er fantastisk at det er lykkedes at få så stor en kamp til Danmark og til Gentofte Stadion. Det sætter store krav til organisationen og kræver hjælp fra mange mand, men vi skal nok klare det. Sportsligt har vi et rigtig stærkt hold og vi tror på os selv og hjemmebanen skulle gerne give os en lille fordel. Vi har spillet mange store kampe på Gentofte Stadion og denne her er uden tvivl den største. Vi glæder os til at vise det bedste i Europa frem for danske football fans”, udtaler han til klubbens egen hjemmeside.

Swarco Raiders – Europas fjerde bedste hold

Den østrigske stormagt, Europas fjerde bedste hold. Copenhagen Towers’ niveau bliver for alvor sat på prøve i Super Final, når de skal op imod giganterne fra Swarco Raiders. Det østrigske mesterhold har også vist imponerende takter i den hjemlige liga, hvor holdet, endnu en sæson, ligger i spidsen med syv sejre ud af otte mulige.

Swarco Raiders er placeret som det fjerde bedste hold af Top 20 hold i Europa og har været dominerende i europæisk football i mange år. Holdet cruisede også videre fra CEFL, Central European Football League, hvilket har sendt dem i Super Final mod Copenhagen Towers. Især i en hæsblæsende kamp mod Wroclaw Panthers, der tidligere har voldt danske hold store problemer, fremviste Swarco Raiders deres enorme kvalitet. En overlegen nem sejr på 63-21 blev det i denne kamp, hvor især spillerne Patrick Donahue og Tobias Bonatti viste sig frem.

Hvorvidt Copenhagen Towers opnår den ultimative internationale succes eller om det er stormagten fra Østrig, der går med sejren får vi svaret på lørdag eftermiddag, som forhåbentlig ender med en dansk euforisk oplevelse. Der bliver brug for alt den opbakning, der kan fås, så stødt op om det danske mesterhold.

Kampen skydes igang lørdag d. 30. juni klokken 19.30 på Gentofte Sportspark.

Facebook-event: 

Kampen sendes på www.zibrasport.dk/daff/live til 39 kr., hvor der er sørget for en lækker produktion af den historiske kamp.