Foto: SBC Photo

På lørdag tager AaB 89ers i mod Aarhus Tigers. Et klassisk jysk opgør, som de seneste år, har delt sejrene godt i mellem sig. I de seneste fem opgør, er sejrene fordelt med 3 til Tigers og 2 til 89ers.

Begge hold har spillet én enkelt kamp i sæsonen, hvor 89ers spillede åbningskampen i Søllerød og Tigers i weekenden tog i mod Razorbacks. Da begge hold tabte deres første kamp og sæsonen er kort, er der ikke råd til endnu et nederlag og være 0-2. Kampen kan derfor vise sig, at blive altafgørende for slutspillet og fjerdepladsen, som giver plads i semifinalen. Det hold, der taber kampen, skal altså enten slå SGD, Razorbacks eller Towers i én af de resterende kampe. En enkelt kamp får enorm betydning for det samlede billede af slutspillet og derfor vil det også være to hold, som har fuld fokus på den forestående kamp.

Selvom begge hold løb ind i forholdsvis store nederlag, så er der grund til, at forvente mere af begge. For både Tigers’ og 89ers’ vedkommende handler det om helt fundamentale ting, særligt special teams, hvor begge hold har fået blockeret punts i deres første kamp. Dette er momentumdræbende og bliver straks straffet i National Ligaen. Der er derfor god grund til, at tror at hvert hold har holdt fokus på sig selv og på, at holde gejsten oppe, da der er masser på spil på lørdag.

Tigers spillede med et meget ungt hold i søndags, hvor gennemsnitsalderen var omkring 22 år. Så selvom denne sæson kan være svær, er der godt grund til, at tror at Tigers er et hold vi får glæde af de kommende sæsoner.

89ers har de seneste to sæsoner bygget et godt hold op, som er sat op omkring deres QB, Alexander Kronborg, som bliver suppleret af en god gruppe WRs, bl.a. Frederik Myrup Nielsen, Jens Ole Kaae, Thomas Zinck Thellufsen og Kasper Kaufmann. 89ers må derfor også tage favoritværdigheden på deres skuldre til den kommende kamp.

89ers’ head coach, Jakob Zinck Thellufsen har sat nogle ord på forberedelsen og fokus på kampen:

I har haft to uger til, at forberede jer til denne kamp og justere nogle ting fra jeres første kamp. Hvor har i lagt fokus henne i jeres forberedelser?

Vi har haft en del fokus på os selv, og hvis der har været nogle ting vi skulle justere. Men selvfølgelig har vi også set film, og forsøgt at forberede os på nogle af de ting Tigers viste.

Viste Tigers noget i weekenden, der gør at i har måtte lave nogle særlige justeringer?

Jeg synes det er et godt coachet hold, som jeg synes gør mange ting fornuftigt. Vi skal være skarpe fra start, og det har vi haft fokus på.

Hvor ligger jeres fokus henne på lørdag?

Fokus er at vi skal lave en fuldbyrdig kamp på alle enheder. Vi lavede en del fejl for to uger siden på både offense, defense og special teams, og dem skal vi have ryddet op i.

Er denne kamp reelt en wild card kamp, som definerer slutspillet?

Det er selvfølgelig en vigtig kamp, og stort set ingen hold kan tåle at tabe de to første kampe i år, så den kan godt blive betydende for hvem som kommer i slutspil.

Vi har også fået en kommentar fra Tigers’ head coach, Jonn Mathews.

This season is your first season head coaching the Tigers in the National League. What has you primary focus been up to this season?

Our primary focus is building our younger players this year. We feel it’s a perfect time for our Danish players to develop. Also, most clubs in Denmark have a lot of imports. This gives us a chance to give our younger Danish players serious reps, in real game situation.

What are your expectations for the game?

We are preparing the same. I think the game will be a Jutland slugfest. Just a hard nose viking game. They have some some good players. A lot of them I’ve coached before. I respect 89ers journey. I really respect their coaching staff. They have an import RB that is a dog. He can take it to the house everytime he touches the ball. Fabian one of their best OL, I coached at BGI. Most their WRs I mentored. I’m excited for the game. I used to be an import for Aalborg. I have a lot of love for that city, and club.

Billetter kan købes her: https://89ers.nemtilmeld.dk/12/

Tidligere resultater:

2019 (wild card): AaB 89ers – Aarhus Tigers 60-34

2019: Aarhus Tigers – AaB 89ers 48-38

2019: AaB 89ers – Aarhus Tigers 26-12

2018: AaB 89ers – Tigers 14-39

2017 (wild card): Aarhus Tigers – AaB 89ers 34-22