Det er tæt på et jysk lokalopgør, når to af ligaens helt store rivaler, Triangle Razorbacks og Aarhus Tigers, krydser klinger på lørdag i den anden af to semifinaler. Begge hold står klar til at give alt hvad de har for at få den sidste af de eftertragtede pladser i dette års Mermaid Bowl. Skal det bliver ubesejrede Razorbacks eller formstærke Tigers der løber med billetten? Det tager vi et kig på i dag.

Triangle Razorbacks har set skræmmende stærke ud i år og har på vejen til dette års semifinale sat flere af ligaens tophold på plads i en facon der sjældent er set. Med 46-5 og 34-7 sejre over hhv. sidste års mestre og ligaens nummer to er der heller ingen der ikke på forhånd ser Razorbacks, på hjemmebane ikke mindst, som favoritter. Det er 11. år i træk de står klar i en semifinale og de ved hvad det handler om i Vejle – sejre. ”Når man spiller i rødt og sort er der altid et pres på for at nå mermaid Bowl. Alle andre kampe er ligegyldige nu, nu er det vind eller forsvind” udtaler HC Thomas Linnemann til Nationalligaen.dk. Han gør det dog klart at sidste år er, hvis ikke glemt, så gemt godt væk og at det nu kun handler om dem selv. ”Vi er ligeglade med hvem vi møder på lørdag. Vi skal fokusere på os selv og spille Razorbacks football” fortæller han afsluttende. En af sidste års semifinale deltagere, Thomas Brill Nielsen bakker op om sin cheftræners udmelding om at det handler om spillerne i sort og rødt før dem i de sorte og hvide: ”Vi tænker kun på, hvordan vi skal gå ud og spille vores football, på den måde Razorbacks gør det bedst”. ”Sidste års semifinale er glemt” siger han afsluttende og bekræfter at der tankerne i Vejle kun er på én kamp lige nu.

Overraskelsen kan skabes igen

Tigers har været her før – underdogs i en stor kamp. Så sent som sidste år lignede det også at semifinalen skulle blive endestationen for østjyderne, men de skabte overraskelsen på udebane, og Tigers nye mand bag center, Jakob Karkov, lyder som en mand der tror på at de kan gøre det igen. ”Ja, vi har tabt to gange, først kamp var okay tæt, jeg har fået styr på playbooken i forhold til den gang, og sidste kamp vi spiller på egen hjemmebane, der kunne det lige så godt have gået vores vej” fortæller den unge Tigers-kaptajn. Han peger bl.a. på at en række skadede spillere har meldt sig klar siden de to holdt sidste mødtes som en faktor der kan være afgørende. ”Det der har gjort forskellen er at vi har alle starterne tilbage og skaderne er ved at være over. Såsom Glen (Larsen red.) der havde et ødelagt knæ og ligesom (Jesper red.) Kold havde noget med benet. Det er altså bare to stjernespillere man ikke kan undvære”. Der er ingen tvivl om at have en landsholdsprofil som TE Jesper Kold tilbage ved siden af en velspillende Jesper Hansen, giver Tigers en ekstra støtte i kasteangrebet såvel som i løbespillet. Ligeledes vil Tigers’ store tackle Glen Larsen blive vigtige i en kamp hvor Razorbacks utvivlsomt vil forsøge at lægge et kæmpe pres på Karkov og hele Tigers-angrebet. Og pres skulle man ellers tro der var rigeligt af på netop Karkov, der dog ser ud til at tage det hele med ophøjet ro. ”Ja det er første gang i playoff. Jeg vidste da chancerne for playoff var der og jeg ville også føre Tigers der til. Jeg føler intet pres overhovedet. Keep it cool som QB. De store kampe er lige så vigtige som små, Så presset er ikke meget anderledes” fortæller han afsluttende til Nationalligaen.dk.

Presset ligger på Tigers

Det er to hold der på forhånd ser ud til at matche rigtig godt op mod hinanden og med Razorbacks som svage favoritter i dette opgør ligger presset på Tigers for at komme hurtigst ud af starthullerne. Razorbacks styrke på begge sider af bolden gør at vi formentlig vil komme til at se et Tigers hold der tager nogle chancer og nogle skud ned ad banen, og hvem bedre til det end Jakob Karkov? Spændingen er under alle omstændigheder i top når kampen sparkes i gang på lørdagens

Kampen spilles lørdag d. 26. september. Bemærk at der til denne kamp er kick off kl. 19.00

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/709117432552195/

 

Seneste opgør

21.06.15      Aarhus Tigers vs. Triangle Razorbacks                  7 – 34

25.04.15      Triangle Razorbacks vs. Aarhus Tigers                  29 – 20

28.09.15      Triangle Razorbacks vs. Aarhus Tigers                   29 – 37

29.06.15      Triangle Razorbacks vs. Aarhus Tigers                  42 – 7