Foto: Per Kronvold (arkiv)

Efter sidste års store overraskelse var der lagt i ovnen til et spændende opgør i Aarhus. Det var forventninger, der aldrig rigtig blev indfriet i en kamp, der konstant vekslede mellem flotte spil og store misforståelser, men som slutteligt endte 44-0 til hjemmeholdet. Tigers har dermed sikret sig en plads i slutspillet mens Rebels ser ud til at skulle kæmpe for overlevelse i den bedste række.

Første halvleg blev præget af flere lange drives fra begge hold, der trak tid af klokken. Tigers scorede på 3 ud af 4 drives, mens gæsterne fra Rebels havde flere besøg i redzone men altså uden scoring. Begge forsvar havde svært ved at komme af banen. De gode nyheder for Rebels var, at de var bedre end Tigers modstander i sidste uge til at begrænse de store spil. Det dårlige var, at Tigers, i modsætning til sidste uge, havde fundet en mere konsistent rytme på angrebet. En rytme der blev fundet til trods for et hav af penalties både i 1. og 2. halvleg. Tigers’ forsvar havde ligeledes svært ved at komme af banen, og opgav lange drives for endeligt at få lukket ned for Rebels i red zone. Vi skulle da også hen få sekunder før pausen, inden Tigers kunne bringe sig på pausestillingen 18 – 0 på et bizart spil. Karkov kastede mod en umiddelbart åben Justyn Shackleford midt i banen få yards fra endzone. Mens Shackleford hænger udstrakt i luften kommer Rebels safety Mark Peters ind fra siden og sender med et kæmpe hit Shackleford i græsset. Bolden ryger ud af hænderne på Shackleford, og ender i favnen på en vågen Jonn Mathews, der formår at løbe bolden de få resterende meter ind til scoring. Tigers appellerede for et flag for targeting, men dommerne virkede helt sikre i deres beslutning om at lade spillet stå som kaldt. Om det var et resultat heraf kunne ikke bekræftes, men Shackleford sad ude det meste af den resterende del af kampen.

Karkov spillede sig ud

Efter pausen startede det mere stille ud. De mentale fejl fortsatte på begge hold, og angrebene så ud til at få lidt sværere arbejdsbetingelser. Hjemmeholdet har sæsonen igennem haft fornuftigt special teams-spil, og var igen ved at komme på tavlen, da de på et punt-return fik bolden ud af hænderne på punteren og returnerede den til touchdown. Det blev dog kaldt tilbage pga. en holding penalty på 2 yard-linjen, og Tigers endte i stedet med at få blokeret et field goal-forsøg. Jakob Karkov spillede en af hans bedste kamp i sæsonen, og kastede hele 6 touchdowns uden en eneste interception. Det var tydeligt, at han følte sig mere tryg bag en offensiv linje, der havde flere af de normale startere tilbage. Ligesom også flere af de receivere han arbejdede med sidste år endelig ser ud til at være deres skader kvit. Rebels fik i 2. halvleg meget sværere ved at flytte bolden. Hvor Thomas Wolff havde startet hele første halvleg pånær en håndfuld spil, var der igen gang i quarterback-karrusellen på Herlevs angreb. Selvom Tigers tillod nogle spil og første downs kunne Rebels altså fortsat ikke score.

Plads til forbedringer

”Vi producerer intet”
startede Rebels HC Ronnie Kjær med at fortælle umiddelbart efter kampen. ”Defense spiller faktisk en rigtig god første halvleg hvor de får det heldige touchdown der faktisk gør at de kun er foran 18 – 0. Offensivt kører det egentligt okay. Vi laver nogle dumme fejl der gør at der bliver kaldt nogle forkerte spil i hudlen i forhold til hvad vi kalder fra sidelinjen” uddyber han. Kjær forklarer at det ikke er et problem de har oplevet før: ”Vi oplever tre gange i redzone at vi kalder et spil fra sidelinjen som de bliver usikre på i hudlen og laver om. Så det må vi hjem og øve os på”. Kjær erkender dog at 2. halvleg var en anden historie for sit hold: ”Jeg ved bare ikke hvad der går galt til sidst. Vi brokker os over dommerne og vi brokker os over vores medspillere, så den gejst og den energi vi har taget med fra de kampe hvor vi også har fået en røvfuld fik vi overhovedet ikke med i dag”. ”Jeg vidste kampen i dag ville blive rigtig svær, men jeg havde ikke forventet at få en røvfuld” udtaler Kjær afsluttende til Nationalligaen.dk

Også hos Tigers HC Thomas Pedersen var der lidt skepsis at spore over kampens forløb. ”Vi starter lidt for blødt ud. Det var ikke helt hvad vi havde håbet på til at starte med, men vi kommer bedre efter det i 2. halvleg. Vi fik en rodet start på det hele og der var nogle af vores vanlige forberedelser som ikke gik helt efter hensigten. Det blev lidt sløset fra min side og der skal jeg være skarpere”. Storsejren til trods var der plads til forbedringer på banen hos hjemmeholdet men Pedersen virker overbevist om at holdet er inde i en process hvor det nok skal ske inden Towers. ”Lige nu er det vigtigste for os at komme ud og bygge på, ikke bare denne, men også sidste kamp og har nu noget momentum som vi skal bygge videre på. Vi har haft et par gode og kompetitive træninger og et godt fremmøde”. Han forklarer også at han godt ved at opgaven mod Towers bliver af en lidt anden størrelse: ”Der er dog ingen tvivl om at Towers er af et kaliber hold end de to sidste vi har mødt. Heldigvis har vi to uger, der skal kigges hudl og de sidste par kampe skal kigges an og så må vi forberede det vi kan. Jeg synes at vi hele året har haft en god hjemmebane og jeg synes at vi som ventet har haft nogle bedre kampe her i efteråret. Det skal vi også finde frem i næste kamp” afslutter Thomas Pedersen

Begge hold sidder næste uge over inden sidste uge af grundspillet venter om 14 dage. Rebels tager i mod Demons, mens Tigers får besøg af Towers, der lige nu har første pladsen.

Scoringer:

– 1. Quarter –
6 – 0 Jakob Karkov til Jesper Kold, 48yd (PAT no good)

– 2. Quarter –
12 – 0 Jakob Karkov til Justyn Shackleford, 12yd (PAT no good)
18 – 0 Jakob Karkov til Jonn Mathews, 25yd (2-pt no good)

– 3. Quarter –
25 – 0 Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 2yd (PAT good)
31 – 0 Jakob Karkov til Jonn Mathews, 54yd (PAT no good)

– 4. Quarter
38 – 0 Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 44yd (PAT good)
44 – 0 Lau Hartoft, 15yd (no PAT)