Foto: Michael Quist

Copenhagen Towers tager hjemme imod Aarhus Tigers i den regulære sæsons sidste kamp for begge mandskaber. Resultatmæssigt er der muligvis ikke så meget på spil i kampen, som dog kan vække minder om en kamp sidste år, hvor Tigers overraskede Towers på hjemmebane og spolerede deres perfekte sæson. Kampen er, for begge hold, en oplagt mulighed for at få styr på de sidste småting forud for denne sæsons playoff kampe.

18. Så mange point skal Aarhus Tigers vinde med lørdag, mod Copenhagen Towers i Gentofte, hvis de vil forbedre deres nuværende seedning som nummer 4, forud for denne sæsons slutspil. Med en sejr vil Tigers ende med samme record som Towers – nemlig 6-4. Da Towers vandt deres første indbyrdes opgør 30-13, ville de altså i så fald vinde en eventuel tie breaker – med mindre, at Tigers kan vinde med 18 point eller mere i lørdagens returopgør. Det ser umiddelbart ud til at være op ad bakke for århusianerne, men et déjà vu til samme kamp sidste år bør stå som et minde om, at det ikke er helt umuligt. I begge holds afsluttende kamp i sidste års regulære sæson mødtes netop Tigers og Towers i Gentofte. På daværende tidspunkt var Towers 9-0, men i en kamp, hvor københavnerne måtte klare sig uden daværende QB JR Artozqui og Head Coach Peter Herbild, kunne de se sig slået 22-0 af et velspillende Tigers-hold. Et lignende resultat på lørdag kan sikre Tigers en tredjeplads i tabellen. Peter Herbild fortæller, at sidste års svipser ikke er glemt forud for lørdagens møde, men da holdet har vundet to kampe mod Tigers efterfølgende, er der ikke den store antydning af frygt forud for kampen: ”Den kamp er helt sikkert en reminder for os om, hvor gode Tigers er på udebane, men vi har også spillet to kampe mod dem siden og vundet begge.”

Thomas Pedersen Head Coach for Tigers, er også godt klar over, at der er gået en hel sæson siden 22-0-sejren: ”Vi vandt 22-0 sidste år, men det er ikke noget, der spiller så meget ind for os i år. Det er en ny kamp og to meget anderledes hold i forhold til sidste sæson.”

Betydning for slutspillet
Triangle Razorbacks har med ni sejre i lige så mange kampe allerede sikret sig førstepladsen forud for slutspillet. De sidder altså over i Wild Card-runden, og skal derefter møde den svageste vinder fra den runde i den ene semifinale. I skrivende stund ligger Søllerød Gold Diggers nummer to. Den plads, og en direkte tur til den anden semifinale, kan de selv sikre sig i weekenden – det kræver dog en sejr over de ubesejrede Razorbacks.

Towers er dobbelt forsvarende mestre, men kan altså i år ikke selv afgøre, om de skal sidde over i Wild Card-kampene eller ej. Det kræver en sejr mod Tigers lørdag, og så skal de håbe på, at Razorbacks vil gå så meget efter en ”perfect record”, at de slår Gold Diggers samme dag. I så fald ville Towers på grund af indbyrdes tie breaker med Gold Diggers ende på andenpladsen. Lige meget hvad, skal Tigers spille en Wild Card-kamp på hjemmebane mod enten Amager Demons eller Herlev Rebels. Hvem af de to, de skal møde, bliver først afgjort på søndag, hvor netop Demons og Rebels mødes på Amager. Når Tigers alligevel ikke kan vide, hvem de skal spille mod i Wild Card-kampen, uanset om de vinder eller ej, kunne man fristes til at tro, at det kunne være ligegyldigt for århusianerne at vinde med 18 point eller mere – det er det bare langt fra.

Som beskrevet, betyder lørdagens kamp imod Towers ikke nødvendigvis noget for Tigers’ modstander i Wild Card-runden. Det kan derimod blive meget afgørende i semifinalen, hvor en fjerdeplads i tabellen, med stor sandsynlighed ville betyde, at Tigers skal spille semifinale i Vejle, imod et Razorbacks-hold, der har set umådeligt stærke ud i denne sæson. Peter Herbild fra Towers ser det netop som et mål for begge hold at undgå Razorbacks i en eventuel semifinale på udebane: ”Der er rigtig meget på spil for begge hold, i forhold til playoffs, hvor begge hold kan undgå Vejle i slutspillet med en sejr. Vores kampe mod Tigers er traditionelt meget tætte, så jeg ser meget frem til en spændende kamp.”

Det skal dog siges, at Aarhus Tigers slog netop Triangle Razorbacks på deres vej til finalen sidste år. I denne sæson har Razorbacks bare lignet et hold, der er et niveau over konkurrencen, så det ville nok blive svært for Tigers at gentage sidste års succes. Om de bliver nødt til det eller ej, bliver afgjort på lørdag. Thomas Pedersen er dog ikke i tvivl om, at en sejr over Towers har stor betydning som ”opvarmning” til Wild Card-runden: ”Det vil da betyde enormt meget for os, og virkelig give os et boost på vej ind i slutspillet. Det skal nok blive en vild aften i Gentofte, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Towers kommer til at gøre alt for at sikre sig den bedst mulige seedning.”

Kampen bliver sparket i gang kl. 16.00 på Towers’ kunstgræsbane; Ved Stadion 6, 2820 Gentofte.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/592081630931211/

Seneste indbyrdes opgør:

24.05.15 – Copenhagen Towers @ Aarhus Tiger – 30-13

11.10.14 – Copenhagen Towers vs. Aarhus Tigers – 26-3 (Mermaid Bowl XXVI)

13.09.14 – Aarhus Tigers @ Copenhagen Towers – 22-0

14.06.14 – Copenhagen Towers @ Aarhus Tigers – 42-20

29.09.13 – Aarhus Tigers @ Copenhagen Towers – 13-38 (Semifinale)

04.05.13 – Copenhagen Towers @ Aarhus Tigers – 27-7