Foto: Per Kronvold (Arkiv)

Der var lagt op til spænding i kampen mellem de to østjyske hold, Aarhus Tigers og Horsens Stallions, men til det var hjemmeholdet for stærke søndag eftermiddag. Efter en lettere rodet start fra begge hold trak Tigers fra, i hvad der endte i en 40 – 3 sejr til Tigers.

Det var Stallions, der startede med bolden og angrebet startede ud med at flytte bolden fornuftigt på Tigers. Hvad der dog lignede at kunne have endt i kampens første point, løb i stedet ud i sandet efter en fumble, som Tigers prompte smed sig på. Tigers var igen søndag uden Jakob Karkov, og det var i stedet backup-quarterback, Troels Kjeldsen, der måtte styre tøjlerne. Det lå derfor lidt i kortene, at Tigers runningback Lasse Lykke ville blive fodret fra start, og at holdets offensive linje ville kæmpe for at kontrollere line of scrimmage. Det så også ud til at lykkedes, indtil Lykke også måtte udgå med en skade. Stallions lignede aldrig rigtig et hold, der kom i gang igen på angrebet efter deres fumble, og havde rigtig svært ved at flytte bolden kontinuerligt. Omvendt havde Tigers’ angreb svært ved at afslutte, og lavede særligt i første halvleg en række holdings.

Punt return fik gang i scoringerne

2. quarter var ikke mange minutter gammel, da Tigers’ import Justyn Shackleford viste, hvorfor Tigers havde sat deres lid til ham. På et punt til omkring Tigers 30 yard-linje viste han først godt overblik og god acceleration og til sidst høj fart, da han tog bolden hele vejen ind. Det var ligesom om, der lød et lettelsens suk fra hele Tigers’ mandskab, og efter en interception af Tigers’ Jesper Nørgaard var det en sidste års U19-spiller, Emil Arvesen, der forsøgte matche Shacklefords fart på et 80 yard løb til touchdown. Det var som et slag i ansigtet på Stallions, der ellers endelig så ud til at have fået gang i angrebet, efter et langt kast fik dem ned i Tigers’ red zone, men angrebet kom for anden gang i træk derfra med en turnover. Kjeldsen afsluttede et 2. quarter, der havde stået Aarhus Tigers på med et kort kast til Frederik Oldenburg til pausestillingen 20-0.

Ubehageligt drama i scoringsfattig 3. quarter

Hvis tilskuerne skulle have misset Emil Arvesens første scoring, gav han dem endnu en mulighed på 2. halvlegs kickoff, da han tog bolden cirka 85 yards nedad banen til endnu et touchdown. Det begyndte at se sort ud for Stallions, men de kom dog endelig på tavlen i midten af 3. quarter, da Kenneth Jensen ramte et 40 yard field goal.

På det næstsidste spil i 3. quarter blev spillere, trænere og tilskuere vidne til et mindre drama. Et kort løb, der i første omgang lignede en ny første down men med flag på, rejste Stallions Kristian Holst sig ikke op efter spillet. Medics fra begge hold var på banen for at kigge til ham, og til sidst blev en ambulance tilkaldet. Alle fremmødte var de næste 30-40 minutter vidne til nogle ubehagelige scener, mens ambulancefolkene fik en nakkekrave monteret på Holst, og fik ham spændt fast til båren, inden ambulancen langsomt fik ham kørt af banen og ud af anlægget. Opmuntrende var det dog, at han efter han var kommet helt op på båren, lige løftede armen til glæde for tilskuerne. Efter et tjek på hospitalet er Kristian Holst blevet udskrevet, og der var heldigvis ingen større skade sket.

Efter den noget dramatiske afslutning på 3. quarter lignede det, at begge hold bare gerne ville blive færdige uden flere nævneværdige skader. Det blev dog først efter at scoringer til først 33-3 og siden 40-3 ved hhv. Jesper Nørgaard og Lau Hartoft.

Kjeldsen administrerede angrebet

Aarhus Tigers har til tider lignet National Ligaens lazaret, og fra start så det ud til igen at blive et tema, da quarterback Jakob Karkov stod uomklædt på sidelinjen. Tigers’ cheftræner Thomas Pedersen har ved tidligere lejlighed kaldt holdets medic crew Danmarks bedste, og alle syv medics havde da også rigeligt at se til i dag med flere skader. Pedersen ønskede ikke at udtale sig om omfanget, men tog altså ingen chancer med spillerne i dag. En af afløserne blev Troels Kjeldsen, der startede sin første National Liga-kamp. Skal Tigers i en eventuel finale bliver det nok ikke med Kjeldsen bag center, til det er han endnu for uerfaren, men han gjorde et respektabelt stykke arbejde i dag med at administrere angrebet. Han fik god hjælp af den offensive linje, der lavede huller, uanset hvem hjemmeholdet smed ind til at løbe bolden.

Stallions havde da også forberedt sig på at bolden ville blive løbet meget, og ønskede at lægge kampen i hænderne på den uprøvede quarterback. ”Meget utilfredsstillende” var alt Stallions’ head coach, Anders Bysted, kunne svare på spørgsmålet om kampens forløb. ”Vi får slet ikke mulighed for at spillet vores spil, slet ikke i 2. halvleg” uddyber han og ryster lidt på hovedet. ”Vi skal hjem og have kigget film og se hvad der går galt. Der er folk ikke stepper op i dag og det skal vi se på” afslutter en tydeligt skuffet Stallions-træner.

Special Teams i særklasse

En af de helt afgørende faktorer i dag var special teams. Netop denne enhed viste, med undtagelse af et par fejl, rigtigt stort spil hele dagen. ”Jeg vil fremhæve Islam (Abzorov red.) og Nicklas Bolmgren, som arbejder benhårdt og scouter i vildskab for at få det her til at give mening. Deres hårde arbejde har gjort, at vi har fundet nogle ting, vi kunne ramme” fortalte en tilfreds Thomas Pedersen efter kampen. ”Det er god forberedelse fra især de to. Vi har haft special teams i fokus længe, og jeg tror, at vi måske er nogle af dem, der bruger mest tid på det, og det er rart at se, at det endelig bærer frugt” forsatte han. Pedersen var grundlæggende tilfreds, med hvad han havde set fra spillerne individuelt og som hold over hele linjen. ”Vi har kæmpet lidt med nogle forskellige ting, og det vi virkelig har kørende for os i dag, er jo, at vi får gejsten tilbage. Det er ingen hemmelighed, at det hjælper at komme foran, men der var også en anden intensitet i dag” forklarer han, og roser bl.a. Kjeldsen for at steppe op.

En af hovedpersonerne kampen igennem særligt på special teams, Justyn Shackleford, var også glad for at holdet endelig var kommet i gang. ”We ran the ball pretty well and kept their offense of the field” fortæller Shackleford der også var tilfreds med endelig selv at være kommet rigtig i gang på special teams. ”When I am back there I just try to be a playmaker, so when I see a crease I just try to take it and make something happen for the offense to get a boost” fortæller han til Nationalligaen.dk.

Uanset kampens resultat kan Stallions ikke være tilfredse med spillet på banen i dag, og der må være en del, som de skal hjem at rette, inden de tager møder Rebels på hjemmebane. Tigers må omvendt have følt en sten på størrelse med domkirken falde fra hjertet. Holdet så gode ud på forsvaret, på løbet i angrebet og på special teams, og skal forsøget at fortsætte det om to uger i Aalborg.

Scoringer

– 1. Quarter –

Ingen scoringer

– 2. Quarter –

7 – 0 Justyn Shackleford, 70yd punt return (PAT good)

13 – 0 Emil Bank Arvesen, 80yd (PAT no good)

20 – 0 Troels Kjeldsen til Frederik Oldenburg, 5yd (PAT good)

– 3. Quarter –

27 – 0 Emil Arvesen, 85yd kickoff return, (PAT good)

27 – 3 Kenneth Jensen, 40yd Field Goal

– 4. Quarter –

33 – 3 Jesper Nørgaard, 35yd (2-pt no good)

40 – 3 Lau Hartoft, 1yd (PAT good)