Foto: 1st Down Photo (Arkiv)

Hjemmeholdet, Aarhus Tigers, var ikke levnet mange chancer mod Amager Demons efter et hav af skader og en skidt start på sæsonen, men det så ikke ud til at bekymre dem på vejen mod en 28-13-sejr på hjemmebane. Klubben kunne altså fejre sin årlige Hall of Fame-kamp med en sejr, men det blev dog ikke uden dramatik eller kontroverser.

Var man i tvivl om omfanget af skaderne i Aarhus, var klubben venlig nok til at give et lille indblik i situationen kort før kampstart, da flere af holdets profiler stod på sidelinjen iført træningstøj og headsets end så ud til at være klædt om. Omvendt stod en af holdets trænere, Thomas Kipp, i kampuniform og klar til kamp for hjemmeholdet. Ligeledes startede holdet sin fjerde quarterback i fem kampe, da 18-årige Severin Bjerre fik æren af at starte. Med Demons’ sejr i de to holds seneste møde skabt på baggrund af et stærkt løbeangreb, ledt an af Lars Hyrsting, lå det i kortene, at det var løbeangrebet og -forsvaret, der ville få en afgørende betydning på dagen.

Det var da også netop der, de to hold startede, da deres angreb fik hænderne på bolden men uden nævneværdig succes. På Demons’ anden serie forsøgte de sig gennem luften, men en battet bold endte i hænderne på Timmi Rysgaard, som returnerede den til Demons 5 yard-linje. To spil senere fandt Severin Bjerre receiver Jesper Kold i endzone til kampens første scoring. 2. quarter var dog ikke mange minutter gammel, da Frederik Normann Larsen fandt et hul i Tigers’ forsvar, og blot få sekunder senere kunne udligne til 7 – 7. Kampen bølgede herefter lidt frem og tilbage uden at nogle af holdene for alvor tog teten. Der skulle endnu en Demons-fejl og endnu et stort spil af Timmi Rysgaard til, før der igen åbnede sig en mulighed for hjemmeholdet. Rysgaard fangede Demons’ punter på en 4. down, og Tigers kunne overtage bolden i en særdeles favorabel position. Endnu engang kunne Severin Bjerre finde en fri Jesper Kold i endzone til pausestillingen 14-7.

Penalties prægede 2. halvleg

Tigers startede 2. halvleg med et godt drive, der endte i et brændt field goal forsøg. Demons havde svært ved at finde gearet, og hjemmeholdet kunne snart tage over igen. Denne gang lykkedes det Tigers’ Lasse Lykke at finde endzone og bringe sit hold foran 21-7. Gæsterne lignede at skulle få optimale arbejdsbetingelser for at komme tilbage i kampen efter et langt return. En personlig fejl hev dem dog 15 yards tilbage. Hvor 1. halvleg havde været spillet i rimelig god ro og orden, med blot et par penalties, så var 2. halvleg ved at tage en noget ekstrem drejning. Med den førnævnte personlige fejl så det ud til, at begge hold lod frustrationerne flyde over. Særligt Demons havde svært ved at styre følelserne, og indkasserede omkring 100 yards i penalties i 2. halvleg.

Alt det til trods bragte Demons alligevel spænding tilbage i kampen, da Lars Hyrsting brød fri på et langt løb midtvejs gennem i 4. quarter og fandt endzone. Ekstrapointet blev dog blokeret og stillingen hed derfor 21-13. Tigers havde i hele 2. halvleg forsøgt at gøre det så nemt som overhovedet muligt for Severin Bjerre, og så grundlæggende ud til at være tilfredse med at få de yards, de blev givet på løbet. Det blev dog ikke gjort nemmere, da Lasse Lykke måtte bæres ud af banen, og Lau Hartoft måtte tage over. Med lidt hjælp af et godt return og en penalty befandt Tigers sig pludselig i Demons’ territorie. Her lykkedes det Hartoft at bryde fri og udbygge føringen til hele 28-13. Det var her, at Demons’ første spiller måtte forlade banen, da Mathias Bordumi blev udvist pga. en unsportsmanlike conduct. Få minutter senere slog Hartoft det endegyldige søm i kisten, da han fra hans position som safety interceptede og få yards senere kneelede bolden. Igen var der dog turmult efter spillet, og Demons måtte se endnu en spiller sendt i omklædningsrummet før slutfløjtet, da Micki Nielsen ikke kunne styre utilfredsheden.

”Vi skal ud og have det sjovt”

Efter kampen var det en glad og tilfreds Tigers-cheftræner, Thomas Pedersen, der stod klar til en kommentar. ”Det er fedt at spille en god kamp foran nogle gamle tigere og nogle hall of famers og være med til at give dem en god oplevelse” fortalte Pedersen. ”Alt taget i betragtning så synes jeg det var pænt, specielt når man kigger på de begrænsninger der naturligvis kommer når man skal starte en U19 QB” fortsatte han og benyttede muligheden for at sende store roser til den unge spiller. ”Han kom strygende herop fra sit arbejde da vi blev klar over her til morgen at vi manglede en quarterback. Det vi prøvede at sige til Severin var at han egentlig bare skulle gøre det simpelt. Der skulle nok være nogle andre i hudlen som hjalp ham. Vi forsøgte at gøre ham komfortabel og spille noget simpelt fodbold. Vi lavede mange handoffs, men det er alligevel sindsygt imponerende”. Han erkender, at de i trænerstaben har været i tænkeboks for at finde løsningen på de problemer, der har været i sæsonen, og at de som hold har skullet finde tilbage til det, som det hele handler om. ”Vi skal have noget konkurrence og have noget gejst og så skal vi bare ud og spillede fodbold og have det sjovt. Vi skal ikke tænke på dommerne, vi skal ikke rigtig tænke på de andre. Vi skal bare have 4 kridtstreger der laver en bane og så ud og spille noget bold og have det sjovt” afslutter Pedersen. Severin Bjerre havde svært ved at finde ordene efter sejren, men var både glad og stolt over situationen. ”Jeg var på arbejde og så skriver P (Thomas Pedersen red.) til mig om ikke jeg kan spille og det kunne jeg vel” forklarede han og fortsatte: ”Vi har gjort det sådan på U19 at vi har næsten samme playbook som på senior og det hjalp mig meget”. Han roste bl.a. Jesper Kold, der greb begge scoringer for stor støtte i hudlen og sin cheftræner Thomas Pedersen. ”Det er Jesper, der er god til at holde hovedet koldt derinde og det hjælper alle os andre og P der støttede mig igennem kampen og sørgede for at holde presset af mig, og så handler det bare om at gå ud og spille bold”. Kampens MVP Timmi Rysgaard var glad for endelig at være tilbage på banen, og var stolt over holdets indsats. ”Vi kommer ud med en mentalitet om vi skal bare spille fodbold og vi skal have det sjovt, så i stedet for at tænke på om vi er godt eller dårligt stillet så har vi en aftale om bare at skulle ud og spille noget sjovt fodbold” forklarede Rysgaard. ”Det var fedt at spille i dag og det var en rigtig god fornemmelse” forsatte han. Selvom det tydeligvis havde ærgret Rysgaard at han har måttet sidde ude i en række kampe følte han at dette var en god oplevelse at komme tilbage på. ”Nu var Kipp med, hvilket jeg ikke prøvet før og det var alt i alt en rigtig sjov oplevelse”.

Han og resten af Tigers kan se frem til et møde på hjemmebane om to uger mod de forsvarende mestre fra Triangle Razorbacks i, hvad de kan forvente bliver en kamp af en lidt anden størrelse end den de spillede lørdag.

Amager Demons ønskede efter kampen ikke at udtale sig til Nationalligaen.dk

Scoringer

– 1. Quarter –
7 – 0 Severin Bjerre til Jesper Kold, 3yd (PAT good)

– 2. Quarter –
7 – 7 Mads Edvardsen til Frederik Normann Larsen, 61yd (PAT good)
14 – 7 Severin Bjerre til Jesper Kold, 10yd (PAT good)

– 3. Quarter –
21 – 7 Lasse Lykke, 9yd (PAT good)

– 4. Quarter –
21 – 13 Lars Hyrsting, 71yd (PAT no good)
28 – 13 Lau Hartoft, 40yd (PAT good)