Solen skinnede i Smilets By, da Aarhus Tigers gjorde kort proces og lukkede kampen allerede i 1. quarter med hele 35 points.

Foto: Chris Palmgren (CP88 Photographer)

Aarhus Tigers’ Head Coach Thomas Pedersen forventede inden kampen en sult efter en sejr og håbede på at leve op til den favoritværdighed som Aarhus Tigers er blevet pålagt. På en solskinsrig dag i Viby kunne han se netop dette gå i opfyldelse, da hans hold spillede en fænomenal kamp og nærmest afgjorde kampen i 1. quarter.

Eksplosiv start fra Tigers

Allerede første gang Aarhus Tigers kommer i boldbesiddelse ender det med kampens første touchdown efter blot deres fjerde play. De første points kom på kontoen efter et fremragende løb af månedens profil i Aarhus Tigers, nemlig Lasse Lykke.

Lasse Lykke, der så sent som to dage før kampen udtalte til Tigers.dk: ”Jeg skal være mere sikker i mine beslutninger og tage de yards, jeg kan få, i stedet for bare at tænke ’big plays, big plays, big plays’. Det har man næsten altid i hovedet, men man er også nødt til at tage det, man kan få, i stedet for at ende med at få negative yards ved at tage en stor chance. Det er noget af det, jeg hele tiden prøver at sige til mig selv, og så bare komme videre til det næste spil”. Dette må Lasse Lykke dog i netop dette øjeblik have glemt, da han hev et ’big play’ op ad hatten og løb bolden fra 40-yard linjen og til touchdown.

Foruden denne scoring pressede Aarhus Tigers yderligere på og fik sat hele 35 points på kontoen inden slutningen af 1. quarter. Dermed var kampen mere eller mindre afgjort efter blot 15 minutters eksplosiv start fra et velspillende hjemmehold.

Scoringsfesten fortsatte, dog i mindre grad end tidligere, hvilket også skyldtes den store udskiftning af spillere fra hjemmeholdet. I 2. quarter blev der blot scoret et enkelt touchdown til pausestillingen; Aarhus Tigers – Copenhagen Tomahawks 42 – 0.  Oprykkerne fra Tomahawks fik, præcis som mod Razorbacks ugen forinden, ikke rigtig bidt fra sig og måtte vente helt til de døende sekunder før de fik bolden over linjen og kunne score til slutresultatet 63-6.

Den værste kamp som træner

Head Coach fra Copenhagen Tomahawks, Ryan Andersen, var naturligvis skuffet efter kampen. “Det var en af de værste kampe, jeg nogensinde har trænet. Stor ros til Tigers, der spiller på et helt andet niveau”, udtaler han til Nationalligaen.dk.

Flere skader til den offensive linje fra udeholdet Tomahawks gjorde heller ikke deres betingelser nemmere mener træneren: ”Skadessituationen på vores offensive linje gør ikke betingelserne nemmere for os i dag, men det havde stadig ikke haft en afgørende betydning på kampens udfald”.

Selvom Tigers’ Head Coach Thomas Pedersen ikke tænker så meget over en ”Top 4-liga”, er det stadig noget, som bliver bemærket af modstanderne. ”Tigers er et veltrænet og meget disciplineret hold. De ser mere end klar ud til at ændre det fra ’Big 3’ til ’Big 4’”, mener Ryan Andersen.

Både defensiven og offensiven skal forbedres

Efter en rutschebanetur af en sæsonstart med to udebanenederlag med henholdsvis 55 og 57 points og en hjemmebanesejr med hele 38 points, er holdet stadig fortrøstningsfulde. Ryan Andersen udtaler til Nationalligaen.dk: ”Vi bliver nødt til at blive friske igen og få vores konsistens og kontinuerlighed tilbage. Vi startede ud så stærkt både på den offensive og den defensive linje mod Demons, men jeg tror, det har givet os en falsk fornemmelse af, hvor gode vi egentlig var. Men vi kommer kun ud af denne situation, hvis vores taklinger og offensive spil bliver bedre.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Aarhus Tigers’ Head Coach, Thomas Pedersen på nuværende tidspunkt.

Næste kamp for Aarhus Tigers er d. 14. maj på hjemmebane mod de stadig ubesejrede Søllerød Gold Diggers, og for Copenhagen Tomahawks’ vedkommende venter sæsonens anden hjemmekamp mod Aab 89’ers d.. 20. maj. Førstnævnte kamp streames live på zibrasport.dk/daff/live.

Scoringer:

  1. quarter

7-0 TD run L Lykke. PAT good (J Hansen)

14-0 Int for TD N Knudsen. PAT good (J Hansen)

21-0 TD pass J Karkov to H Jakobsen. PAT good. (J Hansen).

28-0 TD pass J Karkov to T Rysgaard. PAT good (J Hansen)

35-0 TD run L Lykke. PAT good. (J Hansen)

  1. quarter

42–0 TD pass T B Andersen to K M Jeppesen. PAT good. (J Hansen).

  1. quarter

49-0 – TD pass T B Andersen to J Hansen. PAT good. (J Hansen).

56-0. Blocked punt recovered for TD. Punt blocked by T Rysgaard recovered by L Hartoft. PAT good. (J Hansen)

  1. quarter

63-0 TD pass M Lilhauge to F Daugaard. pAT good. (J Galsgaard)

63- 6  ,PAT blocked