Den amerikanske import Jarrell McKinney skal i den kommende sæson jage modstandernes quarterback for Aarhus Tigers.

Den 24-årige defensive end kommer til Aarhus fra Western Michigan University Broncos, hvor han fra 2011 til 2015 spillede 40 kampe for holdet og i den periode lavede 125 tacklinger, 12,5 tackles for loss og 5,5 sacks. Han sluttede college-karrieren af med at vinde Bahamas Bowl 2015, hvilket var WMU Broncos første bowl-sejr i historien.

Efter college var McKinney en kort periode i training camp hos Houston Texans, hvilket jo borger for en vis kvalitet hos den 1,93 cm høje og 100 kilo tunge spiller.

Overfor American Football International (AFI) Review afslører Tigers’ nye import, at det ikke er alverden han ved, om hverken Danmark eller National Ligaen.

”Alt, hvad jeg ved lige nu, er at det er et af de lykkeligste steder i verden,” siger han i et interview med Tigers redaktion, og fortsætter: ”Jeg har en god fornemmelse ved at flytte dertil. Jeg er bestemt nervøs, men jeg er også spændt. Jeg har været rundt i landet [USA red.], men jeg har bestemt ikke været alle steder. Så at tage til et helt andet land er ret angstprovokerende. Men det er, som det er, og det var også sådan, det var at tage på college,” slutter han.

I Aarhus har man meget høje forventninger til McKinney.

”Det faktum, at han har spillet Div. 1. [den bedste collegerække red.] og har gjort det på et spændende sted, som Western Michigan, er rigtigt interessant”, siger Head Coach, Thomas Petersen til AFI Review og uddyber. ”Han har matchet godt op mod hold i top-25, og da vi scoutede ham, var det ret sjovt at se ham imod et par senere førsterundevalg. Han besidder et spændende skill-set med både speed og styrke, og det giver os nogle muligheder. I college spillede han både D-line og linebacker.”

Thomas Petersen fortæller desuden, at alle man har kontaktet i forbindelse med signingen, af McKinney, har givet ham deres varmeste anbefaling.

Jarrell McKinney er født i bilbyen Detroit, men om det også betyder, at han i overført betydning har en ”stor motor” melder historien ikke noget om.

Aarhus Tigers sluttede 2016-sæsonen som nummer seks, i National Ligaen, med fire sejre og seks nederlag.

Du kan læse mere om Aarhus Tigers nye defensive end på Aarhus Tigers facebookside.