Foto: Amager Demons FB side

Sidste års finalister fra Aarhus Tigers håber på en ny billet til Mermaid Bowl, men inden de når så langt kommer Amager Demons på besøg i håb om at levere en overraskelse i årets slutspil.

Som sidste års nummer to på hjemmebane mod det femtebedste hold i årets regulære sæson, må Aarhus Tigers tage favoritværdigheden på sig, når holdet søndag tager imod Amager Demons i wild card-runden af årets slutspil.

I den netop overståede regulære sæson mødtes de to hold en enkelt gang, hvor det blev til en sejr til Tigers – endnu en grund til, at Tigers på papiret ser ud til at ville løbe med sejren på søndag.

Det er dog to hold, der kommer med en sejr i frisk erindring fra deres respektive afslutning på grundspillet. Demons slog hjemme Herlev Rebels med 18-8, og Tigers tog en flot sejr i København, hvor finalenederlaget fra sidste år mod Towers blev hævnet med en udesejr på 16-10.

Faktisk har de to hold gjort det godt efter sommerpausen, da både Demons og Tigers har fået to sejre, efter sæsonen startede igen. Demons kan notere sig en sejr over Horsens Stallions ud over altså sejren over Rebels, men også et nederlag til Copenhagen Towers. Tigers anden sejr efter sommerpausen var på bekostning af Søllerød Gold Diggers.

Der kan meget vel vente tilskuerne i Aarhus en lavtscorende affære, hvis Demons kan lukke ned for Tigers farlige receiver Frederik Oldenburg, der har stået for en række eksplosive spil for tigerne. Oldenburg fører ligaen i receiving yards, og har et snit på over 24 yards, hver gang han griber bolden, og Demons kasteangreb bliver sat på en prøve mod den quarterback, der har forsøgt flest kast i denne sæson og også fører i yards.

Vender man blikker mod Demons, så er det en noget anden spillestil, der har langt mere fokus på at løbe bolden og kontrollere klokken. Demons har løbet bolden væsentligt flere gange end Tigers i denne sæson, så det er to forskellige offensive strategier, vi får at se i Aarhus i denne kamp.

Demons forsvar har til tider præsteret nogle flotte resultater og holdt scoren nede, så selvom Tigers er favoritter og på hjemmebane, skal de ikke forvente, at det bliver en let kamp at komme videre fra.

Det er ikke lykkedes os at få en kommentar fra holdene inden deadline.

Kampen bliver spillet i Aarhus på Bøgeskovgårds Idrætsanlæg på søndag klokken 14.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1483945021902071/ 

Seneste indbyrdes opgør
01.05.15 Tigers @ Demons 27-19
20.9.14 Demons @ Tigers – 6-52
23.8.14 Demons @ Tigers – 7-54
03.5.14 Tigers @ Demons – 40-13
17.8.13 Tigers @ Demons – 62-21
15.6.13 Demons @ Tigers – 13-44