Sidste uge spillede AaB 89ers og Aarhus Tigers om hjemmebane, og denne søndag gjaldt det avancement til årets semifinaler mellem de samme to hold.

Foto: Gitte Højby Ove

Om hjemmebanen blev afgørende eller ej, er ikke til at sige, men sikkert er det, at hjemmeholdet, Tigers, vandt kampen med 34-22.

I første halvleg fulgtes de to hold nogenlunde ad, og med en pausestilling på 14-6 til hjemmeholdet, var der lagt i kakkelovnen til en spændende kamp. Den spænding blev dog hurtigt fjernet i starten af tredje quarter, og da de 12 minutter efter pausen, var overstået, var Tigers foran med 34-6. Selvom 89ers fik pyntet på stillingen, lykkedes det altså ikke gæsterne at komme helt tilbage.

To glade trænere – når alt kommer til alt

Det var i og for sig to tilfredse trænere, der snakkede med Nationalligaen.dk efter kampen. “Jeg er da træt af det, men det har været en lang sæson, og vi har nogle skader, vi kæmper med. Jeg synes, vi cementerer 5.-pladsen, og vi er langt stærkere mentalt. Jeg tror, vi kæmper med om top 4 næste år,” siger 89ers’ head coach, Jakob Zinck Thellufsen.

Naturligvis var der også tilfredshed hos hjemmeholdet, der er videre til semifinalerne. Tigers skal til Gentofte og spille mod ligaens topseed, Copenhagen Towers. “Jeg er glad for at vinde. Mine drenge spiller som mandfolk, også selvom vi mister nogle spillere i opvarmningen,” siger hjemmeholdets head coach, Thomas Pedersen.

Som kampen skred frem, fik flere af Tigers’ profiler besked på at tage shoulder pads af, og det gjorde det lidt lettere for 89ers at sætte point på tavlen. Indtil da havde Tigers’ forsvar ellers blandt andet intercepted 89ers tre gange. To gange af Timmi Ryesgaard og en enkelt af Lau Hartoft, som returnerede sin interception til touchdown. “Vores defense stepper up, som de har gjort hele sæsonen, de har virkelig været on fire. Jeg er stolt af dem – de viser, at de er omstillingsparate, når der sker noget, og vi er nede på backups backups på grund af skader,” siger Thomas Pedersen.

Vidt forskellige veje efter kampen

Gæsterne tager hjem til Aalborg, hvor programmet står på at lade batterierne op.

“Nu skal vi hjem og holde pause og hygge os med en fed afslutning. Vi skal pleje det sociale lidt, fordi vi er kammerater, og vi gør det for sjov, og det skal man huske. Men til november begynder vi også at forberede næste sæson, og inden vi ser os om, starter næste sæson. Vi får en god og stor årgang op fra U19, som jeg virkelig tror kan hjælpe os, og det ser jeg frem til,” lyder det fra Jakob Zinck Thellufsen.

Hvor gæsterne kan se frem til pause, skal hjemmeholdet forberede sig til en svær kamp i Gentofte.

“Det bliver en svær kamp, for de spiller godt fodbold. Det bliver svært, men alt kan ske, når man er på banen, og der var da også noget med, at i Super Bowl var der et hold, der var bagud og vandt, så man skal aldrig sige aldrig. Jeg har respekt for dem, men jeg er ikke intimideret,” siger Tigers’ head coach, Thomas Pedersen om den kommende kamp mod Towers.

Scoringer:

1.Q

0-6 Jens Ole Kaae Jensen 47-yard catch

2.Q

6-6 Jesper Kold 35-yard catch

12-6 Mikkel Just 7-yard catch

14-6 Mark Kleinsø 2-p conv.

3.Q

21-6 Jesper Kold 5-yard catch

27-6 Lau Hartoft INT return

34-6 Lasse Lykke 68-yard run

4.Q

34-14 Thomas Zinck Thellufsen 8-yard catch

34-22 Thomas Zinck Thellufsen 15-yard catch