Foto: Steffan Larsen

Spændingen udeblev for de fremmødte tilskuere da Herlev Rebels i søndagens kamp åbnede sæsonen med et nederlag til hjemmeholdet Aarhus Tigers på 36-0. Kampen blev præget af en kraftig vind og to hold der virkede til havde lidt svært ved at finde sig selv, hinanden og ikke mindst spændingsniveauet. Med andre ord; en klassisk sæsonåbner.

Rebels-hold i vanskeligheder

Det var et tyndt Rebels hold med blot 20 spillere på holdkortet, der havde havde nærmest urimelig svært ved at flytte bolden i 1. halvleg. Det var som forventet 1. års senior Simon Dellgren der havde overtaget rollen som kaptajn for rebellernes angreb, og med ham måtte de nøjes med én 1. down i de første 24 minutter. Bedre blev det dog efter halvlegen hvor angrebet fik flyttet bolden, men stadig ikke formåede at sætte point på tavlen. Forsvaret lignede en anelse mere det Rebels hold man kender fra tidligere, til trods for den tynde roster, og de producerede da også en enkelt turnover i kampen.

Det væsentlige er, at vi skal forsætte den attitude vi har til fodbold lige nu” udtalte en optimistisk Rebels HC, Daniel Lassen efter kampen, der også er hurtig til at pege på det mest åbenlys problem i Rebels lige nu; antallet af spillere. ”Vi får ikke nok træning på de pladser vi nu engang skal spille i løbet af kampen og det er selvfølgelig et problem” forklarer Lassen der forsætter: ”Vi skal bare hjem og arbejde på de grundlæggende ting der nu skal til for at spille fodbold, så skal det nok blive bedre. Det var ikke godt nok i dag, men indstillingen var den rigtige, holdningen var den rigtige og gejsten var den rigtige”. Han og resten trænerstaben forventer en sæson hvor ikke meget kommer til at ændre sig på holdkortet i løbet af sæsonen. ”I dag tror jeg desværre, at vi havde lidt for meget rust der skulle bankes af” forklarer Lassen slutteligt om kampen.

Hans unge QB Simon Dellgren virkede lige så optimistisk, og var glad for at holdet nu endelig var kommet i gang til trods for nederlaget. ”Det var overvældende” forklarede Dellgren: ”Jeg er lige kommet op fra U19, og man kan godt mærke at det er et hurtigere spil end at spille U19, og så er det noget større end man er vant til. Det er en omvæltning, men omvendt også rigtig fedt”. Han ser trods problemerne på angrebet, særligt i 1. halvleg, positivt på udviklingen over kampen, og forventer at holdet er klar igen om en uge når de endnu en gang drager til det jyske.

MVP i hopla

På den anden side af bolden stod også en ny QB i skikkelse af Jakob Karkov. Karkov havde dog, i modsætning til hans modpart i rødt, før stået i spidsen for et NL hold, men dette var første gang i den tigerstribede uniform. Han blev afløst kort inde i 2. halvleg, men viste inden udskiftningen, hvorfor Tigers trænerstab satte sin lid til netop ham som manden der skulle overtage fra Mathias Lilhauge. Karkov var på ingen måde perfekt, og ligesom hos Dellgren virkede vinden til at spille en stor rolle, men med 4 TDs til 4 forskellige receivere og 0 turnovers var han klart et af kampens lyspunkter. Han var efter kampen hurtigt til at pege på bl.a. Rysgaard, som en af årsagerne til at det hele åbnede sig lidt for ham.

Sidste års MVP Marco Rysgaard udtalte tidligere på året til Nationalligaen.dk, at hans største motivation frem mod i år var at bevise at han havde fortjent titlen. Det forsvar begyndte i søndagens kamp, med begrænset spilletid i et opgør som tigerne havde helt styr på. Han sluttede med to TDs, (1 Rush, 1 Catch) over 100yds combined, og så farlig ud hver gang han havde bolden i hænderne. Holdets import Daniel Masifilo, så ikke meget af banen på angrebet, men var skarp på forsvaret som safety og havde et par fine returns. Han var naturligvis godt tilfreds med kampens forløb og glad for endelig at være kommet i gang. Han forklarede til Nationalligaen.dk, at han så plads til forbedring, men at det var sejren der talte i dag. ”It’s always great to get what we call a ‘Donut’ (0 point red.). Going into the half I was telling the boys that’s great, keep it up, don’t get complacent. Keep doing what you are coached to do” sagde en tilfreds Masifilo efter kampen.

Det var nok lidt forventeligt, et eller andet sted, at der ville være et par hickups i løbet af kampen” fortæller Tigers HC Thomas Pedersen. Han var tydeligt tilfreds med sit hold, men pegede også på en række fejl i løbet af kampen, som han ser holdet kan forbedre. Han var særligt imponeret over sit forsvar der til tider så skræmmende ud til trods for at mangle safety Timmi Rysgaard og to af holdets startere på den defensive linje. ”Jeg elsker mit defense, men jeg troede sgu måske at der vil være en scoring eller to på os. Så et virkeligt imponerede job af vores defense at de stepper sådan op” forklarer han og peger særligt på de unge kræfter der stepper op i kampen og gjorde et ekstra stykke arbejde på dagen. ”Det holdet lavede i dag var godt, men det bliver kun bedre herfra” lyder det kontant fra Tigers træneren.

Problemer på Special Teams

Hvorom der også var rust at finde i de to holds andre faser af spillet, var der store problemer på begge special teams særligt i 1. halvleg. For Rebels endte flere punts i enten at være meget korte eller slet ikke at blive sparket grundet problemer med snappet. Det resulterede ret konkret i en safety i starten af 1. quarter. For Tigers var det ekstra pointene de havde svært ved at sætte, også grundet snaps, men de oplevede omvendt en smule held da holder Simon Lotze fandt en mand i end zonen for en noget tilfældigt 2-pt conversion. Lige så muffede Tigers et punt return som de dog, igen lidt tilfældigt, fik samlet op.

For Rebels venter allerede næste uge endnu en jyllands-tur hvor oprykkerne fra Horsens står klar til at tage i mod dem på hjemmebane. Holdet skal tilbage til Herlev for at omgruppere og finde en løsning på hvordan netop Stallions skal slås. Tigers har to uger til at de skal møde Triangle Razorbacks i deres sæsonåbner på Gl. Vejle Stadion, og kan nu restituere lidt frem mod et af sæsonens vigtigste møder for de to hold. Sejren til trods har de dog stadig noget at arbejde på før de møder Thomas Linnemans tropper i Vejle.

Scoringer

1. quarter

6 – 0     Marco Rysgaard, 2 yd rush, PAT blocked

8 – 0     Mark Kleinsøe, Safety

16 – 0   Jakob Karkov til Jesper Kold, 47yd catch, 2-pt good

 2. quarter

23 – 0   Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 3yd catch, PAT good

30 – 0   Jakob Karkov til Jesper Hansen, 12yd catch , PAT good

3. quarter

36 – 0   Jakob Karkov til Marco Rysgaard, 63yd Catch, PAT Blocked

4. quarter

– no score –

Se samtlige stats fra kampen HER

Billedgalleri

/af Steffan Larsen

[av_gallery ids=’4403,4402,4401,4400,4396,4397,4398,4399,4395,4394,4393,4392,4391,4390,4389,4388′ style=’big_thumb’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’].