Søndag er der igen football i Valby Idrætspark, når Copenhagen Tomahawks hjemme tager imod Copenhagen Towers, der kommer hele den lange vej fra Gentofte.

Copenhagen Towers er efter en solid sæsonstart storfavoritter til at vinde kampen. Det er fjerde gang at de to hold mødes i National Ligaen og i de tre foregående opgør har Towers ryddet bordet og vundet med sammenlagt 178-12.

I det tilsvarende opgør i sidste sæson vandt Copenhagen Towers med 58-12 i det der var den amerikanske RB Dayton Winns debutkamp i National Ligaen. Ham havde Tomahawks – ligesom de fleste andre forsvar i ligaen – intet modsvar på og evnen til at holde ham fra de helt store spil, bliver afgørende for hvor tæt søndagens opgør kan udvikle sig.

Opgøret mod Tomahawks er tredje kamp i denne sæson for de regerende Mermaid Bowl-vindere, som lagde ud med at slå oprykkerne fra Frederikssund Oaks med 40-0 og i sidste weekend vandt holdets første kamp i den europæiske NEFL-turnering mod norske Oslo Vikings.

Hjemmeholdet Copenhagen Tomahawks har været i kamp en gang i denne sæson. I premiererunden mødte de Triangle Razorbacks, som sendte københavnerne hjem fra Vejle med et nederlag på 0-38 i bagagen. I den kamp lykkedes det i tre quarters at spille mere eller mindre lige op med værterne,

Afgørende for Tomahawks muligheder for at undgå endnu en øretæve, bliver at kunne få sat nogle længere drives sammen, der kan holde bolden ude af hænderne på Towers potente angreb. Derfor bliver det også vigtigt at holdets helt store profil, running back Rasmus Carøe, kan få bolden i hænderne og skabt noget på egen hånd.

Opgøret i Valby Idrætspark sparkes i gang søndag klokken 14.00.

Tidligere opgør
04.06.2017      Copenhagen Tomahawks – Copenhagen Towers 12-58
10.06.2012      Copenhagen Tomahawks – Copenhagen Towers 0-59
19.05.2012      Copenhagen Towers – Copenhagen Tomahawks 61-0

Se eventen på Facebook her.