På papiret ligner søndagens kamp mellem Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks en lækkerbisken. De to holds europæiske eventyr har dog betydet, at begge hold møder noget amputerede op.

Fotograf: Per Kronvold

På søndag brager Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks sammen i Gentofte. Lige nu tegner det til at være en duel om at overtage andenpladsen i grundspillet efter Søllerød Gold Diggers. Det er tidligt på sæsonen, men de interne kampe mellem de store favoritter kan blive afgørende i sidste ende, så der er meget på spil, når de to rivaler står overfor hinanden.

Desværre kommer de to hold ind til kampen med en masse skader. De europæiske kampe har gjort skadeslisten lang for begge mandskaber, og det gør kampen mere uforudsigelig.

Netop de mange skader har været udfordrende for Towers.

”Det har været en svær sæson for os. Vi har haft mange skader, og det har især været de europæiske kampe, der har sørget for flere skader end normalt. Skaderne har gjort, at det har været svært at komme på sporet og få noget kontinuitet både på træningsbanen og i kampene,” siger Peter Herbild, der er head coach for Towers, til Nationalligaen.dk.

Samtidig nævner han, at de så småt er ved at få nogle af de skadede spillere tilbage, så denne kamp kan være muligheden for at skabe noget kontinuitet i spillet.

Slutspillet lurer i horisonten

Selvom vi ikke engang er nået til sommerpausen, begynder der at tegne sig et billede af, hvordan slutspillet kan komme til at se ud. Gold Diggers ligger som ubesejrede på førstepladsen, mens Razorbacks og Towers ligger på de efterfølgende placeringer. Towers’ head coach køber dog ikke præmissen om, at Gold Diggers tager førstepladsen i grundspillet.

”Jeg tror, vi skal vente med at gå ud fra, at Søllerød tager førstepladsen. De har haft os og Razorbacks på nogle rigtig gode tidspunkter,” siger Peter Herbild og fortsætter:

”Første og anden seed er ekstremt vigtige på grund af hjemmebanen. Kampen på lørdag er vigtig for at være med i kampen om 1. seed. Der er stadig rigtig meget at kæmpe for, da vi kan overtage 1. seed ved at vinde over Søllerød i efterårets kamp,”

Så lang frem tør Sebastian Fandert ikke at kigge. De mange skader gør, at de er nødt til at have en anden tilgang til National Ligaen.

”Det er en vigtig kamp, hvis vi skal have en top 2-placering, men vi er langt væk fra slutspillet. Med alle de skader vi har, så er vi nødt til at tage det kamp for kamp. Når vi begynder at få nogle af de skadede spillere tilbage, så vil vores attitude ændre sig, men lige nu har vi for mange skader til at fokusere på en plads i slutspillet,” siger Razorbacks’ head coach til Nationalligaen.dk.

Fokus på løbespillet

På trods af de mange skader er der stadig masser af kvalitetsspillere, der kommer til at se banen på søndag. Towers har især fokus på Razorbacks’ angreb.

Vi kommer til at have fokus på løbespillet og deres stærke receiver Oliver Holmlund. Vi må se med deres quarterback, Shazzon Mumphrey. Han fik en rigtig svær start, men det ville ikke undre mig, hvis de så småt begyndte at få ham i gang,” siger Peter Herbild.

Razorbacks forventer også, at Shazzon Mumphrey snart begynder at finde sig til rette i deres offensive system.

”Det er kun hans tredje kamp i National Ligaen, og dette vil være hans første store kamp. Vi har brug for, at han kommer ind i en rytme,” siger Sebastian Fandert.

På Towers’ angreb har Sebastian Fandert især fokus på Towers’ løbeangreb.

”Vi er nødt til at begrænse deres løbeangreb. Både Dayton Winn og Michel Konate er dynamiske spillere, vi skal holde i skak. Hvis vi formår at styre deres løbespil, så har vi en god chance for at holde kampen indenfor rækkevidde,” siger han.

Tæt kamp i vente

For Razorbacks er det netop vigtigt at holde kampen indenfor rækkevidde. Deres mange skader gør nemlig, at de kommer ind til kampen med en anderledes mentalitet end tidligere.

”Vi vil gerne gøre kampen så lige som muligt. Jeg føler, vi er underdogs på grund af alle de skader, vi har, men vi vil spille det bedste football, vi kan. Hvis chancen for en sejr opstår, så tager vi den selvfølgelig,” siger Sebastian Fandert.

Peter Herbild er enig i, at kampen kan udvikle sig til en tæt affære.

”Jeg tror, det bliver meget lige. Jeg tror ikke, der er den store forskel på holdene. Men jeg glæder mig til forhåbentlig at få en sejr på søndag,” siger han.

Kampen sparkes i gang klokken 14:00 på Gentofte Stadion, Ved Stadion 6, 2820 Gentofte.

Se begivenheden her.

Seneste opgør:

08.10.2016 – Triangle Razorbacks @ Copenhagen Towers – 22-18

16.06.2016 – Triangle Razorbacks @ Copenhagen Towers – 13-20

04.06.2016 – Copenhagen Towers @ Triangle Razorbacks – 30-31

30.08.2015 – Copenhagen Towers @ Triangle Razorbacks – 5-46