Foto: Mikkel Quist

Lørdag aften brager storholdene Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks sammen i den største og mest vigtige kamp i sæsonen, når der kæmpes om sejren i Mermaid Bowl og om at kunne kalde sig for Danmarks bedste hold i amerikansk fodbold.

To velkendte hold

Triangle Razorbacks mod Copenhagen Towers er efterhånden en kendt duo i Mermaid Bowl. I hvert fald er begge to klubber nærmest altid repræsenteret i finalen. Man skal tilbage til 2005 for at finde sidste Mermaid Bowl, hvor ingen af de to hold var repræsenteret. De seneste 14 år har den altså stået på dominans fra henholdsvis Vejles rød og sorte blusede drenge samt de storspillede lilla og hvide fra Gentofte.

Det var nærmest en dans på roser for Copenhagen Towers at nå til Mermaid Bowl. Endnu et år gik de ubesejret igennem grundspillet, hvor man derefter skulle møde AaB 89ers i semifinalen. En kamp, hvor nordjyderne ikke havde en chance mod et storspillende Copenhagen Towers mandskab, der endda fik spillet nogle af reserverne varme.

Triangle Razorbacks har haft en lidt mere blandet sæson, hvor man vandt seks kampe og tabte fire kampe i grundspillet i National Ligaen. Et væsentligt negativ punkt i denne var de to nederlag med Copenhagen Towers samt til AaB 89ers. Ikke desto mindre kom de i playoff og kunne i semifinalen snige en tættere sejr hjem på 20-16 over Søllerød Gold Diggers, som ellers har haft en fænomenal sæson.

De to hold har mødtes i Mermaid Bowl tre gange tidligere, hvor det er blevet til to sejre til Copenhagen Towers og en enkelt til Triangle Razorbacks. Razorbacks var sidste år blot et enkelt point fra at vriste sejren fra de forsvarende mestre fra Copenhagen Towers.

En rekordjagt for Copenhagen Towers

Copenhagen Towers kan stå til at jagten en masse rekorder både under og efter dagens opgør. De sidste to år har Copenhagen Towers stået for at vinde denne præstigefyldte kamp og har yderligere deltaget i seks du af de seneste syv finaler.

Copenhagen Towers er det mest vindende hold i Dansk Amerikansk Fodbold med otte sejre i Mermaid Bowl, hvor Triangle Razorbacks må nøjes med syv. Dermed er der lagt i kakkelovnen til et brag af et Mermaid Bowl, hvor Copenhagen Towers kan lægge afstand til Triangle Razorbacks med sejr nummer ni. Hvorimod Triangle Razorbacks kan tangere denne med otte sejre til hver.

Yderligere er der en imponerende rekord at jagte for de lilla og hvidblusede spillere fra Copenhagen Towers. De dobbelte forsvarende mestre har ikke tabt til et hold i National Ligaen siden d. 9. april 2017 (over to år siden), da man tabte til Søllerød Gold Diggers. Men en sejr over Triangle Razorbacks vil københavnerholdet være ubesejret i 909 dage. Dermed vil de forsvarende mestre også slå deres egen vanvittige rekord for flest dage som ubesejrede, da man ikke skal spille en tællende kamp igen før til marts.

Dermed er der stort incitament for sejr til begge hold og der ses frem til en forrygende dag i Gladsaxe på lørdag. En dag, som byder på forrygende football allerede fra klokken 9.30 på Gladsaxe Stadion, når 450 spillere mødes fra 23 forskellige klubber i landets største ungdomsstævne. Yderligere er der fyldt med stemning, tailgating og brænd godt humør, når Mermaid Bowl 2019 løber af stablen.

Facebook event

Se kampen live: https://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/mermaid-bowl-XXXI, med Frederik Lindved fra DR og vores egen Mikkel Guldbjerg Jensen som kommentatorhold.

Køb billetter: https://daff.safeticket.dk/da

 

Seneste indbyrdes opgør

31/08-2019- Triangle Razorbacks – Copenhagen Towers 14-28

23/06-2019 – Copenhagen Towers – Triangle Razorbacks 56-36

13/10-2018 – Copenhagen Towers – Triangle Razorbacks 23-22

08/09-2018 – Copenhagen Towers – Triangle Razorbacks 49-14

03/06-2018 – Triangle Razorbacks – Copenhagen Towers 39-47

Tidligere opgør i Mermaid Bowl

2018 – Triangle Razorbacks – Copenhagen Towers 22-23

2016 – Triangle Razorbacks – Copenhagen Towers 22-18

2013 – Copenhagen Towers – Triangle Razorbacks 28-21