Der er tale om et rigtigt lokalopgør, når oprykkerne Copenhagen Tomahawks søndag den 16. april tager imod Amager Demons hjemme i Valby Idrætspark.

Foto: Per Kronvold

Amager Demons var meget tilfredse med deres indsats i premierekampen mod Razorbacks, som endte med et hjemmebanenederlag mod mestrene på 0-35. Trods nederlaget er Demons’ head coach overordnet tilfreds med sine spilleres indsats i kampen.

”I vores nederlag til Razorbacks føler jeg, at vi egentlig spillede en god kamp. Vi skød os selv i foden med mentale fejl som tillod dem at få store spil. Med henblik på kampen mod Tomahawks er vi nødt til at reducere antallet af disse mentale fejl og spille den form for football, jeg ved, vi kan spille, ” siger head coach, Dennis Svensson til Nationalligaen.dk.

Hvis de amagerkanske dæmoner skal gentage sidste sæsons semifinale, er det afgørende, at de vinder over oprykkerne, ligesom kampen på den anden side vil give svar på om Tomahawks har niveauet til at begå sig i National Ligaen.

”De er et godt hold, og vi kan ikke bare tage let på kampen. Offensivt så er Mads Hyrsting og Mads Edvardsen vores playmakers sammen med vores arbejdshest, Lars Hyrsting. Vores defensive kaptajner, de to linebackers, Fréderic ”Fiddy” Grønhøj Jensen og Michael ”Boomer” Kristiansen vil hjælpe vores fire i front med at lægge pres på deres quarterback,” lyder det fra Amager-træneren.

Tomahawks fraviger ikke konceptet

Oprykkerne fra Tomahawks havde en overbevisende sæson sidste år, hvor de i 11 kampe var ubesejrede og scorede imponerende 40 point i snit. Og ifølge Copenhagen Tomahawks’ Head Coach, Ryan Anderson, så har man ikke ændret meget på det spillemæssige koncept, bare fordi man er rykket en række op.

”For at være ærlig, så har vi ikke bevæget os langt væk fra den formel, der har givet os succes de seneste tre år, nemlig at spille Tomahawk-style football og holde os til vores game plan,” siger han til nationalligaen.dk.

Tomahawks-træneren har ikke nogle særlige taktiske tricks i ærmet med til kampen.

”Vores opskrift på at vinde kampen er formentlig den samme som den er hos de fleste andre hold. Begræns modstanderne i at få store spil, vind kampen om turnovers og kontroller kampens tempo,” fortæller han.

Gæsterne fra Amager er umiddelbart favoritter, men det kan sagtens gå hen og blive en tæt kamp.

Copenhagen Tomahawks mod Amager Demons, sparkes i gang søndag den 16. april kl 14:00 på Tomahawks Field i Valby Idrætspark.

Se event på Facebook