Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

I går tog Søllerød Gold Diggers imod Copenhagen Tomahawks, i en kamp hvor Tomahawks ikke fik et ben til jorden og tabte 55-0.

Ifølge tabellen var der inden kick off lagt op til et brag af en kamp. Gold Diggers indtog 6. pladsen og Tomahawks 7. pladsen. Deres indbyrdes kamp tidligere på året, som endte 50-8, viste dog et resultat, hvor Tomahawks var underdogs fra start.

Gold Diggers kunne endegyldigt sikre sig pladsen i slutspillet med en sejr, og Tomahawks kunne se en mulighed for slutspillet med en sejr. Tomahawks var desværre ramt af skade til alt-muligt-manden Mark Peters, som var med landsholdet til A-EM, som linebacker.

Fra kampens første kickoff, satte Gold Diggers sig hårdt på kampen. Tomahawks fumblede på deres første serie, og Diggers’ August Hyldrup var hurtigt over bolden. Kort efter fandt QB Morten Forsbøl WR Thomas Ashworth i endzone til kampens første scoring. Tomahawks’ næste serie endte også i en turnover, da QB Kasper Sørensen kastede dybt og blev interceptet af CB Christoffer Slott, som returnerede den hele vejen til touchdown og stillingen 14-0.

Inden første quarter var afsluttet, havde også Anthony DiMarsico som QB på et improviseret spil scoret, og RB Emil Neumann fik også løbet et touchdown.

Det var en kort kamp på ca. 1 time og 40 min. hvor Tomahawks ikke så ud til at være klar efter sommerpausen, og en kamp hvor der stod Gold Diggers på hele kampen, med yderligere scoringer af RB Frederik Knudsen, WR’s Nicholas Kaplan, Simon Larsen og Anton Engelbrecht.

Tomahawks så mulighed for nogle gode spil på deres lange kast, hvor der enkelte gange også var åbning til en scoring, men timing mellem WR og QB missede, da de store chancer bød sig.

Et af de store spørgsmål inden kampen var, hvilken rolle Diggers’ Anthony DiMarsicos ville have. Meget tættere på svaret på spørgsmålet, kom vi ikke, da han i kampen hovedsageligt blev anvendt som WR, men også i denne kamp viste også hvad han kan under center.

For Gold Diggers handler det nu om at komme ind i slutspillet i så god spillemæssig form som muligt, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en plads i semifinalen.

For Copenhagen Tomahawks handler det om, at stå sammen som ét hold og overleve nedrykningskampene, som de overvandt i sidste sæson.

Wildcard-kampene ser på nuværende tidspunkt således ud:

Triangle Razorbacks (3) vs Søllerød Gold Diggers (6), og Aab 89ers (4) vs Frederikssund Oaks (5)

Næste kamp for Gold Diggers er allerede på fredag d. 24. august kl. 19:00, hvor Danmarksmestrene fra Copenhagen Towers er værter for årets Friday Night Lights game.

Copenhagen Tomahawks skal i kamp på lørdag, hvor de tager imod AaB 89ers.