I et pointrigt opgør, var det gæsterne fra Copenhagen Tomahawks, som til slut kunne løfte armene.

FOTO: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

På en junidag, hvor solen skinnede over Herlev, bød hjemmeholdet gæsterne fra Tomahawks velkommen. Der var inden kampen tale om to hold med næsten identiske resultater for sæsonen. Kampen viste sig også at blive en tæt og hæsblæsende affære.

Det var to mandskaber, som var tændte fra start af – og generelt hele kampen igennem. Begge holds angreb var i scoringshumør, så det var en underholdende kamp for det fremmødte publikum.

Først tog Tomahawks dirigentstokken i hånden. Et langt kast fra Kasper Sørensen satte holdet op, så Rasmus Carøe kunne løbe et 35 yard run helt til end zone og bringe gæsterne på sejrskurs.

Det vækkede Herlev Rebels, som scorede på sine to næste serier, og derfor rev dirigentstokken tilbage i egne hænder. Først var det Rasmus Brandt, der bragte lighed i regnskabet, da han fik en lang bold fra Simon Dellgren. Lidt senere kunne Simon Dellgren selv løbe bolden over stregen og give føringen til hjemmeholdet.

Tomahawks og Jacob Fabricius svarede dog igen. Stillingen efter 1. quarter var 13-12 til hjemmeholdet.

Lyn og torden fra en skyfri himmel

Igennem hele opgøret var Tomahawks’ RB-duo, Rasmus Carøe og Henry Miller, i søgelyset. Tilsammen lavede de 6 TDs. En præstation som træneren også lagde mærke til. ”Jeg mener, vi har ligaens bedste RB-duo. Rasmus er som et lyn, der hurtigt smutter igennem, hvor han vil, og Henry er som torden, der maser sig vej frem” siger en tilfreds Ryan Andersen til Nationalligaen.dk.

I dette opgør var rollerne mellem de to RBs også tydeligt fordelt. Rasmus Carøe står for de lange løb, som i øvrigt ofte bringer scoringer. I denne kamp lavede han 4 TDs på henholdsvis 35, 75, 28 og 65 yards. På den anden side påtager Henry Miller sig opgaven, når korte løb skal foretages. Han kunne derfor score to goal-line TDs, som begge var på to yards.

Duoen var derfor en vigtig faktor for Tomahawks i denne sejr, som træneren anser som ekstremt vigtig i resten af sæsonen. ”Nu kan vi selv afgøre vores skæbne, hvilket betyder utrolig meget” fortæller Ryan Andersen, som også fremhæver sin stolthed for sit mandskab. ”Vi har nu en højere moral, som vi kan bygge et fundament op omkring” udtaler træneren.

Herlev Rebels som modstandsbevægelse

På trods af stærke offensive kræfter fra modstanderen, blev Herlev Rebels ved med at kæmpe. Under ledelse af Simon Dellgren hang holdet fast indtil sidste fløjt.

Holdet havde bl.a. andet succes med deres løbespil, hvor de med en bred vifte forskellige løbekombinationer bragte sig tættere og tættere på mål.
Lukas Witzansky var en væsentlig figur i kampen. Udover at bidrage til at fremskaffe nye 1. downs, scorede han både løb og greb TDs.

Spændingen nåede at blive helt intens, da Herlev i 4. quarter kunne bringe Tomahawks’ føring ned til syv point. Dette blev fremtvunget af en fumble recovery fra Nick Jørgensen, som derfor bragte sit hold til en nem scoring.

Desværre for Herlev var det ikke nok til at ryste Tomahawks, som kunne tage derfra med en 50-43 sejr. Dette betyder også at de rykker op på siden af AaB 89ers, og som Ryan Andersen også påpeger, at de selv kan styre deres skæbne.

Profiler

Udover de mange spillere som er nævnt gennem denne artikel, skal Tomahawks’ nummer 7, Morten Baun Larsen, også nævnes som en væsentlig spiller. Han var ofte målet som Kasper Sørensen gik efter, når der skulle laves 2 point-conversions. Derudover greb han flere vigtige bolden, som gav holdet 1. downs på kritiske tidspunkter.

Inden kampen nævnte Ronnie Kjær, Herlev Rebels’s træner, at den offensive linje ville spille en stor rolle. Dette fik han ret i. De var drivkraften for, at Herlevs løbespil kunne eksekveres så effektivt. Hvis de kan holde sig skadesfri, er der fortsat mange yards at hente bag dem.

Herlev Rebels er ikke vendt tilbage på vores forespørgsler om en udtalelse.

Scoring

Q1 0-6: 35 yard run, #33 Rasmus Carøe (2pt no good)

7-6: 60 yard catch, #29 Simon Dellgren til Rasmus Brandt (PAT good)

13-6: 5 yard run, #29 Simon Dellgren (PAT no good)

13-12: 22 yard catch, #2Kasper Sørensen til #11 Jacob Fabricius  (2pt no good)

Q2 20-12: 2 yard run, #8 Lukas Witzansky (PAT good)

20-20: 75 yard run, #33 Rasmus Carøe (2pt good)

23-20: 13 yard field goal, #29 Simon Dellgren

23-28: 2 yard run, #36 Henry Miller (2pt good)

Q3 31-28: 27 yard catch, #29 Simon Dellgren til #8 Lukas Witzansky

31-36: 28 yard run, #33 Rasmus Carøe (2pt good)

31-44: 65 yard run, #33 Rasmus Carøe (2pt good)

Q4 31-50: 2 yard run, #36 Henry Miller (2pt no good)

37-50: ???

43-50: 12 yard catch, #29 Simon Dellgren til #88 Simon Toftager (PAT no good)