Foto: 1st Down Photo

Lørdag tager Søllerød Gold Diggers imod Triangle Razorbacks i en klassiker i National Ligaen. De to hold sparker gang i de indbyrdes kampe mellem topholdene i ligaen om at ende på de øverste pladser i slutspillet.

Gold Diggers/Razorbacks duellen skal have tilføjet endnu et kapitel lørdag eftermiddag på Rundforbi Stadion. Ud af de seneste otte udgaver af Mermaid Bowl har opgøret seks gange heddet Gold Diggers mod Razorbacks.

De to hold har også i år gjort det godt, og de ligner sammen med Copenhagen Towers de tre klart bedste mandskaber i ligaen. Derfor er det en vigtig periode, holdene tager hul på med weekendens kamp. I løbet af de næste fire spillerunder mødes de tre hold, som har stået for de seneste otte mesterskaber således alle indbyrdes.

Selv om sæsonen stadig er ung, får resultaterne af de indbyrdes kampe helt sikkert stor betydning for, hvem der kan sidde over i slutspillets første uge, og for hvem, der kan undgå en af de andre favoritter.

Stærke igen i år

Gold Diggers kommer til kampen med store sejre i holdets tre første kampe. Razorbacks har kun spillet en enkelt kamp i Danmark, men har spillet to kampe i Champions League. Det er nok ikke for meget sagt, at Gold Diggers har haft et nemmere program end Razorbacks med kampe mod Demons, Rebels og Stallions, men Søllerød vandt også i overbevisende stil mod alle tre.

Razorbacks vandt i fin stil deres første kamp i National Ligaen mod et Tigers-mandskab, som før sæsonen så rigtig stærke ud på papiret, men som måske har skuffet lidt indtil videre. I Europa blev det til en sejr og et nederlag mod stærke hold fra henholdsvis Tjekkiet og Polen.

Styrkeforholdet er svært at spå om, da holdene ikke har haft en fælles modstander endnu, men det ser ikke ud som om, nogle af dem har tabt styrke ift. sidste sæson, hvor de to hold mødtes i endnu en kamp om mesterskabet. Her var det Razorbacks, som vandt en flot og spændende Mermaid Bowl.

Vigtige kampe i sigte

Søllerøds head coach, Troels Vestergaard, er godt klar over, at det er en vigtig fase af sæsonen, som hans hold går i møde.

Vi vidste, fra vi fik kalenderen, at det sidste stræk inden sommerferien var der, vi skulle vinde fodboldkampe. Vi har haft tre lidt blødere kampe til at starte med, så vi ved godt, at det er nu, det gælder. Vi skulle gerne vinde de kampe, der kommer nu, så alle er lidt mere opsatte,” forklarer han.

For at komme godt fra start i den hårde del af programmet og slå Razorbacks vil Gold Diggers tage en god gammel formular i brug.

Vi skal spille godt defense, og så skal vi kunne løbe bolden. Vi skal selvfølgelig også passe godt på bolden. Vi har lavet en del turnovers her i de første kampe, så det skal vi selvfølgelig minimere,” forklarer Troels Vestergaard.

De seneste sæsoner har opgøret budt på mange spændende kampe i både grundspil, Mermaid Bowls og europæisk finale, og selv om de to hold ofte spiller tætte, vigtige kampe, så er der ikke ondt blod mellem de to mandskaber, og ærkerivaler vil Vestergaard ikke kalde holdene , men topkampe er altid lidt mere intense, fortæller han.

Jeg ved ikke, om de er en særlig rival, men det er da en rival, når vi nu engang ligger i toppen af ligaen og skiftes til at slå hinanden. Man vil altid gerne vinde over et hold, når man har tabt en finale, og så får den selvfølgelig lige 10% mere,” afslutter han.

Håneret i brug

Had er der måske ikke tale om mellem de to mandskaber, men der er ingen tvivl om, at det alligevel vil lune lidt ekstra at have håneretten på sin side til næste gang, de mødes. Den (håneretten altså) blev i hvert fald taget i brug torsdag på facebook, hvor det blev til en del kærlige drillerier holdenes facebook-sider imellem.

Det begyndte med highlights fra Mermaid Bowl sidste år, som Razorbacks delte med et lille citat til og et tag af Gold Diggers, og så gik det hurtigt.

RazorvsSGD

Der er altså plads til lidt humor og drilleri før kampen, men lørdag kl. 14:00 er der en vigtig fordel i kapløbet om seedningerne på spil. Hvem, der er favorit, er svært at sige noget om. Razorbacks har haft taget på Gold Diggers i de seneste opgør, men det har ikke være meget, der adskilte de to hold. Måske skal alle fans og tilskuere bare glæde sig til et opgør i National Ligaen, som næsten altid byder på tætte, flotte kampe.

Kampen sparkes i gang lørdag kl. 14:00 på Rundforbi Stadion. Søllerød Gold Diggers spiller på selve stadion lørdag og resten af sæsonen. Entre 50 kr.

Stream kampen på: http://nationalligaen.dk/nl-tv/

Indbydes opgør

10.10.2015 – Triangle Razorbacks vs. Søllerød Gold Diggers – 21-17

12.9.2015 – Triangle Razorbacks @ Søllerød Gold Diggers – 21-16

14.9.2014 – Triangle Razorbacks @ Søllerød Gold Diggers – 42-20

17.5.2014 – Søllerød Gold Diggers @ Triangle Razorbacks – 10-14

29.9.2013 – Søllerød Gold Diggers @ Triangle Razorbacks – 20-39

29.6.2013 – Søllerød Gold Diggers @ Triangle Razorbacks – 32-28