Foto: Michael Quist

På søndag den 19. maj lægger Rundforbi Stadion rammer årets første rivalisering, når de forsvarende danske mestre, Copenhagen Towers besøger Søllerød Gold Diggers.

Sidste år kom Towers fra de indbyrdes opgør med to sejre i ligeså mange kampe. Selvom underholdningen var stor i begge kampe, så blev kampene ikke så tætte, som vi tidligere har set dem.

Towers har vundet de seneste 25 kampe i National Ligaen, hvor seneste nederlag kom i åbningskampen i 2017 imod netop SGD. Selvom kampene sidste år ikke resultatmæssigt var tætte, så er der denne gang god grund til at forvente et spændende opgør i weekenden.

Copenhagen Towers har vundet begge deres kampe i National Ligaen overbevisende, dog har vi ikke set den vanlige skarphed fra Towers fra start af i kampene. I weekenden tabte de NEFL finalen mod Helsinki Roosters, og det bliver interessant at se hvordan de kommer videre fra den kamp.

SGD har spillet tre kampe, hvor det er blevet til en masse point og tre sejre. SGD har i snit scoret 60 point pr. kamp. Derfor bliver det spændende at se hvad SGD’s offensiv kan levere, når de for alvor møder et topdefense, som også har holdt scoren lavt i de internationale kampe, hvor de senest tillod 22 point imod Helsinki Roosters.

Én af de faktorer, der kan spille en afgørende rolle i kampen er, at Towers’ nyankommet import, William Sewell Jr., som skal forstærke forsvaret. Han forventes at få sin debut i weekenden, og det bliver spændende om SGD’s offensive linje kan håndtere ham. Towers’ defense har set utroligt godt ud, hvor de har tilladt 15 point og -5 rushing yards – (SGD har i gennemsnit 9,44 yards pr rush). Tilføjelsen af William vil uden tvivl gøre dem endnu farligere.

SGD har mange offensive playmakers, og de seneste to kampe, har de tilføjet de to WR Daniel Læby og Nicholas Kaplan på kamprosteren, hvor de har været noteret én gang hver. Kaplan spillede hele sidste år, men har siddet ude med en skade i de første kampe, hvorimod Læby kun spillede en enkelt kamp i sidste sæson, og nu ser ud til at være kommet tilbage. De to tilføjer blot endnu to store trusler til et offense, som ser rigtig stærke ud. SGD har meldt ud, at amerikanske WR, Griffin Norberg kommer i løbet af maj, men hvornår vi ser ham i aktion er endnu uvist. På den anden side af bolden, har det været tydeligt, at SGD har manglet Toke Eriksen og August Hyldrup på den defensive linje. Er de med, kan det blive en stor faktor i kampen, da Towers’ offensive linje har været til at tale med i denne sæson.

Der er dermed lagt op til mange interessante matchups i denne kamp, hvor National Ligaens to største rivaler brager sammen i en kamp, som i sidste ende vil blive afgørende for slutspilsplaceringerne, når top3 og semifinalerne skal fordeles. Towers må tage favoritværdigheden på sig, men der er samtidig lagt op til en kamp, som kan gå begge veje, hvor kampen meget vel kan blive afgjort i matchup’et der hedder OL vs DL. Det bliver helt sikkert en mere spændende kamp end de indbyrdes opgør sidste år.

Opgøret står kl. 14.00 på søndag

Kampen spilles på Rundforbi Stadion kl. 14:00. Kan du ikke komme på stadion, kan du se med her: https://www.zibrasport.dk/events/sollerod-gold-diggers-vs.-copenhagen-towers-579/. Streamen er sponseret af Blue Steel Sports Gear.

Tidligere opgør

24.08.18 Copenhagen Towers Søllerød Gold Diggers 41 : 20
27.05.18 Søllerød Gold Diggers Copenhagen Towers 46 : 70
07.10.17 Copenhagen Towers Søllerød Gold Diggers 20 : 7
25.08.17 Copenhagen Towers Søllerød Gold Diggers 48 : 18
09.04.17 Søllerød Gold Diggers Copenhagen Towers 30 : 26