Traditionen tro, byder Copenhagen Towers på ”Friday Night Lights”, når de fredag tager i mod Søllerød Gold Diggers. Towers’ årlige hjemmekamp mod rivalerne fra Gold Diggers spilles igen i år en fredag aften. Det er et opgør, der har en helt speciel stemning omkring sig.
De to hold mødtes tre gange i den forgangne sæson, hvor de hver vandt én kamp i grundspillet inden Towers som bekendt vandt Mermaid Bowl med 32-17.
Både Towers og SGD har spillet tre kampe i sæsonen, hvor Towers er ligaens eneste ubesejret hold. Towers har i deres tre første kampe virket urørlige, hvor deres mindste sejr har været på 40-0, som var deres seneste kamp imod Triangle Razorbacks.
SGD kommer ind til kampen med to sejre, begge over Aarhus Tigers og ét enkelt nederlag mod Triangle Razorbacks.
Selvom det er svært, at sammenligne to holds kampe direkte med hinanden, må Towers påtage sig favoritværdigheden til fredagens opgør. Det er dog ikke kun baseret på de enkelte resultater, men også ud fra rosteren på de to hold, hvor SGD senest spillede med 24 spillere mod Tigers. Selvom SGD har nogle rutinerede kræfter på holdet, er det også en meget ung trup de har. Deres manglende erfaring er kommet til udtryk ved, at jeg synes, de har vist et utroligt lavt bundniveau i de tre første kampe, særligt i de seneste to. De har en stærk RB i Magnus Tyson Nørgaard, deres spanske QB, Carlos Nieto, har profiler i Jens Ole Kaae, hollandske Robin Merjenburgh og yderligere en spansk WR, Roque Corral, som for kampens og SGD’s skyld, forhåbentlig er kommet sig over sin skade. Defensivt har de også profiler. På den defensive linje, Toke Eriksen, LB, David Tawake og CB, Emil Brügge. Det er de spillere, der skal være hive de andre op i niveau, hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger mod Towers, for Towers har ikke vist mange tegn på svaghed i denne sæson. Det vil særligt kræve en god kamp af deres secondary, Sebastian Lüneborg og Troels Kristensen, hvis Towers’ offensiv skal lukkes ned eller som minimum begrænses.
Towers spiller desværre ikke med i internationale turneringer i år. Det betyder til gengæld, at de kan fokusere 100% på ligaen og den chance tror jeg ikke de lader forpasse. Selvom de har mistet en række profiler op til sæsonen, har Towers altid tilgang af nye spillere, både ude fra, men også fra egen u19 trup. Samtidig har Towers så bred en trup, at selvom de har måtte sige farvel til nogle spillere, har de stadig en lang række erfarne profiler i truppen, som de kan sætte deres lid til, når kampene skal afgøres. Ikke mindst, er der tale om Randall Schroeder, som i år har fået en endnu større rolle i angrebet, hvor han foruden at være QB, også er offensiv coordinator og dermed også står for spilkaldene. Han har som altid sin trofaste WR, Jacob Green med. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se et matchup i kampen mellem Green og SGD’s Emil Brügge, som kan være en kampafgørende battle. Green, har på trods af sin unge alder, vist at han er én af ligaens absolut største offensive profiler over de seneste sæsoner og der er derfor god grund til at holde et ekstra skarpt øje på nummer 85 i kampen. På den defensive side, har Towers blot tilladt tre touchdowns i de tre første kampe. Så ikke nok med, at Towers laver mange point, så tillader de heller ikke mange, hvilket har givet dem tre store sejre indtil videre. Der er ingen tvivl om, at Towers’ defensive dominans starter på den defensive linje med Marcus Boesen, August Lillie og ikke mindst Mads Marquard. Til at stoppe SGD’ kasteangreb, har de også profiler som Jacob Bækgaard, Kenneth Larsen og Magnus Bitsch.

I sæsonen første otte Nationalligakampe, har det vindende hold minimum scoret 34 point. Jeg tror ikke, at Towers kommer til at score mindre end 34 point i kampen mod SGD og jeg forventer også at Towers vinder dette års ”Friday Night Lights”.

Kampen spilles kl. 19.00
Ved Stadion 6
2820 Gentofte