Foto: Per Kronvold (arkiv)

I en kamp, der først fandt sin afgørelse i de aller sidste sekunder, kunne Towers løfte armene som sejrherrer. Med sejren overtage Towers førstepladsen i National Ligaen fra netop Razorbacks.

Inden kampen udtalte Copenhagen Towers’ head coach Peter Herbild, at han forventede, at weekendens kamp mod Triangle Razorbacks ville blive endnu en tæt og seværdig kamp mellem de to hold. Det fik han så sandelig ret i.

Omkring 400 tilskuere var mødt op til åbningen af det nye Gentofte Stadion, og de mange mennesker fik mere at juble over. I en kamp, der først fandt sin afgørelse i de allersidste sekunder, trak Towers sig sejrrigt ud med resultatet 20-13 i københavnernes favør.

Første quarter fyldt med fejl

Towers’ angreb startede med bolden, og på trods af et par gode løb, så varede det ikke længe, før københavnerne var nødt til at punte bolden væk.

Nu var det Razorbacks med quarterback Duke DeLancellotti i spidsen, der skulle prøve at få nogle point på tavlen. Det startede lovende med et completet kast, men Towers’ forsvar viste tænder og lukkede ned for det jyske angreb hurtigt efter. Endnu et punt skulle der til.

Her skete det første af mange dramatiske spil dog. Razorbacks’ punter Torben Jørgensen kunne ikke håndtere snappet, hvilket resulterede i rigtig god field position for Towers på deres næste offensive drive. Her lykkes det for Towers at komme hele vejen ned til Razorbacks to-yard linje, men to mislykkede kast fra Kasper Skyum, blandt andet et på fjerde down, gjorde, at Towers kom tomhændede ud af Razorbacks’ redzone.

Hermed skulle drengene fra trekantsområdet starte næste angrebsserie med ryggen mod egen endzone, og det giver ikke nemme arbejdsbetingelser. Det blev også til en hurtig tre-og-ud, hvorefter der skulle puntes fra egen endzone.

Denne gang var det Towers’ tur til at lave en fejl på special teams. Efter et fint punt muffede Towers’ punt returner bolden, og Razorbacks fik bolden tilbage med det samme.

Der gik dog ikke lang tid, før Towers fik hænderne på bolden igen. På første play gik Duke DeLancellotti dybt, men i stedet for at ramme en medspiller, så blev bolden interceptet af DB Magnus Bitsch.

Efterfølgende ville Towers også vise, at de kunne lave en turnover. Kasper Skyum kastede en bold til runningback Michel Konate, som han ikke kunne gribe. Det viste sig, at det var et bagudrettet kast, så da Razorbacks var hurtige og samle bolden op, så fik de den tilbage på angrebet. Herefter fik jyderne gang i et godt drive, der endte med en scoring. Helt nede i Towers’ territorie kastede Duke Delancelotti en høj bold, som receiver Joakim Hofman på mærkværdig vis fik fat i, og dermed førte Razorbacks 6-0 i starten af andet quarter.

Towers tager over

Scoringen til Razorbacks virkede til at være det, der skulle til, før Towers rigtig kom i gang. Det efterfølgende drive var i hvert fald det bedste, københavnerne havde leveret. Efter at have udnyttet quarterback Kasper Skyums arm til at komme ned i Razorbacks ende, leverede runningback Anton Witmeur et glimrende løb på over 20 yards, der endte i end zone. Uafgjort 6-6.

Razorbacks fik på ingen måde det næste drive til at fungere, og efter et mislykket fake punt overtog Towers bolden på Razorbacks’ 29-yard linje. Det var de ikke sene til at udnytte, og få minutter efter kunne Aske Klixbüll bringe Towers foran med 12-6 efter et fornemt kast fra Kasper Skyum.

Første halvleg sluttede med en interception af begge hold men ikke flere scoringer, så ved halvlegen stod det 12-6 til hjemmeholdet Towers.

Vanvittig slutning på kampen

Tredje quarter manglede i høj grad store spil, og bestod mest af alt af mislykkede offensive drives og punts. Det samme gjorde det meste af fjedre quarter, men slutningen af kampen var dog helt anderledes.

Med fem minutter tilbage fik Razorbacks bolden, og med blot to minutter bragte de sig foran med 13-12 efter endnu et touchdown af Joakim Hofman. Dermed var der maksimal pres på Kasper Skyum og resten af Towers’ offense. Et perfekt two-minute-drive var kravet.

Det startede langt fra perfekt. Et sack på første down og to incomplete kast gjorde, at Towers stod overfor en fjerde down og 16. På mirakuløs vis lykkes det for Kasper Skyum at ramme receiver Frederik Myrup dybt, og håbet om en sejr var stadig i live. På næste spil greb Aske Troen Klixbüll en bold, og lige pludselig er Towers langt inde på Razorbacks banehalvdel. Med 38 sekunder tilbage ramte Kasper Skyum så Aske Troen Klixbüll i end zone, og efter en sikker two-point-conversion tog Towers føringen på 20-13.

Kampen var dog ikke slut endnu, og efter et sack på første down ramte Duke DeLancellotti receiver Oliver Holmlund med en dyb bold og dermed var Razorbacks allerede omkring midterlinjen. Et par spil efter løb DeLancellotti selv, og tager den 30 yards ned af banen. Næste spil greb Oliver Holmlund endnu en bold og kommer ud af banen på 19-yard linjen med fire sekunder tilbage. Det blev dog ikke til mere, da kampens sidste kast blev battet ned af Towers’ forsvar, og de vandt en meget underholdende kamp med 20-13.

Mon ikke vi kommer til at se disse to hold senere på sæsonen enten kæmpe om at komme i Mermaid Bowl eller om at vinde det hele?

Scoringer
1. quarter:
– No score –

2. quarter:
0-6: Duke DeLancellotti til Joakim Hofman, 10yd catch (PAT no good)
6-6: Anton Witmeur, 26yd run (2pt conversion no good)
12-6: Kasper Skyum Jensen til Aske Troen Klixbüll, 12yd catch (2pt conversion no good)

3. quarter:
– No score –

4. quarter:
12-13: Duke DeLancellotti til Joakim Hofman, 27yd catch (PAT good)
20-13: Kasper Skyum Jensen til Aske Troen Klixbüll, 28yd catch (2pt conversion good)