Ventetiden er ved at være slut, for på lørdag tager Søllerød Gold Diggers i mod de evige rivaler, fra Gentofte, Copenhagen Towers. De to hold har tidligere på sæsonen braget sammen, hvor det var Towers, der løb med en sikker sejr på 57-38. Det var tydeligt gennem kampen, at Towers havde en bredere trup, de kunne gøre brug af, hvor SGD var begrænset og flere må spille både offense og defense. Når det så er sagt, er det altid spændende hvad de to hold kommer op med, da rivaliseringen er enorm og betydningen af denne kamp er ligeså stor. Ligaens struktur i år er således, at nr. 1 i grundspillet går direkte i Mermaid Bowl imens nr. 2 og 3 mødes i en semifinale. Derfor vil Towers med en sejr, være så godt som sikre på at tage den ene plads i Mermaid Bowl. Samtidig vil SGD mere eller sikre sig en plads i semifinalen med en sejr og samtidig spille sig op på en delt førsteplads. Derfor er det to hold, der går på banen i Gentofte med alt at spille for.

Hvis SGD skal have en reel chance for at driller Towers, kræver det, at de har fået tilgang henover sommerferien. Hvis ikke det er tilfældet, får de det rigtig svært mod et stærkt, rutineret Towers-mandskab. Inden sæsonen måtte SGD sige farvel til blandt andre RB Christian Vahl og svenske David Strobel. Vahl har været et stort tab og har de seneste sæsoner været med i MVP-snakken. Strobel har i nogle år, spillet en stor rolle på den defensive linje, men har også kunne bidrage på den offensive side. Det er netop på de to linjer, at SGD har været presset i år. Det siges, at netop Strobel er tilbage i Søllerød efter at have afsluttet sæsonen i Sverige. Om Vahl er tilbage i truppen skal være usagt og er måske mere ønsketænkning for underholdningsværdiens skyld, ikke kun for kampen, men for ligaen.

Towers må anses som favoritter til kampen og selvom der er mange spændende matchups i kampen, vil det helt afgørende slag stå mellem Towers’ defensive linje og SGD’ offensive linje. Derfor er det også altafgørende, at SGD kan give pauser til deres offensive linje fremfor at de er nødsaget til at bidrage på den defensive side.

Andre matchups, der er værd at holde øje med, er SGD’s to WR’s Frederik Oldenburg og Simon Føns. De har for vane at lave touchdowns mod Towers og generelt er de begge i stand til at kreere noget ekstraordinært, når de har bolden i hænderne. De kommer til at stå over for Magnus Bitsch, Kenneth Larsen, Kasper Eriksen og ikke mindst Jakob Bækgaard.

Det omvendte matchup, Towers’ WR’s vs SGD’s DB’s. Mike Williams og Jacob Green har i gennem en række år vist sig som en absolut top WR-duo. I år har de så fået selskab af unge Martin Due, som i en alder af 17, har vist sig frem i foråret og har sikret at alle, der har set Towers’ kampe, husker hans navn.

Kampen spilles lørdag kl. 12.00 på Rundforbi Stadion