Lørdag d. 6. maj offentliggjorde Copenhagen Towers tilførslen af deres første amerikanske spiller for sæsonen, running back Dayton Winn.

Foto: HC Sports Info.

Skal være RB, WR og assistant coach

22-årige Dayton Winn har hele sin karriere spillet på Hendrix College, hvor han har været starter ved 40 spil fordelt på fire sæsoner. Og skal nu bidrage både som running back og wide receiver på National Ligaen-holdet, sideløbende med sin rolle som assistant coach for U16.

”Dayton er en hurtig og talentfuld spiller, som kan bidrage både som RB og WR. Han vil desuden spille en nøglerolle på special teams som returner. Han har haft nogle særdeles produktive år i college, så vi glæder os meget til at se, hvad han kan bidrage med på holdet,” udtaler Head Coach Peter Herbild ifølge klubbens hjemmeside.

Sportschef og Head Coach overbeviste Dayton Winn

På papiret lader det til, at Copenhagen Towers først og fremmest er blevet imponerede over RBens stats. Med 6231 yards og 74 touchdowns ved offense, samt 2066 kick og punt return yards og yderligere tre touchdowns er Dayton Winns stats fra college ikke noget at tage fejl af. Og selvom man kunne mene, at det hele handler om, hvordan spilleren præsterer på banen, skriver Copenhagen Towers at personlighed har spillet en vigtig rolle i processen –  for begge parter.

”Head Coach Peter Herbild og Sportschef Anders Skovgren har spillet en stor rolle i min beslutning. De har hjulpet mig til at se, hvad jeg kan få ud af at blive en del af og spille for Towers, og at det vil blive en spændende oplevelse. Jeg glæder mig til at arbejde med disse to, fremragende mænd,” siger spilleren ifølge klubbens hjemmeside.

Han beskriver desuden sig selv som en person, der arbejder hårdt og presser sig selv til at gøre sit bedste hver eneste dag. Og fra klubbens side lyder det, at Dayton Winn er en fyr, som er ligeså god udenfor banen, som han er på banen.

Første kamp d. 4. juni som #13

Der går dog lige nogle uger inden Copenhagen Towers kan byde deres nye import velkommen på banen. Vi må vente tålmodigt til d. 4. juni, hvor den 178-centimer høje, 70-kg tunge spiller trækker i trøje nummer 13 mod Copenhagen Tomahawks i Valby.