Foto: Tina Carstensen

Der venter det københavnske football-publikum en helt særlig oplevelse, når Copenhagen Towers fredag fejrer deres 25 års-jubilæum med en klassisk ”Friday Night Football”-kamp mod Søllerød Gold Diggers. Towers har linet op til det helt store, og forhåbentlig kan kampen leve op til den store fest!

Der venter en stor aften for fans af Copenhagen Towers. Klubben skal fejre deres ”sølvbryllup” med et opgør mod de evige rivaler fra Søllerød. Der var store forventninger til de to klubbers første møde i sæsonen, men det endte med at blive lidt af en fuser, da Gold Diggers ikke fik et ben til jorden, og måtte forlade banen med en 35-0-lussing af de danske mestre.

Gold Diggers er selvfølgelig sultne efter revanche, og kan med en sejr overhale mestrene i tabellen. Selvom Gold Diggers’ resultater ikke har været så overbevisende, som man kunne forvente, står de med en 6-1-record på nuværende tidspunkt, og drømmen om Mermaid Bowl må fortsat leve hos de guldklædte.

Kampens betydning bliver heller ikke undervurderet af den ene af Gold Diggers’ head coaches, Troels Vestergaard: ”Det er altid specielt at møde Towers og lige den her kamp har stor betydning for vores chancer for at undgå wildcard runden.” Han erkender også, at der skal en anden indsats til, end hans hold leverede, da de to hold sidst mødtes, hvis det skal lykkes at slå Towers ”Det ender kun anderledes (end første indbyrdes opgør, red.), hvis vi får gang i vores offense. Lykkedes det ikke, så får vi det svært.”

Sidst Gold Diggers var i aktion, var, da de mødte AaB 89ers. En kamp, der endte med en forholdsvis smal sejr til favoritterne fra Søllerød. De skal have løftet deres spil flere niveauer, hvis de skal slå Towers, erkender Vestergaard ”Vi spillede under niveau og fredag er det op til spillerne at vise at kampen mod 89ers var en undtagelse.”

I hjemmeholdets lejr må stemningen være en lidt anden. Her startede man anden halvsæson med en sikker sejr over Amager Demons, og den sikre sejr i det første opgør mod Gold Diggers må give en god mavefornemmelse. Head coach Peter Herbild glæder sig da også til at skulle fejre klubben med en kamp mod Gold Diggers ”Det er en kæmpe aften, som hele holdet er stolt af at være en del af. Vi glæder os rigtig meget til kampen, og håber vi kan levere noget god fodbold til jubilæet.” Selvom kampen er vigtig, vil Herbild ikke gå så langt at kalde det den vigtigste i grundspillet: ”Det er den sjoveste kamp i hele grundspillet, og vi vil gøre alt for at vinde så vi rigtig kan nyde fejringen af klubben. Den vigtigste kamp spilles dog ugen efter i Vejle.”

Towers er favoritter til kampen, men det er svært nogensinde helt at udelukke et hold som Gold Diggers. Skulle de levere den mindre sensation, som en sejr vil være, så ændrer sæsonen fuldstændig karakter. Vinder Towers derimod, så danner der sig efterhånden et klart billede af, hvor de to semifinaler i denne sæson skal spilles! Selvom begge hold er ramt af skader hos profiler til kampen, vil det stadig blive dansk football på højt niveau. Dét kombineret med den flotte stemning, som må forventes på sidelinjen, gør, at man skylder sig selv at tage til Gentofte fredag aften.

Kampen spilles fredag d. 21. august klokken 19.00 på Towers’ hjemmebane (Ved Stadion 6, 2820 Gentofte)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1128316633848340/

Seneste indbyrdes opgør

14.5.2015 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 35-0

27.9.2014 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 8-33

28.6.2014 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 26-0

25.8.2013 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 28-10

12.5.2013 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 16-41