Det er på lørdag den 8. oktober, at National Ligaen finder sin afslutning for i år, hvor Towers og Razorbacks har spillet sig i finalen

Så er det juleaften! Eller i hvert fald tæt på, når Triangle Razorbacks og Copenhagen Towers tørner sammen på Casa Arena i Horsens i Mermaid Bowl 2016. Det har været sæsonens stærkeste hold – Towers og Razorbacks – og de to mandskaber har begge kun tabt en enkelt kamp i løbet af denne sæson. Og det var endda til hinanden.

Derfor er det også meget passende, når begge trænere vurderer, at årets Mermaid Bowl godt kan gå hen og blive meget lige.

Razorbacks head coach Thomas Linnemann siger “Jeg vurderer styrkeforholdet til at være 50/50, ligesom vores indbyrdes opgør i denne sæson er blevet afgjort til allersidst i kampen.”

Tilskuerne til lørdagens finale kan altså glæde sig til en tæt og spændende kamp, hvor ligaens to bedste forsvar og to bedste angreb kommer til at stå over for hinanden. Vi så også i de to holds semifinaler, at det er to mandskaber i form.

Copenhagen Towers tog sig kærligt af den artige overraskelse i årets slutspil, Amager Demons, hvor Towers hurtigt kom langt foran. Triangle Razorbacks spillede semifinale mod Søllerød Gold Diggers i en af årets allerbedste kampe i Danmark – en kamp, der er værd at gense.

De to hold skal spille op til niveau for at løbe med dette års Mermaid Bowl, og det indebærer for Towers, at “forsvaret skal spille en god kamp, og så skal vores ikke være for længe om at komme i gang. Og så kommer special teams altid til at spille en større rolle i denne slags kampe,” som Towers head coach Peter Herbild siger.

Adspurgt om der er nogen spillere, man som tilskuer skal holde ekstra øje med, nævner Thomas Linnemann sin tight end Thomas Brill, der spiller med nummer 89. “Han spillede en god kamp i semifinalen (mod Gold Diggers, red.), og han vil helt sikkert også få en stor rolle i finalen.”

Fra Towers’ lejr lyder det fra Peter Herbild, at han glæder sig til udfordringen ved at spille mod Razorbacks, der har flere amerikanere på holdet. “Jeg glæder mig meget til at se, hvordan vores danske spillere, hvor mange har været gennem vores ungdomsrækker, spiller op mod et stærkt Vejle-mandskab,” siger Peter Herbild.

Holdenes styrker – et lille udpluk

Det kan ikke understreges nok, at det er to meget stærke og meget velafrundede mandskaber, der mødes i finalen lørdag. Der er ikke mange fingre at sætte på de to hold, og det er også svært at pege på en enkelt ting, de to hold gør allerbedst.

Jeg vil nu prøve alligevel som en service til seere af kampen enten på stadion i Horsens eller hjemme foran fjernsynet.

Fra Towers side vil jeg rette fokus mod københavnernes forsvar, der er et meget atletisk af slagsen. Der er god fart i stængerne på alle tre niveauer af forsvaret, og der er høj individuel kvalitet blandt Towers defensive spillere.

Eksemplet herunder viser defensive lineman Kristoffer Green i nummer 9, der først skubber Aarhus Tigers venstre tackle bagud, inden han med et spin move kommer fri af blokeringen og sacker Tigers quarterback.

Et andet eksempel er Towers linebacker med nummer 2, der viser noget af den eksplosivitet, der kendetegner Towers’ forsvar. Andreas Schneider udnytter sin hurtighed til at fange Tigers’ running back i backfield i samme.

Triangle Razorbacks har hentet quarterback ‘Duke’ DeLancellotti fra staterne for at lede angrebet, og han har det med at give modstandernes forsvar hovedbrud. En stærk arm og fart i benene gør, at han både kan strække forsvaret ud og udnytte forsvarsspillernes spredning, når opdækningen er på plads.

Herunder ses hvordan DeLancellotti er i stand til at ramme sin receiver langt nede ad banen på trods at af være lidt i ubalance, som altså betyder, at forsvaret skal dække et større område end de er vant til mod andre quarterbacks. Razorbacks har samtidig receiver Oliver Holmlund, som er utroligt dygtig til at gribe de dybe bolde.

Og i GIF’en herunder kan det så ses, hvordan Razorbacks har designet spil, så DeLancellotti har en masse plads at løbe på, hvis opdækningen er på plads. Receiverne løber dybe ruter, ruter mod sidelinjerne og en slant, og det giver en masse langs sidelinjen.

Nu er du bedre klædt på til at overvære årets finale i amerikansk fodbold i Danmark – Mermaid Bowl. Kampen bliver spillet i Horsens, og der er kick off klokken 16. Kampen sendes desuden på Tv3 Sport 1 med optakt fra 15.30!

Mere information kan findes på Facebook under kampens begivenhed: https://www.facebook.com/events/1031930906903234/