Copenhagen Tomahawks kæmpede, men havde intet modsvar, da Towers nyerhvervelse satte turboen på i søndagens kamp.

Fotograf: Chris Palmgren

På en regnvåd bane i Valby tog Copenhagen Tomahawks hjemme imod favoritterne fra Copenhagen Towers. Og selv om Tomahawks havde deres øjeblikke, hvor de spillede rigtig god fodbold, kunne det skadesplagede hjemmehold ikke stille meget op mod et veloplagt Towers-mandskab.

Copenhagen Towers startede med at modtage bolden og gæsterne marcherede stødt ned ad banen, på en blanding af gode kast fra quarterback #14 Kasper Skyum og løb med masser af yards fra running back #2 Anton Witmeur, der planmæssigt bragte Towers foran med 6-0 på et kort løb.

Tomahawks kunne være kommet hurtigt tilbage. Med bolden på egen banehalvdel fandt quarterback #2 Kasper Sørensen receiver #13 Mihai Anghlescu i venstre side. Han var lige ved at løbe fra Towers-forsvaret, da bolden blev slået ud og safety #38 Frederik Thune Albrektsen kastede sig over den.  Dermed var bolden tilbage på Towers hænder.

Og så kunne Towers byde velkommen til den amerikanske running back #13 Dayton Winn, der på sin første boldberøring fik 15 yards og på sin anden boldberøring løb den 55 yards til huset.

Trængslerne var dog ikke slut for Tomahawks. Efter et par gode spil sendte Kasper Sørensen bolden ned ad banen, men det havde DB #23 Nicolai Zacho læst og så var bolden igen tilbage på Towers-hænder. Efter et godt løb af Winn finder Skyum #80 Aske Troen Klixbüll i red-zone og det er samme Troen Klixbuhl der et par spil senere kunne score kampens tredje touchdown.

Towers havde fordel af bred trup

I slutningen af første quarter havde Tomahawks endnu en gang chancen for at komme ind i kampen. Kasper Sørensen fandt en helt fri Running Back #33 Rasmus Carøe nede ad banen. Han brændte sin forsvarer totalt og kunne spadsere den i endzone, men bolden faldt ned gennem fingrene på ham. Skulle man have en chance mod Towers, var det den slags bolde der skulle gribes.

Tomahawks havde masser af skadede spillere, men om det var en manglende punter eller et forsøg på at tænde sine spillere, der gjorde at head coach Ryan Andersen, med bolden placeret omkring midterlinjen, forsøgte at gå efter den på en fjerde down og 15, men det lykkes ikke og så var bolden igen i hænderne på Towers.

På det drive gav Towers spilletid til holdets tredje running back #29 Michel Konate og på hans første berøring tog han den 18 yards op af banen og ind på Tomahawks’ banehalvdel.

Andet quarter startede med Towers bankende på redzone. Endnu en gang fik Kasper Skyum plads til at finde Lasse Tor, som med sin anden scoring bragte Towers foran med 30.

Det efterfølgende drive fik Tomahawks ikke meget ud af og de måtte punte. Bolden var dog hurtigt tilbage på deres banehalvdel igen. Kasper Skyum fandt Aske Troen Klixbüll i højre side, som dansede uden om et par forsvarsspillere og fik bolden op på omkring 10 yards-linjen. Herfra var det ingen sag for Dayton Winn at løbe dagens andet og holdets femte touchdown hjem.

Foran med 40 begyndte Towers at slække lidt på koncentrationen og det betød, at Tomahawks hurtigt kom på tavlen. Efter et par gode spil fandt Kasper Sørensen sit yndlingsmål; den store receiver #7 Morten Baun Larsen i endzone.

Towers fik bolden igen og endnu en gang lagde Kasper Skyum bolden i armene på Dayton Winn, som satte afterburneren på, løb 45 yards op ad banen, og så var gæsterne i scoringsposition. Den chance lod Kasper Skyum ikke gå forbi. Han fandt tight end #5 Kristoffer Green på et kort spil, og den omskolede linjemand kunne tage den med i endzone. Sådan sluttede en hæsblæsende første halvleg.

Mere roligt efter pausen

Anden halvleg blev en noget mere afslappet affære, selvom Tomahawks kom bedst ud fra pausen. På deres første drive fandt Kasper Sørensen Rasmus Carøe samme sted på banen som han i første quarter havde tabt en nem bold. Men denne gang svigtede hænderne ikke og #33 kunne løbe Tomahawks’ anden scoring i hus.

Towers svarede dog hurtig igen, da Kasper Skyum kastede sit femte, og Lasse Tor greb sit tredje, touchdown på dagen.

Tomahawks-quarterback Kasper Sørensen kastede meget og var mere end en håndfuld gange tæt på at blive interceptet – nogle gang gik det også galt. I midten af 3. quarter forsøgte han endnu en gang at finde Morten Baun Larsen, men han greb kun ud efter en portion luft, for cornerback #33 Kasper Eriksen var allerede på vej med bolden den anden vej.

Towers fik dog intet ud af den turnover. En ellers velspillende Kasper Skyum blev læst af DB #47 Magnus Brendrup Hansen som lavede en fin interception.

Tomahawks måtte dog punte og i fjerde quarter var det tid til mop-up duty for reserve-quarterback Patrick Hargett. Han satte bolden ind i armene på Dayton Winn og endnu en gang kunne den amerikanske nyerhvervelse løbe bolden i endzone fra egen banehalvdel. Ham skal de nok blive rigtigt glade for i Towers.

Næste kampe

Således endte det i Valby. Copenhagen Towers avancerer til 3-1 og med Dayton Winn på holdet, er de lilla et rigtig godt bud på en Mermaid Bowl-deltager, mens Tomahawks 1-4 omvendt skal håbe på, at de snart får nogle af deres spillere tilbage, hvis de vil have fornyet opholdet i National Ligaen.

Copenhagen Towers næste kamp er allerede på lørdag, hvor de på hjemmebane tager imod AaB 89ers, mens Copenhagen Tomahawks søndag skal en tur til Herlev, i en kamp som får meget store konsekvenser for hvem af de to der kommer i akut nedrykningsfare.

Scoringer

1st quarter

0-8; Anton Witmeur, 1 yard run (2pts conversion good)

0-16; Dayton Winn, 55 yards run (2pts conversion good)

0-24; Kasper Skyum 7 yards pass to Aske Troen Klixbüll (2pts conversion good)

2nd quarter
0-32; Patrick Hargett pass to Lasse Tor (2pts conversion good)

0-38; Dayton Winn, 19 yds run (2pts conversion no good)

6-38; Kasper Sørensen 6 yards pass to Morten Baun Larsen (2pts conversion no good)

6-46; Patrick Hargett 15 yards pass to Kristoffer Green (2pts conversion good)

3rd quarter

12-46; Kasper Sørensen 20 yds pass to Rasmus Carøe (2pts conversion no good)

12-52; Kasper Skyum pass to Lasse Tor (2pts conversion no good)

4th quarter

12-58; Patrick Hargett 65 yards pass to Dayton Winn  (2pts conversion no good)